Články | Recenze

Steve Mason a opičí myšlenky v době smyšlenky

Zelenej | recenze 23.05.2013

Když se řekne Steve Mason, asi vám naskočí jen The Beta Band. Ale to by bylo trošku málo. Minds in the Devil’s Time.

Tady bydlí Beata Bocek. A vy?

Barka Fabiánová | recenze 18.05.2013

Beata Bocek je na hudební scéně poměrně dlouho, už ve dvanácti letech se rozhodla, že bude hrát a zpívat vlastní věci.

Svobodu krevetám (i Spitfire Company)

Barka Fabiánová | recenze 16.05.2013

I Krevety à la indigo spojují originalitu s mystičností, taneční kroky se symboly schovanými v podvědomí a bandoneonem.

Deerhunter se vrací zpátky do garáže

Vojta Chmelík | recenze 13.05.2013

Nové album Monomania spojuje v sobě to nejlepší ze všech období, kterými kapela prošla, včetně hitů.

Kde má svého messengera Johnny Marr?

Michal Pařízek | recenze 11.05.2013

Johnny Marr není zpěvák – to je fakt, který s každým dalším poslechem narůstá. Ale má vynikající písničky.

Xavier Baumaxa nenabízí tác kremrolí, ani pytel rokenrolí

RADEK.K. | recenze 09.05.2013

Čtyřicetiminutová sólovka neztrácí nic z dříve slyšeného, ale stejně si uvědomuju, že tenhle chameleón mě baví.

Townes Van Zandt napojený na delaye aka Kurt Vile

Jakub Hudák | recenze 08.05.2013

Nové album Kurta Vilea je slovní hříčkou: deska se skutečně nejlépe poslouchá jako pozadí k lehce omámené procházce...

Když opadá javor, zůstanou Metz II.

David Loch | recenze 04.05.2013

Stojí za připomenutí, že rok 2012 přinesl i něco jiného než Franka Oceana a sólového Jacka Whitea. Eponymní Metz.

◊►≈ na planetě strachu

David Čajčík | recenze 03.05.2013

Možná se seznámili na drogovém večírku nebo je začali pořádat společně a potřebovali soundtrack.

Wavves – kalifornský punk rock pro novou generaci

Jirka Převorovský | recenze 03.05.2013

Wavves znějí jako všechno, co jste měli rádi na začátcích Green Day, Nirvaně nebo starých Radiohead.

Ólafur Arnalds zjevně roztál

gaga | recenze 30.04.2013

Nová deska islandského skladatele nesoucí název For Now I Am Winter nemá s mozartovskou klasikou mnoho společného.

Deathfix a návštěva vykřičeného domu

Tereza Posturová | recenze 29.04.2013

Brendan Canty a Rich Morel dali světu další superútvar, pokud vyznáváte jiné hodnoty než třeba Them Crooked Vultures.

Studené války a další nepokoje

Petr Janiš | recenze 27.04.2013

Literární prvotina a hned slovenský knižní bestseller? René Benda a "společenský thriller" Moje studená válka.

Get Goin’, J-Boy!

Jakub Koumar | recenze 26.04.2013

Každé hudební prostředí vyrůstá z písničkářů. Řady těch našich už nějakou dobu posiluje Jakub Jirásek. Colours 2013.

Letopisy jako bilance? Marnie Stern to tak asi má.

gaga | recenze 25.04.2013

Rozpustilé, trochu ukňourané a chytlavé melodie – poznávací značka Marnie Stern. A nová deska na Kill Rock Stars.

Jak Marracash Orchestra pekli dort

Bára Vondrášková | recenze 24.04.2013

Jedna z nejlepších a nejeklektičtějších (sic!) desek loňského roku je nutné ohlédnutí, zn. Můžete vidět často i v Česku.

Chelsea Light Moving s pocitom, čo dozrieval dlhší čas

Anna Nahálková | recenze 23.04.2013

Chelsea Light Moving sú post-Sonic Youth kapela, berúca vážne pohyb vpred a vlastnosti gitarových riffov.

S(k)eptik a jeho svět: Lovci mafie

Karel Hastrmanský | recenze 21.04.2013

Smíchejte L.A. Přísně tajné s De Palmovými Neúplatnými, přidejte špetku Millerovy křižovatky, pár Veřejných nepřátel.

Šofír, ge gniplu a vzhůru dál. Další na svý placy. Jedem do válgy.

apx | recenze 20.04.2013

Válečný komiks není, narozdíl od jeho hrdinů, mrtvý. BB/art právě vydal tři povídky z Bitevního pole Gartha Ennise.

Slepačie mosquito pre dušu Yeah Yeah Yeahs

Anna Nahálková | recenze 19.04.2013

Po vydarenom It's Blitz! z roku 2009 je štvrtým albumom Yeah Yeah Yeahs dielo s názvom Mosquito – a ak bodá, tak jedine slastným spôsobom. YYYs zase raz dokázali, že…