Akce

Svižný garážový punk Ultrasurf v Brně

Ultrasurf (es)
30. 04. 2017 20:00
Bajkazyl, Brno

Z přístavního městečka A Coruña v Galicii ve Španělsku míří do Česka na turné ULTRASURF, svižný španělský garážový punk, který nadchne svou přímočarostí, veselostí a skvělejma riffama. Tři staří přátelé, co hrají prostě punk s DIY postojem a umí to tak nějak hezky od srdce, vydali nedávno svoje debutové eponymní album plné nasraných, ale vtipných textů napasovaných do muziky s mozkem, za jaký by se třeba takový Jirka Paroubek stydět nemusel. Na koncertě v Brně, který proběhne už v neděli 30. 4. v Bajkazylu je doplní tři slezské kapely.

Kapelu Leto tvoří manželská dvojice Palma (zpěv, klávesy) a Indoš (kytara). Oba je možná znáte z kapely Boss a sekretářka a dalších projektů z dílny labelu MMM. Aktuálně připravují k vydání svou druhou desku Krok pro člověka. Indošova kytara v kombinaci s Palminými poetickými texty tvoří dokonalou melodickou souhru. Interní informace o nové desce říkají, že na ní objeví tentokrát mnohem závažnější texty, které se nevyhnou ani tématům smrti, a hitový potenciál slibují hned u několika dosud nevydaných kusů, které však už hrají na koncertech. Uhrančivý Palmin hlas a její roztomile fatalistické texty dost těžko hledají na české undergroundové scéně obdobu.


Kapela Světlo vydala svou první desku Sierra Madre pod hlavičkou MMM sice nedávno, ale už si z ní některá internetová rádia vybrala hitovku Pterodaktylové, která potěší nejednoho fanouška kapely Oasis, ačkoliv Noel Křenek má pořád trochu víc blíž k poctivé české zkušebně v garáži než vymydlené londýnské celebritě. V Brně se představí s novým bubeníkem, Fistem z No Artist.

Laundered Syrup to je rokenrol na slezský způsob. Mají vydané dvě desky a loni si zahráli jako předkapela Dinosaur Jr. v Lucerně, letos bude jejich vrchol sezony právě v Brně. Už jenom proto, že představí také svůj nový projekt "S námi se do pece bát nemusíte", který by měl přinést vichřici na českém trhu s pohřby. Vstupné bude obligátní brněnská stovka, start lehce po osmé.

Info

Ultrasurf (es)
Support: Leto + Světlo + Laundered Syrup
30. 4. 2017 20:00
Bajkazyl, Brno
Vstupné: 100,-

www.facebook.com/events/1611958882165599
www.facebook.com/bjkzlbrno

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Bára Zmeková pokřtí novou desku

redakce 16.04.2024

O tom, že živá vystoupení Báry Zmekové jsou unikátní zážitek, svědčí i její předchozí Live at Gong.

Cari Cari a Nauzea Orchestra v Kasárnách

redakce 16.04.2024

Jak se často zmiňuje v recenzích, hudba Cari Cari je jako soundtrack nekonečných letních roadtripů a oslava osobní svobody.

Nový singl a album Role

redakce 11.04.2024

Zůstávají věrní kytarám, přesto posouvají svůj zvukový a muzikantský rejstřík o kus dál.

Wave-Gotik-Treffen 2024 mystický

redakce 11.04.2024

Vystoupení se budou konat například na historickém městském koupališti, v kupoli Volkspalastu nebo v historických sklepeních Moritzbastei.

Festival Bonjour Brno slaví

redakce 11.04.2024

Brno ožije francouzskou kulturou. Prožijte ji všemi smysly na některé z mnoha akcí, které se tematicky zaměří na surrealismus a nechají se inspirovat i letošními olympijskými hrami.

Lord Spikeheart v Underdogs'

redakce 10.04.2024

Na nahrávání nové desky si přizval pestré spektrum hudebníků a hudebnic, od Backxwash nebo Brodinského až po Safety Trance.

Fource uvádí: Aurora, Alfie Jukes a Oska

redakce 08.04.2024

„We Are the Earth“ – tak zněl nadpis textu, který změnil Aurořin pohled na svět.

Duben s Rachotem

redakce 08.04.2024

Aquaserge vznikli v jihofrancouzském Toulouse a sami sebe definují především jako kolektiv, který se v průběhu času stále obnovuje a proměňuje.

Jednota v noci: live set Azu Tiwaline i strhující destrukce Shapednoise

redakce 05.04.2024

Headlinuje zvukový extremista, který kombinuje industrial, hip hop, bass a techno a za doprovodu vizuálního umělce Seviho Ika Dømochevskyho představí aktuální album.

Smash Into Pieces na podzim v Roxy

redakce 05.04.2024

V téhle muzice slyšíte progressive rock i pop rock, je v ní alternativní metal i industrial a přitom prvky EDM.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace