Akce

Afrika Bambaataa míří do Rock Café

ZRUŠENO: Afrika Bambaataa (us)
27. 05. 2016 20:00
Rock Café, Praha

Pořadatel: Bohužel musíme oznámit, že vzhledem k aktuálnímu Bambaatovu obvinění z údajného sexuálního zneužívání dětí ruší jeho management celé turné. Další informace nemáme a nemůžeme se proto vyjádřit více, dostali jsme vedle zrušení termínu zatím k dispozici pouze odkaz na tento článek www.nydailynews.com/news/national/afrika-bambaataa-accused-sex-abuse-men-article-1.2603875. Zda Bambaatu pozveme na podzim, záleží na dalším vývoji situace a samozřejmě na tom, zda je obvinění pravdivé, či bude vyvráceno, v což doufáme.


Jeden ze tří zakladatelů break beat deejayingu, kmotr hip hopové kultury nebo otec electro funk scény – všechna tato pojmenování bez přehánění sedí na hvězdného Afriku Bambaatu, který se v pátek 27. května představí v pražském Rock Café.

V mládí ale Bamovy kroky nevedly hudebním směrem. Jako teenager se v newyorském Bronxu stal členem nechvalně proslulého gangu Black Spades, brzy navíc získal poměrně vysoké postavení. Postupem času ale začal svou odnož gangu formovat v umělecké seskupení Zulu Nation, ve kterém se pohybovalo mnoho DJs, rapperů, tanečníků a writerů. Z garáží v jižním Bronxu se jejich vyhlášené párty začaly přesouvat do větších prostorů po celém New Yorku a následně se vydali i na turné do Evropy.


Afrika Bambaataa je známý také pro své charitativní aktivity, například v roce 1985 se podílel na albu Sun City namířeném proti apartheidu, na kterém se kromě něj objevili ještě Run DMC nebo Lou Reed. Produkoval hudbu také pro mnoho filmů a počítačových her.

A právě tuto legendu si budete moci 27. května užít v pražském Rock Café. Nenechte si ujít tuto jedinečnou a neopakovatelnou příležitost.

Info

Afrika Bambaataa (us)
27. 5. 2016 20:00
Rock Café, Praha
Vstupné: 420,- v předprodeji / 520,- na místě

www.facebook.com/events/1028233007237713
www.facebook.com/Afrika-Bambaataa
www.facebook.com/rockcafepragueofficial

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

The Cult v pražském prostoru Archa+

redakce 19.04.2024

V rámci výročního turné opráší kapela The Cult všech jedenáct alb diskografie.

Bratři Orffové vyráží na turné

redakce 17.04.2024

Pro fanoušky přichystali Orffové i malé překvapení - vydání Písně pro Stefanii Sauer na streamovacích platformách.

Bára Zmeková pokřtí novou desku

redakce 16.04.2024

O tom, že živá vystoupení Báry Zmekové jsou unikátní zážitek, svědčí i její předchozí Live at Gong.

Cari Cari a Nauzea Orchestra v Kasárnách

redakce 16.04.2024

Jak se často zmiňuje v recenzích, hudba Cari Cari je jako soundtrack nekonečných letních roadtripů a oslava osobní svobody.

Nový singl a album Role

redakce 11.04.2024

Zůstávají věrní kytarám, přesto posouvají svůj zvukový a muzikantský rejstřík o kus dál.

Wave-Gotik-Treffen 2024 mystický

redakce 11.04.2024

Vystoupení se budou konat například na historickém městském koupališti, v kupoli Volkspalastu nebo v historických sklepeních Moritzbastei.

Festival Bonjour Brno slaví

redakce 11.04.2024

Brno ožije francouzskou kulturou. Prožijte ji všemi smysly na některé z mnoha akcí, které se tematicky zaměří na surrealismus a nechají se inspirovat i letošními olympijskými hrami.

Lord Spikeheart v Underdogs'

redakce 10.04.2024

Na nahrávání nové desky si přizval pestré spektrum hudebníků a hudebnic, od Backxwash nebo Brodinského až po Safety Trance.

Fource uvádí: Aurora, Alfie Jukes a Oska

redakce 08.04.2024

„We Are the Earth“ – tak zněl nadpis textu, který změnil Aurořin pohled na svět.

Duben s Rachotem

redakce 08.04.2024

Aquaserge vznikli v jihofrancouzském Toulouse a sami sebe definují především jako kolektiv, který se v průběhu času stále obnovuje a proměňuje.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace