Akce

Depeche Mode na turné Spirit

Depeche Mode (uk)
24. 05. 2017 20:00
Eden Aréna, Praha

Depeche Mode dnes oznámili na speciální akci v Miláně, že v květnu 2017 vyrazí na světové turné na podporu nového studiového alba Spirit, které má vyjít na začátku příštího roku.

V rámci první části Global Spirit Tour vystoupí Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků v 32 městech v 21 zemích po celé Evropě. Turné začíná ve stockholmské Friends Areně a představí se na fanoušky oblíbených místech včetně pařížského Stade de France, San Siro v Miláně a Olympiastadion v Berlíně. Turné zahrnuje i nové stadiony, jako jsou London Stadium, Otkritie Arena v Moskvě a Veltins-Arena v německém Gelsenkirchenu. Evropská koncertní série bude zakončena 23. července 2017 v rumunské Kluži.

V návaznosti na evropské turné v létě 2017 bude Global Spirit Tour pokračovat v Severní a Jižní Americe. The Global Spirit Tour je osmnácté turné Depeche Mode a půjde o první vystoupení kapely po více než třech letech. Depeche Mode na posledním turné Delta Machine vystoupili před více než 2,5 miliony fanoušků na vyprodaných koncertech po celé Evropě a Severní Americe a turné bylo jedním z největších a nejprodávanějších turné roku 2013. Na Global Spirit Tour bude kapela pokračovat ve svém charitativním partnerství se švýcarským výrobcem hodinek Hublot s cílem informovat a získávat finanční prostředky pro charitativní projekt Charity: Water, jehož posláním je poskytovat všem obyvatelům planety nezávadnou
pitnou vodu.


Spirit bude čtrnáctým studiovým albem hudebních průkopníků, které navazuje na kritikou kladně přijaté album Delta Machine z roku 2013, které se v 26 zemích umístilo v první pětce hitparád a na prvním místě v 12 zemích. Album Spirit produkoval James Ford, zakládající člen skupiny Simian Mobile Disco, jehož nedávné produkční práce zahrnují alba Florence and the Machine nebo Arctic Monkeys. Album Spirit bude vydáno celosvětově na počátku roku 2017 u společnosti Columbia Records.

Ve svém komentáři v Miláně Dave Gahan poznamenal: „Jsme mimořádně hrdí na zvuk a energii alba Spirit a jsme rádi, že se vrátíme na turné, kde se o nj podělíme s našimi fanoušky po celém světě.“ Depeche Mode doposud prodali více než 100 milionů desek a vystoupili pro více než 30 milionů fanoušků po celém světě.

Info

Depeche Mode (uk)
24.5.2017 Eden aréna, Praha
www.depechemode.com
www.livenation.cz

Vstupenky v sítích www.TICKETPRO.cz a www.TICKETPORTAL.cz, cena: 1390 – 2 190 KČ. Live Nation klub: od 19. 10. 2016 10:00 do 21. 10. 2016 9:00. Oficiální předprodej bude zahájen 21. 10. 2016 V 10:00.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

New Model Army oslaví čtyřicátiny i v Lucerna Music Baru

redakce 09.03.2020

Tři slova, patnáct desek, čtyřicet let. Kapela, která nikdy nepatřila k mainstreamu, ale bez které by byla celá postpunková hudba nepoměrně chudší.

Ti, které to pořád baví. Mudhoney v Praze.

redakce 12.02.2020

Je jen málo radostnějších výjevů než pohled na rockovou kapelu, kterou to BAVÍ i po více než třiceti letech.

Neřvi mi do ucha zvou na podívanou bez konce

redakce 06.01.2020

„Ničemu nerozumím, na nic se nesoustředím a je to zvláštní,“ zpívá se v refrénu nového singlu tria Neřvi mi do ucha, který předznamenává nové Druhé album.

Singl Sebe připomenul léto

redakce 04.01.2020

I další ze série písní žánru Kára Patrasová Rap dvojice Sebe vznikl ve studiu Megahit Lair a vychází pod vlajkou multižánrového labelu Dayspeed Records.

Do nejhlubších zákoutí vlastní duše. Nick Cave se vrátí do Prahy.

redakce 18.10.2019

S nečekaným, ale o to vřeleji přijatým novým albem Ghosteen vyráží Nick Cave and The Bad Seeds do světa a oznamují evropské turné na jaro 2020, které zahrnuje i Prahu.

Russian Circles a Torche společně v Praze. Kombinace snů.

redakce 08.10.2019

Full Moon Forum a Lucerna Music Bar uvádějí v rámci oslav deseti let magazínu Full Moon dvoják Russian Circles + Torche.

Výživná výběrovka z festivalu Off je na Spotify

redakce 14.07.2019

Blíží se jeden z každoročně nejsilnějších evropských festivalů, polský Off dává už léta prostor zajímavé alternativě i těm největším jménům současného hudebního světa.

Tycho se vrací do Prahy

redakce 23.05.2019

Na Grammy nominovaná downtempová formace Tycho na letošní rok chystá změnu zvuku a desku Weather. Představí ji i v Praze.

Britské kouzlo americany: Jade Bird

redakce 17.05.2019

Jejím poznávacím znakem je výrazný vokál, silná melodie a schopnost tlumočit americký folk svým evropským vrstevníkům.

Godsmack poprvé v České republice

redakce 30.04.2019

Energické kvarteto v čele s charizmatickým zpěvákem a kytaristou Sullym Ernou vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny. O den dříve, než se původně plánovalo.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace