Články | Recenze

Sousedi a ozvěna protikladů

Jakub Koumar | recenze 14.03.2014

Oba vmotáni do osnov post-rocku, jazzu a experimentálního folku. Oba spleteni dilematem Mozart – Beethoven.

Mluvící hlava St. Vincent

Zelenej | recenze 13.03.2014

Annie Clark k nám promlouvá o svých pocitech, zážitcích a obavách. S novým albem se postarala i o novou vizáž.

Nové hvězdy americké nezávislé scény? (DVA: Nipomo)

Jakub Šilhavík | recenze 12.03.2014

Napjatě očekávaná novinka Nipomo dovádí nenapodobitelný rukopis elektroakustického dua DVA k dokonalosti.

Máš oči jako Rimbaud, zpívají Dum Dum Girls

Jakub Hudák | recenze 11.03.2014

Dum Dum Girls jsem si poprvé všiml na jedné kompilaci, kde byly společně s Crocodiles, Graffiti Island a PENS.

Romantika a kurtizány podle Julie Holter

mArcElkrIz | recenze 09.03.2014

Kdesi v pozadí stojí víc jak půl století starý příběh kurtizány toužící po manželství a lásce movitého galantního elegána.

Osvětimská knihovnice Dita Adlerová

Petr Janiš | recenze 08.03.2014

Co je největším postrachem nedemokratických systémů a jejich vedoucích představitelů? Opozice, ozbrojený odboj, spravedlnost?

Ema a její kluci (Luno)

Barka Fabiánová | recenze 07.03.2014

Když koncem roku 2012 ohlásili Luno koncertní přestávku, málokdo asi věřil, že se kapela ještě sejde...

Alcest na pouti do nových hudebních končin

Anna Libánská | recenze 06.03.2014

Ne-temní, neortodoxní a především sniví. Právě takoví jsou Alcest, kteří dali na čtvrtém albu metalu konečné sbohem.

Broken Bells a život po párty

Tereza Tůmová | recenze 06.03.2014

James Mercer (The Shins) a Brian Burton (Danger Mouse) se rozhodli vydat výsledky komunikace za poslední tři roky.

Danny Brown je starej skřet

Lukáš Pokorný | recenze 05.03.2014

Danny Brown patří do malé (rostoucí) skupiny rapperů, kteří v poslední době strhli pozornost k jinak opomíjenému žánru.

Elegantní električtí cowboyové The Sadies

mArcElkrIz | recenze 04.03.2014

Elegantní električtí cowboyové rozkročení mezi rock&rollem, country-folk-rockem a blues s výraznou dávkou punkového cítění.

? ! je soundtrack k filmu, který není (Apperaat)

Vojta Chmelík | recenze 04.03.2014

Kdysi jsem byl velmi aktivním hostitelem. Slečna z Dánska, která si říkala Tami Harmony Panik Vibberstoft, patřila mezi ty nejzajímavější.

Výbuch bude ve dvě aneb Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra

David Vo Tien | recenze 03.03.2014

A Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra nejsou rozhodně plagiátoři ani epigoni s nálepkou „GY! BE, akorát že zpívaj“.

Darkside, erotika a podmanivosť

Jana Michalcová | recenze 03.03.2014

Kombinácia úžasných technických možností a abstraktného mysticizmu, ktoré sa snaží preniknúť do hĺbky našich pudov.

Tady je Prodavačovo, malý ráje

Broněx | recenze 28.02.2014

Při poslechu Malých rájů se dá jen těžko ubránit myšlenkám na Sporto, ale Malé ráje jsou sevřenější, intimnější.

Řetězy táhnou minulost do přítomnosti (Chain And the Gang)

Jiří Akka Emaq | recenze 27.02.2014

Jako by Chain And the Gang tenhle styl právě vymysleli a s lehkostí ho přehrávali. Ian Svenonius je génius.

Hodím svou helmou pryč! (Vložte kočku)

Jakub Koumar | recenze 27.02.2014

Vložte kočku úspěšně navazují tam, kde s předchozím albem skončili. Zároveň jsou svobodnější a zbaveni stereotypů. Seat.

Beckova ospalá ranní fáze

Fomas | recenze 26.02.2014

Každý, kdo od něj zná víc než jeho první hit, musí uznat, že nikdy nebyl a není žádný Loser. Beck Hansen a Morning Phase.

Slavičí hospitalizace (Hospitality)

David Loch | recenze 25.02.2014

Zmínka zpěvného ptáka hned zpočátku je příhodná, neboť album Trouble má našlápnuto do paprsků ranního slunce. Recenze.

Drsňácke ofiny Dum Dum Girls

Anna Nahálková | recenze 24.02.2014

Dum Dum Girls nespia. Naopak, tvoria. Producentom Too True je Richard Gottehrer a chlapík z The Raveonettes, Rose Wagner.