Články / Seriály / / 3na3

3 chytrý odpovědi na 3 blbý otázky: Václav Havelka III oživuje Hollar

3 chytrý odpovědi na 3 blbý otázky: Václav Havelka III oživuje Hollar

redakce | Články / Seriály / / 3na3 | 29.05.2013

O Prodavač> už víte, to znamená, že jste připraveni ho průběžně oživovat, takže se sejdeme ve čtvrtek 30. května na dvorku budovy FSV UK, kde pořádají studenti žurnalistiky aka iniciativa Prodavač> koncerty a diskuzi Jak si brát hudbu do huby (k sestavě Pavel Turek z týdeníku Respekt, šéfredaktorka Full Moonu Apačka, Honza Vedral z MF Dnes, Jirka Špičák z Radia Wave a klasik žánru Vojtěch Lindaur by se měli podle našich zpráv ještě přidat ne zcela očekávaní hosté), aby následně zahráli, zazpívali a zatancovali Prodavač>, Prodavač> a jeho parta a taky Václav Havelka III, který se na celou situaci dívá takto:

Proč budeš na dvorku hrát?
Každá iniciativa podobného druhu je mi sympatická a je mi ctí toho být součástí. Důležitý je věci dělat a ne o nich jen mluvit.

Co si myslíš o současným psaní o hudbě?
Souhlasím s tím, co říkal už Bourek. Mám rád emotivní, spontánní diskuse o hudbě, ale něco jiného je psát konstruktivní, nezaujatou kritiku s přehledem a nadhledem. A to tady umí jen pár lidí. Člověk tím musí žít a ne jen si vydělávat na chleba, ale tak to máte se vším.

Koho nebo co bys chtěl oživit ty?
Nejsem typ člověka, kterej by žil z nostalgie, s chutí cokoli nebo kohokoli oživovat. Zajímá mě, co se děje teď. Rád bych svýma aktivitama oživil a probudil k nadhledu svoje okolí. Motivoval lidi dělat s přesvědčením, co cítí, ne sebou nechat zametat a deptat se tady tím zapšklým prostředím. Nicméně máme v plánu s partou PTT, Banánem a Bourkem oživit ve stylu Beckova Record Clubu Vladislava Vodičku. Na to se těším, bude to vtipný.

Info

Ozvučme Hollar
30. 5. 2013, budova Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, Praha
www.facebook.com/events/578386948858964
www.facebook.com/ozivmehollar

foto © Bet Orten

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

3 na 3: Pavel Kraus (Konektiv Night)

cyril kosak 06.12.2022

Před pěti lety začal cyklus Konektiv Night, který si vytkl za cíl dávat dohromady umělce žijící v České republice, kteří by měli jen pramalou šanci potkat se v jediném lineupu.

3 na 3: Matěj Černý (Letiště)

redakce 11.08.2021

Tradiční místo drahotušského letiště vymění za vnitřní a venkovní prostory komunitního centra Karnola. Co je dále nového, za čím přijet?

3na3: Jarda Krátký (Stodola Fest)

redakce 02.10.2020

Čím jsem starší, tím víc mě serou lidi, co dojdou na akci stylem „zaplatil jsem a očekávám, že mě budete bavit," říká pořadatel Stodola festu.

3 na 3: Otakar Veselý (Kamenka Open)

redakce 24.06.2020

Poslední víkend na louce u moravské metropole přinese jak hudební, tak filmový program. A partu veselých djs a vizualistů z kolektivu Equipe Animazione.

3na3: David Pospíšil, Honza Kasal (Šlinc fest)

redakce 09.06.2020

Kde začít open air sezonu, a nadto v Praze? Co takhle v areálu lesního divadla v Řevnicích? Vyměnili jsme si pár slov s organizátory.

3 na 3: Virtual Healing: Covid19 Antidote

redakce 15.05.2020

Před pár dny se pak objevila kompilace Virtual Healing: Covid19 Antidote, kterou dali dohromady Oliver Torr a Matěj Moravec.

3na3: Radek Pavlovič (Aerofilms)

redakce 25.09.2019

Radka Pavloviče můžete znát jako pražského promotéra nebo z kapel Decultivate a Flowers for Whores. Co dělá v civilu?

3na3: Dan Morávek (Shotgun Festival)

redakce 06.09.2019

Spousta z nás aktivně hraje, nebo se pohybuje okolo scény. Hudba je pro nás vždy na prvním místě a dramaturgie nás učí poznávat stále nové lidi a seskupení.

3na3: Michal Ortcykr (Coombal Open Air)

redakce 08.07.2019

Multižánrový festival Coombal Open Air v Lužné u Rakovníka pořádá Michal Ortcykr s přáteli už dvanáct let. Co nám k tomu řekl? Vezměte si s sebou knír...

3na3: Magdaléna Petráková (Luhovaný Vincent)

Jiří Přivřel 20.06.2019

Luhačovice se probudí z lázeňského klimbání a budou oživeny koncerty, divadlem, literaturou, výtvarným uměním a promítáním v letním kině. Zeptali jsme se ředitelky festivalu.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace