Články | Recenze

Soustředěná radiace Liars

Akana | recenze 16.04.2014

Album WIXIW znamenalo příklon k elektronice, což ale v jejich případě nemůžeme brát jako vodítko k předvídání věcí příštích.

Thurston Moore hraje black metal

David Vo Tien | recenze 15.04.2014

Pokud ale přemýšlíme o Twilight jako o „all-stars“ kapele amerického black metalu, mají zde své nepopiratelné místo.

Marissa Nadler - to get my shit together

Anna Nahálková | recenze 14.04.2014

Teplé tóny zdanlivo chladnej Marissy Nadler, americkej neofolkovej kráľovnej, vhodné i do nedávnej pseudozimy.

Hele Jů hraje Muff

Lucie Poskočilová | recenze 14.04.2014

Experimentální a elektronický opus je obohacením pro český jazz a řadí Muff mezi nejoriginálnější spolky scény.

Krvavé země a statistické údaje

Petr Janiš | recenze 12.04.2014

Krvavými zeměmi definuje spisovatel Timothy Snyder „nárazníkové pásmo“ mezi tehdejším Německem a Sovětským svazem.

Jo, ty tady umřeš: The Body/Haxan Cloak

Anek | recenze 10.04.2014

Extrémní metal už dlouho nepřišel s něčím, co by tu nebylo už před deseti lety. Výjimkou jsou Knelt Rote a The Body.

Nie, pokiaľ vám o nich nerozpovedal Mark Kozelek (Sun Kill Moon)

Veronika Kubanková | recenze 09.04.2014

Hudobný workoholik Mark na najnovšom počine formácie Sun Kil Moon prekračuje všetky možné intímne zóny.

Nothing (něco o letargických milenkách)

Jakub Hudák | recenze 08.04.2014

Je to důležité, pokud si chcete odpovědět na otázku, co odlišuje Nothing od zbytku shoegazeové scény.

Přesně jak velí tradice - Comeback Kid

WAGHiSS666 | recenze 07.04.2014

Před Comeback Kid se řadí stejně rovných kšiltů jako lysin, na turné se začínajícíma kapelama i těma s pořádně hlubokou rýhou.

Adaptace strejdomrdsky výtečná: South Park: The Stick of Truth

Míra Kajan | recenze 05.04.2014

Dnešní mládež se bez ustání kope do zadku nudou a nebýt sexu, seriálů a her, nadějná generace by na prokrastinaci chcípla.

Charlie One sexy Jan (Ohm Square)

Veronika Mikulová | recenze 04.04.2014

Jan2 je DJ s rozsáhlou představivostí, Charlie One sexy zpěvačka s rejstříkem hebounkých i nebezpečně ostrých zabarvení.

Bratři a sestry věčného syna (Damien Jurado)

Jiří Akka Emaq | recenze 03.04.2014

Aby bylo jasno, Brothers and Sisters of the Eternal Son Američana Damiena Jurada je skvělá deska. Co má společného s Goldfrapp?

Svoboda v systému chyb a Tomáš Vtípil

mArcElkrIz | recenze 02.04.2014

Absolutní svéráz, milovník zvuku ve všech jeho podobách a derivátech, natočil jedno z nejzajímavějších loňských alb.

Entartete kunst! Entartete musik! (Laibach)

David Vo Tien | recenze 01.04.2014

Když se řekne Laibach, často následuje litanie kleteb, ve kterých za sebou pochodují slova jako kontroverzní, fašisti, komunisti.

Zpátky ke strojům? (Ona)

Shaqualyck | recenze 30.03.2014

Zapomeňte na vibrátory a představte si, že máte sex s novými Windows 8.1. Že to nejde a seká se to? Spike Jonze a Ona.

Zmrtvýchvstání Muže v černém

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 28.03.2014

Člověk byl zvyklý u posledních Cashových desek, těch ze série American Recordings, vnímat fakt, že je zpívá stárnoucí muž...

Světová deska? Modern Day Babylon

WAGHiSS666 | recenze 28.03.2014

A bonusový Infinity remix je pouze potvrzením, že barikády mezi žánry byly prolomeny. Nic míň než světová deska.

Popularizační shoegaze od Cheatahs

David Loch | recenze 27.03.2014

Stále se objevují kapely, jež se snaží zvuk irských My Bloody Valentine alespoň trochu oživit...

The Ministry of Wolves a jejich mordýřské balady

mArcElkrIz | recenze 26.03.2014

Volba Hackeho a de Picciotta byla ideální, Harvey si práci s podobným tématem vyzkoušel na Murder Ballads.

Tinariwen stále na cestě

Akana | recenze 24.03.2014

Zajímaví hosté se v rozumné míře vyskytují i na Emmaar, mediálně nejznámějším je Josh Klinghoffer z Red Hot Chili Peppers.