Články | Recenze

Polní práce kolem San Francisca a Lux Interna

Tereza Posturová | recenze 24.07.2013

Sem tam se ozve banjo a v člověku hned zabliká domestikované divnocountry z Denveru. OM, kabaret a apokalyptický folk.

Proč měnit něco, co funguje? (Alice in Chains)

Jakub Šilhavík | recenze 12.07.2013

Smrt Laynea Staleyho se zdála jako poslední hřebík do rakve grunge, o 10 let později je situace o poznání šťastnější…

Subject Lost a vnitřní vesmír

Jakub Koumar | recenze 05.07.2013

Petr Adamec, známý i svými mixy, vyrukoval s prvním autorským LP, zaštítěným labelem Exitab, jemný post-dubstep.

Bonobo a skvelý album bez zbytočných medzier

Veronika Kubanková | recenze 01.07.2013

Zakaždým, keď sa biedny elektro-inštrumentálny umelec prirovnáva k Bonobovi, je to pocta, kompliment.

Sigur Rós, lynchovský reverse a andaluský pes

Zelenej | recenze 28.06.2013

Kveikur představuje v diskografii Islanďanů malou změnu, ale ta není závratná - očekávatelné atributy zůstávají.

Když se do toho opře Rokia Traoré

Michal Pařízek | recenze 27.06.2013

John Parish to s holkami totiž umí, vykládat by mohla PJ Harvey, Tracy Chapman a mnohé další. Beautiful Africa.

Drogová geneze výrazu Chance the Rappera

Jakub Šíma | recenze 25.06.2013

Vyšší a kyselinou říznutý hlas působí uvolněně, ale rozhodně ne melancholicky nebo ospale. Acid Rap.

Mikal Cronin a jeho nové role

Jakub Hudák | recenze 24.06.2013

... pokračující odklon od tvorby Ty Segalla, jehož kapela pro Cronina znamenala nejen zvukový návyk.

Puscifer: Nie všetky koláčiky z piesku sú na zjedenie!

dana nadsena.m | recenze 21.06.2013

Zmiešané pocity nie sú raritkou ani dierou do sveta hladných duší a uší poslucháčskych. Donkey Punch the Night.

Devendra Banhart nechce být magnetem pro davy (Mala)

Akana | recenze 20.06.2013

Žádná velká gesta, křiklavé barvy, lepkavé melodie, spíš posezení u šálku čaje, zahloubané intimno a nenápadná hravost.

Kittchen na vlnách cizího území

Jakub Koumar | recenze 19.06.2013

Zatímco předchozí deska poletovala na hranici uchopitelnosti, Radio se prodírá hustší atmosférou, apokalypsou.

Púť silne žensky motivovaných osudov

Veronika Kubanková | recenze 18.06.2013

Ezoterické spojenie sestier Biancy a Sierry Casady zakaždým splodilo znepokojivo výnimočné albumy.

The National – starý přítel nerezaví

Jakub Koumar | recenze 17.06.2013

Tahle banda pozvolna stárne s námi a každá jejich deska je milníkem na naší společné cestě. Trouble Will Find Me.

Posmrtná cesta Haxan Cloak

Zelenej | recenze 14.06.2013

Bobby Krlic alias The Haxan Cloak je po dvou letech zpět s albem Excavation a rozhodně jde o očekávanou událost roku.

Ghostface Killah, zabiják mafiánské rodiny DeLucas

Jakub Šíma | recenze 13.06.2013

Projekt Twelve Reasons to Die zaštítil společně s multinstrumentalistou Adrianem Youngem a jeho bandem.

MacGyver – inženýr samouk

Tereza Posturová | recenze 12.06.2013

Punk servírovaný na zrezivělém tácu verbální stručnosti. Jak říkávala babička: do svatby se ti to zahojí. Panthalassa.

Sam Lee chtěl porozumět duši travellera...

Barka Fabiánová | recenze 11.06.2013

... a strčil svým prvním albem do kapsy i provařené veterány anglického folku. Kočovníci a tuláci. Colours 2013.

Milovat, nebo nenávidět Dillinger Escape Plan? Obojí!

WAGHiSS666 | recenze 10.06.2013

Nové album s dlouhým názvem od kapely s dlouhým názvem je vynikající od začátku do konce. A jeden z nás je vrah.

Rybí krev a těžební limity člověka

Petr Janiš | recenze 08.06.2013

Kniha Jiřího Hájíčka Rybí krev letos získala Magnesii literu za Knihu roku. A není to poprvé, co se mu to stalo.

Artefakty ztracených dětí a závody lodiček ze skořápky

David Čajčík | recenze 07.06.2013

Post-hudba bez textů by byla jenom hudba. A i to by stačilo. Post-hudba má polovinu vinylu, na křest stačí.