Akce

Mystic Sk8 Cup přiveze (nejen) Madball

Mystic Sk8 Cup 2017
30. 06. 2017 13:00 - 02. 07.
Štvanice, Praha

Mystic Sk8 Cup nikdy nebyl a nebude čistě skateboardový závod, kdy se po skončení denního programu zavřou brány od skateparku a celý areál až do dalšího soutěžního dnes ztichne a osiří. Naopak, Mystic je opravdovým festivalem v samém srdci Prahy, který již téměř čtvrt století nabízí nejen světový skateboarding, ale i bohatý kulturní program se zvučnými jmény. Připomeňme si například The Freestylers, DJ Krushe či Suicidal Tendencies, kteří na akci vystoupili v minulosti. Ani letošní rok nebude výjimkou, i když v poněkud ostřejším rytmu. V pátek vystoupí metalová formace The Devil Wears Prada, v sobotu hiphopoví Delinquent Habits a v neděli hardcoreoví Madball.

Přestože americká metalcorová formace The Devil Wears Prada existuje již dvanáctým rokem, v Čechách vystupovala pouze jednou, a to před čtyřmi lety. Od té doby vydala další album, Transit Blues (2016), a fanoušci i proto s napětím vyhlížejí její blížící se koncert, který bude vrcholem pátečního programu Relax zóny na 23. ročníku skateboarodvých závodů Mystic Sk8 Cup na pražské Štvanici. Kapela byla založena v roce 2005 v americkém státě Ohio a svým názvem chtěla bojovat proti materialistické společnosti. Čtyřčlenná formace ve složení Jeremy DePoyster (kytara, zpěv), Mike Hranica (zpěv, doprovodná kytara), Andy Trick (basa) a Kyle Sipress (sólová kytara, zpěv) má na svědomí šest regulérních alb, dvě EP, jedno DVD, šestnáct singlů a třináct hudebních videí.


Latinsko-američtí hiphopeři Delinquent Habits z východního Los Angeles přiváží do Prahy svoje aktuální album It Could Be Round Two, které spatřilo světlo světa v letošním roce a je osmým regulérním albem, jež kapela za 26 let své existence vydala. Tříčlenná formace, skládající se ze dvou MCs a jednoho Dje, je známa pod přezdívkou "Los Tres Delinquentes" a svoji muziku začala vydávat až pět let po svém vzniku, kdy už byla pevně zakořeněná v hiphopové scéně a nesmírně populární napříč celými Spojenými státy. Možná právě proto se jejich prvního singlu prodalo přes 1 000 000 kusů, tuto magickou hranici hravě překonala i první regulérní deska z téhož roku, jejíž produkce se ujal slavný rapper Sen Dog z kapely Cypress Hill. Fenomén Delinquent Habits velmi rychle přesáhl hranice USA, španělské i anglické texty oslovily miliony posluchačů, silnou pozici si získala i ve skateboardové komunitě.

Málokdo tuší, že hardcore legenda Madball, založená v roce 1988 v New Yorku, byla původně pouhým vedlejším projektem v té době věhlasných Agnostic Front a jejich zpěvák Freddy Cricien je mladším bratrem frontmana Agnostic Front. Kapela z počátku hrála jenom na koncertech Agnostic Front a často s jejich nepoužitými písněmi, později ale kvůli změnám v sestavě i rostoucí popularitě začala vystupovat i samostatně. První singl vydala v roce 1989, EP Droppin' Many Suckers spatřilo světlo světa v roce 1992 a pro kapelu bylo zásadní. Všimlo si jich totiž vydavatelství Roadrunner Records, na jejichž labelu v roce 1994 vydává své první album Set it off, se kterým udělala díru do světa. Od té doby vydávala regulérní album každý druhý rok až do roku 2001, kdy se kapela rozpadla a na rok ukončila činnost. V roce 2002 se však kolotoč Madball opět rozjel a navázal na svou popularitu mezi hardcore fans. Jejich vystoupení na letošním Mysticu je naplánováno na neděli 2. července.

Info

Mystic Sk8 Cup 2017
30. 6. - 2. 7. 2017
Štvanice, Praha

www.facebook.com/events/1835608123346705
www.facebook.com/MysticSk8Cup

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Groove Brno přidává Fun Lovin’ Criminals a Mezzoforte

redakce 26.03.2024

Instrumentální jazz-funková formace Mezzoforte patří k tomu nejzajímavějšímu, co dal Island hudebnímu světu.

Kompletní program Full Moon Stage 2024

redakce 25.03.2024

Žánrově je program scény rozpřažen od euforického popu přes psychedelii, rap, africkou elektroniku až k razantnímu postpunku. Devatenáct jmen, devatenáct svébytných přístupů.

Respect Festival oznamuje program

redakce 25.03.2024

Pestrá směs, kterou jinde neuslyšíte, od mizejících tradic po současné globální fúze, od veteránů žánru po horké novinky.

Rock for People přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga nebo The Darkness

redakce 24.03.2024

Kerry King loni oficiálně založil svou sólovou superskupinu složenou ze známých thrashmetalových hudebníků.

Partiboi69 (Live) a ďalšie mená Pohody

redakce 23.03.2024

Luxemburský raper Maz Univerze organizátori očaril na nemeckom festivale Reeperbahn. Originálny flow a texty, ktoré sa dotýkajú rôznych tém.

Finále Blues Aperitiv

redakce 22.03.2024

Pořadatelé garantují třem kapelám, které vybere mezinárodní porota nebo diváci ze sedmi finalistů postup na letošní ročník festivalu.

Sharpe vylaďuje široký line-up

redakce 18.03.2024

Festival prezradil ďalších hudobných interpretov, medzi nimi umelcov pôvodom z Islandu, Bangladéša, Chorvátska, Rakúska, USA, Austrálie, Španielska.

Letní filmová škola nabídne větší komfort

redakce 18.03.2024

Diváci při stejném počtu akreditací v prodeji jako loni mohou očekávat nový sál, více repríz atraktivních titulů a více projekcí denně.

Respect Festival zahájí v Paláci Akropolis

redakce 17.03.2024

Sérii doprovodných festivalových koncertů odstartuje projekt Erwana Keravece, který představí rané skladby Philipa Glasse z roku 1969.

Festival Mladá kamera: filmy, soutěž, trojkoncert

redakce 14.03.2024

Padesátka snímků filmařů do třiceti let v hlavní soutěži, pamětnické ohlédnutí a trojice koncertů.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace