Články | Recenze

Joni Void je Selfless

Ichor | recenze 31.05.2017

Důkazem je i debut francouzského rodáka, který se před několika lety přestěhoval do Montrealu, kde měl příležitost poznat bohatou a pospolitou hudební scénu.

Ron Ron Ron, Doodee... (Kill the Dandies!)

cyril kosak | recenze 18.05.2017

Kill the Dandies! jsou částí tuzemské scény velebeni od samého začátku, ale jsou taky ignorováni coby epigoni a zpátečníci. Ne že by na tom záleželo...

Na lásku tupej nůž nestačí (Wild Tides)

Michal Pařízek | recenze 15.05.2017

Nijak zásadní historka vystihuje obecné vnímání Wild Tides i dalšího Kaifoszova projektu Lazer Viking, kapel, které domácí hudební scénu takovým způsobem polarizují, není mnoho.

InsideInfo se šťourá v gangliích

Vadim Petrov | recenze 09.05.2017

Jedná se o všehochuť, která baletními krůčky i polkovým dupákem obtančí neurofunkové stereotypy a... Vydávat dramenbejzová alba je blbost.

Balení šesti piv - Dune Rats

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 03.05.2017

Pro Dune Rats je sterilní přeprodukovanost (téměř) sprosté slovo, zato kytara předmětem nábožného vytržení.

Hebký Zajac

Richard Kutěj | recenze 28.04.2017

Nic nezní prvoplánovaně a beze smyslu, a ačkoli se pohybujeme v hudebních abstrakcích, jednotlivé tracky i celkový zvuk má tvůrce pevně pod kontrolou.

Grandaddy plní smútku

Miroslav Ondřejíček | recenze 27.04.2017

Last Place je skvelý album plný smútku a pocitov straty.

Gonjasufiho Mandela Effect

prof. Neutrino | recenze 26.04.2017

Hudebně se sblížení jamajského fundamentu s mystikou tancujících dervišů vydařilo na výbornou.

Zjevení aka Lavra

Jakub Koumar | recenze 25.04.2017

Zjevení. Asi tak by se dalo popsat pražské duo Lavra, upozorňující na svou existenci prvním mixtapem EVE. Projekt zpěvačky Barbory Zelníčkové a Tomáše Vondry...

Quelle est la baguette? (Deafheaven)

redakce | recenze 24.04.2017

Třicet osm a půl minuty zoufalství – tak by mohl znít název debutu dvojice Deafheaven. Ale jmenoval se Road to Judah a rozdělil fanoušky black metalu na dva tábory. Co…

Dot Hacker číslo tři

Vojta Chmelík | recenze 20.04.2017

Celá nahrávka má díky zmíněné kombinaci instrumentace a vokálu neuvěřitelnou atmosféru, stavba melodií a gradací albu dodává na síle.

MUNA o tobě

Adam Zámečník | recenze 19.04.2017

Funkci debutu About U splňuje na jedničku, představuje sehrané trio s výrazným rukopisem a hity v rukávu.

Starý houně Alaric

Banán | recenze 18.04.2017

Těžko byste v současnosti hledali autentičtější kapelu, která přes jasnou a přiznanou inspiraci hluboko v minulosti kráčí nekompromisně za svým vlastním zvukem.

Jazzová modlitba i tepající zaříkávání (Michael Krásný)

Milan Bátor | recenze 14.04.2017

Šaman baskytary. Uhrančivý rozněcovač pulzujících emocí. Michael Krásný.

Vyhaslé Volcano Temples

Jakub Lobl | recenze 09.04.2017

Britští Temples byli už od vydání prvního singlu Shelter Song v roce 2012 pasováni mezi nejžhavější kapely současnosti. A jako takoví dnes vystoupí v Praze.

Proč Why?

Miroslav Ondřejíček | recenze 07.04.2017

Skladby sa zlievajú jedna do druhej a je prakticky nemožné menovať lepšie, alebo horšie z nich, nie to ešte rozlišovať medzi nimi.

Barevný svět The xx

Jakub Lobl | recenze 03.04.2017

I See You je dobré album, jakkoliv nedosahuje kvalit toho prvního, minimálně co se autentičnosti týče.

Temní, mystikou sycení Root

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 31.03.2017

Root v desítce nových skladeb jedou to, co mají dokonale zažité. Temný, mystikou sycený metal.

Experimentální patálie Shobaleader One

prof. Neutrino | recenze 28.03.2017

Světélkující diody v základních geometrických tvarech na přilbách hudebníků dokreslují robotické vyznění celého, na živé koncerty orientovaného spektáklu.

Why Love Now, neptají se Pissed Jeans

Andrej Pavlovič | recenze 23.03.2017

V singlu The Bar is Low frontman Matt Korvette prohlašuje, že od politiky po zábavní průmysl neexistuje chlap, který by nebyl totální úchyl. Pissed Jeans, dámy a pánové. A dámy.