Články | Recenze

:) (Joker)

3DDI3 | recenze 30.12.2017

Díky obrovskému úspěchu anti-superhrdinského komiksu Lex Luthor: Muž z oceli bylo jen logické, že tvůrčí dvojice dostala do péče i příběh věnovaný Jokerovi.

Dravost vs smíření (Scalp / V.O.H.)

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 28.12.2017

Obě strany vinylu dávají smysl, obě mají potenciál rezonovat svým vlastním způsobem, stejně jako zaujmout coby promyšlený celek. Riffy, údery, ataky?

Nekončit tam, kde končí naše řeč (Osamělí běžci)

Libor Staněk | recenze 27.12.2017

I přes citelnou ztrátu Ivana Laučíka patří tato skupina stále k nejprogresivnější větvi současné slovenské poezii.

„It's never going to stop!“ (Brand New)

Jiří Mališ | recenze 21.12.2017

Newyorská čtveřice se v roce 2001 představila jako poppunkový výstřelek, aby o dva roky na Deja Entendu všechny šokovala nadějeplným pohledem na životní strasti.

Pokračující sága Wu-Tang Clan

Jakub Šíma | recenze 20.12.2017

I tentokrát fungují tradiční ingredience jako úryvky ze samurajských filmů, pouliční moudrost, filozofie bojových umění a různorodost jednotlivých členů.

Pyré na poli

Milan Bátor | recenze 19.12.2017

Pyré má chuť ostrých drátů, ale umí i pohladit. Hudba jde proti proudu, proti nažehlenému, oficiálnímu, poplatnému. Kladenská kapela Pyré.

Beckův obarvený pop

Jakub Lobl | recenze 18.12.2017

V porovnání s předchozí nahrávkou je zřejmé, že Beck překonal deprese a zdravotní komplikace a užívá si života. Eurodisco je na dosah?

Islaja jako Tarrantulla

Milan Holeček | recenze 16.12.2017

Islaja mění barvy, alba mají různá pojetí, nicméně rozdíly mezi nimi připomínají rozdíly mezi různými kolekcemi jednoho malíře.

Experiment plný hravosti: Tricot

Roman Liška | recenze 08.12.2017

Ak je Japonsko krajinou, kde prekvitá minimalizmus a presnosť, tak japonská trojka Tricot s názvom aktuálneho albumu 3 nielen že trafila do čierneho...

Tricky neuniformně

prof. Neutrino | recenze 07.12.2017

Klíčová osobnost triphopové vlny Adrian Thaws na rozdíl od svých bristolských souputníků Massive Attack či Portishead vydává desky vcelku pravidelně...

Cesta ke světlu je na dohled (Enter Shikari)

Martin Řezníček | recenze 05.12.2017

Páté album Enter Shikari je ve srovnání s předchozími nahrávkami mnohem osobnější a procítěnější. Bude i v Lucerna Music Baru?

Fénix Ibeyi?

Tereza Bittnerová | recenze 30.11.2017

Lisa-Kaindé a Naomi Díaz nadále zůstávají věrné svému jedinečnému zvuku, odrážejícímu jejich francouzsko-kubánské kořeny.

Hudba zapadajícího slunce (Robert Plant)

Maria Pyatkina | recenze 21.11.2017

„I’m seeking love and glory, just like I always do,” zpívá Robert Plant v úvodní písničce May Queen z novinkového alba Carry Fire.

Anna of the North je melodramatická po svém

Jiří Mališ | recenze 07.11.2017

Nečekejte ale napodobeninu konceptu bujarého víkendu, jaký na albu Melodrama předvedla Lorde. Anna of the North chodí na party ze zásady zachmuřilá...

Debut 17 aneb sbírka nočních můr (XXXTentacion)

Daniel Nádler | recenze 06.11.2017

Stěžejním tématem díla je XXXTentacionův konflikt s expřítelkyní Genevou, k ní se opakovaně vrací a neustále se potácí mezi dvěma city, láskou a nenávistí.

Kroky nocí (Paramount Styles)

Michal Smrčina | recenze 31.10.2017

Distant Karma je albem, co lze snadno minout, ale které se postupně dostává pod kůži. Jen nečekat zběsilou jízdu.

Arcade Fire na tanečním parketu

Jakub Lobl | recenze 25.10.2017

Energický song oslavuje disko sedmé a osmé dekády a ukazuje, že by se skupině mohlo na tanečním parketu dařit, jakkoliv zazněly posměšné hlasy o novém materiálu ABBY.

Ten, který se zastavil v čase - Ariel Pink

Maria Pyatkina | recenze 23.10.2017

Je to misogyn a nacista, anebo nesmělý, mírumilovný pokojový muzikant? Někoho vyloženě štve svými trollováním a zvrhlými outfity, jiní ho, za to samé, milují.

Staronové disco Goldfrapp

Maria Pyatkina | recenze 22.10.2017

Silver Eye tak představuje nejen rekapitulaci tvorby Goldfrapp, ale i souhrn nejrůznějších vlivů z posledních několika dekád. Recenzujeme, jdeme na koncert.

Karel Malich: … prostě se to děje

Zuzana Krišková | recenze 22.10.2017

Na začátku výstavy okamžitě zasáhne exploze barev a jsou to právě pastely, které prozrazují hlavní okruhy Malichova zájmu – krajinu, světlo, proudění energií a kosmické procesy.