Články | Recenze

Places: na samý okraj temnoty

Martin Řezníček | recenze 17.08.2016

Debutové album Distant Edges vyšlo u X Production, produkoval ho Tomáš Neuwerth a na master putovalo do Británie. Urazilo dlouhou vzdálenost, stejně jako kapela.

Pubescentní sny o lžičkách (Mitski)

Adam Zámečník | recenze 11.08.2016

Na své čtvrté řadovce se Mitski opět strefuje do svého vnitřního rozpolcení.

#ThatsNotMe. Skepta na vrcholu.

redakce | recenze 08.08.2016

Konnichiwa je pozdrav ze znovu dobytého vrcholu.

Sumac - klaustrofobický vál plný úzkosti

Adam Zámečník | recenze 04.08.2016

Neočekávejte hru s dynamikou hluku a ticha, Sumac jsou sludgeovým tahem na bránu od první noty.

Zelený stan Ljudmily Ulické

Petr Janiš | recenze 02.08.2016

Na svazek Zelený stan lze pohlížet také jako na památku všech lidí, kteří nepřijali oficiální establishment.

Reinkarnace Red Hot Chili Peppers

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 01.08.2016

Red Hot Chili Peppers vždycky uměli svého posluchače téměř okamžitě zaháčkovat.

Teepee: „Into the ocean for a pure emotion“

Martin Řezníček | recenze 29.07.2016

Dvoučlenná indiefolková kapela Teepee vznikla před necelým rokem a pů a má blízko k Republic of Two, a to jak žánrově, tak osobnostně. Jen je lepší?

Iamme / Cermaque v naprosté rovnováze

mArcElkrIz | recenze 27.07.2016

Písničkářky, písničkáři, dvojice. Tyto dravé prameny, zdravé zdroje sil, poznamenaly letošní rok zatraceně znatelně. Iamme Candlewick a Cermaque.

Má být Netsky zatracen?

Vadim Petrov | recenze 25.07.2016

Půjde o solidní dnb, nebo o popové blitky, jaké na nás poslední dobou chrlí Sigma? Budou muset liquidoví tanečníci nad svou láskou zlomit hůl?

A Moon Shaped Pool – Album světlých chvil

Adam Zámečník | recenze 25.07.2016

Úspěch a reputace Radiohead pochází z jejich neoblomnosti experimentovat.

Pavlíček? Hudba se vysvětlit nedá, ale co se za ní skrývá?

Jiří Zahradnický | recenze 24.07.2016

Výpravná autobiografická kniha Michala Pavlíčka Země vzdálené je pro recenzenta skvělou nahrávkou na smeč. A to i přesto, že si Pavlíčka váží.

Anohni plná (bez)naděje

Jakub Koumar | recenze 06.07.2016

Po rozdrbané hudbě plné omračujících melodií se hlas Anohni veze jak po rozbouřeném, bezbřehém moři.

Calyx & Tebee přináší subbasový fatalismus

Vadim Petrov | recenze 30.06.2016

Co to vlastně Calyx & Tebee dělají? Když stojí za mixákem, je to jasné: drtí parket surovými beaty a čistými přechody, basy dominují lidským duším a mažou individuální egoismus.

Intenzívne, agresívne, urgentne - Poliça

Adam Badi Donoval | recenze 29.06.2016

Jej tretí album prichádza po trojročnej odmlke a je inšpirovaný policajnou brutalitou, nespravodlivosťou v spoločnosti a chaosom v medziľudských vzťahoch. Poliça.

Saul Williams jako Martyr Loser King

prof. Neutrino | recenze 28.06.2016

Dá se říci, že v uměleckém ranku odkazuje až k věhlasným afroamerickým hlasatelům rasové rovnoprávnosti, jakými byli Martin Luther King nebo Malcolm X.

Ilse Huizinga ví, jak ptáček zpívá

Barka Fabiánová | recenze 17.06.2016

Desek inspirovaných poezií je poměrně dost, v případě Ilse Huizingy se však podařilo propojit sílu slov Mayi Angelou s příjemnou hudbou.

Rychle rozjetá rolba Kovadliny

Ichor | recenze 14.06.2016

Nejen v době, kdy se mluví o nárůstu xenofobie, ale i v době plné individuálních úzkostí a strachu z budoucnosti funguje Kovadlina napříč nimi jako rychle rozjetá rolba.

The Upbeats pod struskou komerčního drum & bass

Vadim Petrov | recenze 09.06.2016

... a hned v prvním okamžiku nastaly dva momenty prostupující celou deskou: zmatení a následné nadšení. Nejnovější EP The Upbeats. Klub Storm.

Zachraň se, kdo můžeš (Walls of Jericho)

Tony | recenze 06.06.2016

Čekat na opraváře a opravářku motorů z Detroitu se ale vyplatilo a vše je odpuštěno. Nebo ne?

I am not this (Michael Gira)

Jakub Koumar | recenze 01.06.2016

Micheal Gira je z těch hudebníků, kteří nespoléhají na tuny různorodých placek, triček, krabiček na fet a kdovíčeho ještě. Jak ulehčit šrajtoflím?