Články | Recenze

Prvotřídní šeptalka Marissa Nadler

Lenka Marie | recenze 08.12.2016

Nadler se ale na Strangers posunula a rozhodla opustit čistě vybrnkávané osobní písničky, rozhodla se něco přidat, posílit instrumentaci.

Crust, kterej ztratil a našel duši (Okkultokrati)

ScreamJay | recenze 07.12.2016

Norští Okkultokrati pod značkou Southern Lord překvapují i sami sebe. Kam se poděl štiplavý crust a proč je černá tak nějak barevnější?

Lepší časy Wilco

Kristýna Trochtová | recenze 07.12.2016

Pokud byly předchozí nahrávky prodchnuty idealismem a možná i naivitou, Schmilco je zhudebněním strmého pádu na zem, jakéhosi životního vystřízlivění.

Silné emoce Marissy Nadler

ScreamJay | recenze 06.12.2016

... zůstala přesně tím, co si představíte pod souslovím zasněná písničkářka. Slowcore folková akustika, nádech dream popu a křehký, přesto naléhavý zpěv.

Takaši Hiraide - Kočičí host

Jakub Peřina | recenze 04.12.2016

Skuteční buddhističtí mistři vás nakonec naučí uvědomit si, že je ve skutečnosti nepotřebujete. Mysl si užívá okamžiku, odstraňuje zbytečné.

Déjà vu podle Green Day

Shaqualyck | recenze 01.12.2016

Albu nelze upřít tah na bránu, jaký od zasloužilých čyřicátníků nečekáte, melodie mají odpich, rytmus dokáže strhnout.

We Are Like Love Songs (Kings of Leon)

Eliška Zamouřilová | recenze 29.11.2016

Kings of Leon na novém albu prokázali talent na méně vlezlé rádiové hity, které mají potenciál dostat se na vrchol hitparád.

Holka z alabastru, Brodka

Veronika Mikulová | recenze 25.11.2016

... z Varšavanky brzy udělají mezinárodní hvězdu, k čemuž by měl pomoci i label Play It Again Sam, který mimo jiné vydává Róisín Murphy nebo Mogwai.

RecFrag a elektronický underground

Richard Kutěj | recenze 25.11.2016

Průkopník běloruského ambientu a IDM nenabízí žádnou revoluci žánrů. Nejde ale ani o kopírku žánrových veličin, ačkoli je jimi poučen a proškolen.

Kde jste mý přátelé dneska v noci? (Houpací koně)

Jakub Šilhavík | recenze 18.11.2016

Napjatě očekávaná novinka Houpacích koní roste do nebeských výšek a opět ukazuje sílu nedoceněných hrdinů tuzemské alternativní scény.

Všemocná Noisia diktuje

Vadim Petrov | recenze 16.11.2016

Zapomeňte na UHO dědků z The Prodigy, takhle se dělá dnešní elektronické album.

Shut Up Kiss Me! Komu asi? (Angel Olsen)

Ladislav Tajovský | recenze 15.11.2016

Angel Olsen je výborná zpěvačka s osobitým hlasem, která čerpá z tradice amerických písničkářek, ale zároveň je svá a nikoho nekopíruje.

Hluboko, nikoliv depresivně – Leonard Cohen

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 14.11.2016

Vyrovnávání se s minulostí, vzpomínání na staré lásky, rozlučka se světem? Leonard Cohen je někde jinde, možná už příliš daleko.

Guilty pleasures, sračky a NOFX

Peter Forgáč | recenze 14.11.2016

Každý z nás má v muzike nejaké tie "guilty pleasures". Niektoré kapely sa nikdy nezmenia a "vyhoria", niektoré sa zmenia a stane sa z nich sračka.

Virtuální šum Death Grips

prof. Neutrino | recenze 13.11.2016

Kontroverzní rozvědka alternativně hiphopových buřičů z kalifornského Sacramenta předvedla před nedávnem vyprodané MeetFactory...

Svatý výjev Vosy Petra Nikla

maxim | recenze 11.11.2016

Rychle překročme můstek o jeho účasti na albu Rostiny! Rostliny! nezařaditelné formace Sledě, živé sledě, stejně jako jeho četné výstavní aktivity...

Nedělejte zmatek: Allah-Las

Veronika Miksová | recenze 09.11.2016

Obrazy plující hlavou při poslechu dvanácti písní zhuštěných do půlhodiny lehce rozmazal horký vzduch a barvy tlumené palety neuchopitelně podtrhují nostalgii...

To, co nás ruinuje (Just for Being)

WAGHiSS666 | recenze 04.11.2016

Pohodička skoro táboráková? Vegetariáni s úsměvem na tváři, co jim nášivky na merch šije máma. Zkuste je nemít rádi.

Give a Masterpiece Chance! Midi Lidi!!

Jakub Lobl | recenze 03.11.2016

Skupina se posunula dále, a to nejen z hlediska textů, ale také co se týče barvitějších instrumentálních podkladů, díky nímž působí živěji, než kdy předtím, přičemž stále znějí jako Midi…

Gravelroad: Capitol Hill Country Blues

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 02.11.2016

Recenzent Patrick Wells o seattleských Gravelroad prohlásil, že znějí, jako by John Lee Hooker hrál s Black Sabbath.