Akce

Festival Zámostí znovu opanuje Třebíč

Zámostí 2017
02. 06. 2017 16:00 - 04. 06.
, Třebíč

To, že do Třebíče zavítalo jaro, není jediná dobrá zpráva těchto dní. Tou další může být prostý pocit, že legendární Zámostí se blíží. Třebíčská Podzámecká Niva, Židovská čtvrť a vlastně celé město už za dva měsíce (jak jinak než první červnový víkend) ožijí tak, jak žádné jiné dny v roce. Jedenadvacátý ročník kulturního festivalu také letos nabídne jak staré známé a oblíbené tváře, tak neohrané a zajímavé kapely. Vstupenky na Zámostí si nyní můžete zakoupit za pouhých 250 korun.

Letošní Zámostí má v kalendáři zakroužkované datum 2. a 3. června, jako vždy pátek a sobotu. Vstupenky na víkend plný dobré hudby, zábavy a přátel (protož na Zámostí chodí v Třebíči prostě každý), seženete do konce března za 250 korun. "Lístky jsou k dostání v hudebninách u Mijoviče na Karlově náměstí a v Kapucínu. Pro přespolní nebo pro ty, kteří raději volí pohodlnější variantu je jasná volba nákup online na našem webu zamosti.cz A jako lístky pořád jedeme textilní pásky," láká David Šťastný z organizačního týmu. Prodej lístků není jediné, co si můžete na e-shopu Zámostí koupit, v plánu je třeba prodej triček navržených a vyrobených v Třebíči.


Ten, kdo si koupí vstupenku, se kromě programu na Podzámecké Nivě může těšit na spoustu dalšího. S páskou Zámostí na ruce budou moci lidé do divadla, na výstavy (jedna se připravuje na zámku) nebo na městskou věž, chybět nebude ani oblíbené Zámostí v modrém. Zámostí se totiž od většiny festivalů liší tím, že nezůstává uzavřené na jednom místě, ale hudbou, uměním, performery či vizuálními efekty na dva dny a dvě noci oživí nejkrásnější část Třebíče. "Bude toho vážně hodně, takže jen ve zkratce – nebudou chybět muzikanti v ulicích koncert a workshopy v Synagoze nebo básnění v ulicích. Všechno bych nerad dopředu prozrazoval, je dobré nechat se překvapit a pak si to o to víc užít," usmívá se Milan Žížal Maxa, další z členů organizačního týmu.


Zámostí je nicméně stále hodně o hudbě. Na co se můžete těšit? "Vznik programu na Zámostí je pro nás všechny každoročně takové malé dobrodružství, a ani letos to nebylo jinak. Vždycky se do Třebíče snažíme přivést kapely, které nás baví, a doufáme, že budou bavit i naše návštěvníky. Z mého pohledu se Zámostí letos vrátilo k takové klasice. Já se budu těšit na Buty, Houpací koně, Mišíka, Jiřího Schmitzera a hlavně na minus123minut, z těch novějších na Mydy Rabycad, Lazer Viking / Sabreheart nebo Manon Meurt. Už jen z toho výčtu si myslím, že to bude zase veliký," je přesvědčený Radek Šejk Nezval, jenž je zodpovědný za dramaturgii festivalu.

Kromě už zmíněných kapel do Třebíče přijedou kladenští Zrní, tedy kapela, která plní sály po celé zemi a začíná pokukovat po zahraničí. Publiku se představí také třebíčští Zouváci boží a chybět samozřejmě nebude ani taneční stan, letos pod patronací labelu TyNikdy. A na závěr vyznání, které pětice organizátorů vyvěsila na webové stránky poté, co Zámostí potřetí v řadě získalo ocenění města Třebíči za nejlepší projekt v rámci grantového projektu Zdravé město Třebíč: Kultura - "Znamená to pro nás hodně a zároveň nás to motivuje do dalších let. Je to přijemnej pocit, kterej nepřebije ani skvělej raut na závěru předávací akce. Takže díky vám všem, že nás podporujete. Bez vás bysme si ty rauty nemohli dávat. Díky!"

Info

Zámostí 2017
2. - 4. 6. 2017
Třebíč

www.facebook.com/events/1363225670354612
www.facebook.com/Zamosti

Foto © Photo Diego

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Groove Brno přidává Fun Lovin’ Criminals a Mezzoforte

redakce 26.03.2024

Instrumentální jazz-funková formace Mezzoforte patří k tomu nejzajímavějšímu, co dal Island hudebnímu světu.

Kompletní program Full Moon Stage 2024

redakce 25.03.2024

Žánrově je program scény rozpřažen od euforického popu přes psychedelii, rap, africkou elektroniku až k razantnímu postpunku. Devatenáct jmen, devatenáct svébytných přístupů.

Respect Festival oznamuje program

redakce 25.03.2024

Pestrá směs, kterou jinde neuslyšíte, od mizejících tradic po současné globální fúze, od veteránů žánru po horké novinky.

Rock for People přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga nebo The Darkness

redakce 24.03.2024

Kerry King loni oficiálně založil svou sólovou superskupinu složenou ze známých thrashmetalových hudebníků.

Partiboi69 (Live) a ďalšie mená Pohody

redakce 23.03.2024

Luxemburský raper Maz Univerze organizátori očaril na nemeckom festivale Reeperbahn. Originálny flow a texty, ktoré sa dotýkajú rôznych tém.

Finále Blues Aperitiv

redakce 22.03.2024

Pořadatelé garantují třem kapelám, které vybere mezinárodní porota nebo diváci ze sedmi finalistů postup na letošní ročník festivalu.

Sharpe vylaďuje široký line-up

redakce 18.03.2024

Festival prezradil ďalších hudobných interpretov, medzi nimi umelcov pôvodom z Islandu, Bangladéša, Chorvátska, Rakúska, USA, Austrálie, Španielska.

Letní filmová škola nabídne větší komfort

redakce 18.03.2024

Diváci při stejném počtu akreditací v prodeji jako loni mohou očekávat nový sál, více repríz atraktivních titulů a více projekcí denně.

Respect Festival zahájí v Paláci Akropolis

redakce 17.03.2024

Sérii doprovodných festivalových koncertů odstartuje projekt Erwana Keravece, který představí rané skladby Philipa Glasse z roku 1969.

Festival Mladá kamera: filmy, soutěž, trojkoncert

redakce 14.03.2024

Padesátka snímků filmařů do třiceti let v hlavní soutěži, pamětnické ohlédnutí a trojice koncertů.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace