Akce

Festival Spectaculare počtvrté

Spectaculare: Route 8 (hu) + Imre Kiss (hu)
10. 02. 2017 22:00
Neone, Praha

Čtvrtý ročník Festivalu Spectaculare, který do České republiky přiváží aktuální jména současné světové elektronické, ambientní a experimentální jazzové hudby ve spojení s projekcemi a vizuálním uměním, proběhne na řadě míst v Praze od 20. ledna do 20. února 2017.

"Letošní ročník vnímám z poloviny jako přehlídku zajímavých hudebníků, kteří již na hudební scéně našli své místo. Z druhé části se snažíme představit jména, která jsou zcela nová a která stojí za povšimnutí," říká dramaturg festivalu Josef Sedloň. K hlavním lákadlům tak patří například norská legenda ambientu Biosphere s novým programem v Planetáriu Praha, britský "techno romantik" Nathan Fake, poprvé v Praze mj německý producent Christian Löffler, drážďanský skladatel a producent Sven Helbig s desetičlenným sborem, finští experimentálně jazzoví Oddarrang, exkluzivně také norský trumpetista Arve Henriksen společně s rakouským elektronickým vizionářem Fennesz a řada dalších.


Nebudou chybět ani profilové večery hudebníků z kultovních vydavatelství Kompakt, Kí, Edition a Lobster Theremin. "Soustředil jsem se na labely, které mně osobně připadají zajímavé. Například label Kompakt patří už dvě dekády ke špičce na poli klubové elektroniky a minimal techna," doplňuje Josef Sedloň.


Celkově proběhne dvanáct koncertů - kromě Planetária také v Paláci Akropolis, MeetFactory, Kostele U Salvátora, Cross Clubu, Radlické - kulturní sportovně, divadle Ponec a klubu Neone - které projekcemi doplní naši přední VJs. "Věřím, že diváci budou ze všech večerů odcházet s novým prožitkem, Spectaculare je totiž o podívané - pastvě pro uši i oči," zdůrazňuje Josef Sedloň.

Kromě hudby festival nabídne také další žánry - společné tanečně-hudební představení Spitfire Company a Orchestru Berg v divadle Ponec, "noisový epos" GundR souboru Wariot Ideal v divadle Alfred ve dvoře, projekce hudebních filmů v Biu Oko a kině Světozor, workshopy samplingu či VJingu a výstavy interaktivních objektů v The Chemistry Gallery nebo na AVU. Vstupenky jsou v prodeji v síti Goout.cz a v pokladně Paláce Akropolis. K dispozici bude také zlevněná permanentka. Celý program a více informací na spectaculare.cz.

Info

Festival Spectaculare 2017
20. 1. - 20. 2. 2017
Praha

www.facebook.com/festivalspectaculare
www.spectaculare.cz

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Koncert Symphony for Humanity upozorní na xenofobii

redakce 16.04.2024

Pražské ostrovy budou patřit žánrově pestré náloži neoposlouchaných hudebních tónů ze všech zemí evropské sedmadvacítky.

Kompletní lineup Meltu

redakce 15.04.2024

Z novější vlny domácích interpretů a interpretek zahrají např. Souly nebo Domiziana, která ve své tvorbě šikovně kombinuje hyperpop a eurodance.

Ji.hlava se letos prodlužuje na deset dní

redakce 13.04.2024

Návštěvníci a návštěvnice si nově budou moci vybrat, zda přijedou na první polovinu festivalu či na druhou. Je možné si koupit i akreditaci na celých deset dní.

Metronome Prague přiveze Raye

redakce 12.04.2024

V letošním roce se zapsala do historie Brit Awards, když sedm nominací proměnila v hned šest cen.

Nia Archives na Pohode 2024

redakce 10.04.2024

Jej tvorba nadväzuje na intepretov ako Roni Size, Shy FX alebo DJ Die, ale prináša absolútne čerstvý prístup.

Festival Spontana 3

redakce 09.04.2024

Myšlenka festivalu zůstává stále stejná - probudit neobyčejný místo životem a spoustou kvalitní hudby na dvou stagích.

Obrfest nabíjí line-up k oslavě desátého ročníku

redakce 09.04.2024

Tradiční oslava příchodu léta v brněnských Obřanech, tentokrát s Ryder the Eagle, Ghost of you, Arletou nebo Obligatne.

JazzFestBrno: Samara Joy, klubový vibe, i mezinárodní den jazzu s Emmetem Cohenem

redakce 07.04.2024

Oslavy mezinárodního dne jazzu obstarají americký pianista Emmet Cohen se svým triem a Kravchenko Clees Duo.

Slunovrat v Opavě

redakce 04.04.2024

Britští The Dhol Fundation, Markéta Irglová, Michal Prokop, Oldřich Janota, Malalata a mnoho dalších po tří dny v opavských lokalitách.

Sziget představuje program

redakce 02.04.2024

Sziget oznamuje čtyřicet nových účinkujících včetně headlinera Liama Gallaghera.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace