Články | Recenze

Děti kapitána Morgana a krystalicky čirý destilát

mArcElkrIz | recenze 31.08.2013

Československý folk-rock posledního půlstoletí, underground, líh, antidepresiva a bajpás letního kiosku.

Chrome jsou podobně sexy jako klasické série Star Treku

Michal Pařízek | recenze 30.08.2013

Helios Creed se už pod svým vlastním jménem stal jedním ze symbolů labelu Amphetamine Reptile.

Vyzrálý neklid Autumnist

Jakub Koumar | recenze 29.08.2013

Od poslední nahrávky Autumnist uplynuly čtyři roky, o to větší překvapení je po čertech dobré album Sound of Unrest.

Deafheaven se koupou ve slunci a je to sexy

David Čajčík | recenze 26.08.2013

Nad obalem alba Sunbather true přívrženci Burzum kroutí hlavou. Black metal a vypálené staleté norské kostely?

Láska bolí i Velkého Gatsbyho

Shaqualyck | recenze 25.08.2013

Z Luhrmannova opulentního večírku pálí oči a píchá u srdce. A prostopášník Leo má pořádnou kocovinu…

Našrot jako naše nejlepší neperspektivní kapela

Petr Janiš | recenze 24.08.2013

Kniha hudebního žurnalisty Radka Diestlera není pouze příběhem čtyř „zoufalců“ z Vysočiny. Zrcadlo doby.

Kořeny hluboko v zemi. Blixa je zpět.

Lukáš Pokorný | recenze 23.08.2013

Blixa Bargeld lamentuje, Teho Teardo hladí... Pro milovníky Einstürzende Neubauten je každý návrat svátkem.

Bosnian Rainbows navazují tam, kde The Mars Volta...

Vojta Chmelík | recenze 21.08.2013

Pryč jsou časy rozsáhlých kompozic, několikaminutových sól, komplikovaných harmonií a taktů. Post-punk!

Chléb a hry (Church of Misery)

Tereza Posturová | recenze 20.08.2013

Ano, nebýt Black Sabbath, Saint Vitus a ostatních mániček, řádně by je nevydojili CoM a hromada dalších. Ale!

Cloud Boat nebo taky Lions on the beach

Veronika Mikulová | recenze 19.08.2013

Cloud Boat udržují opatrné tempo, slibně připomínají Bon Iver, Jamese Blakea nebo Jona McCleeryho.

Übermensch v Honzově pokojíku (Man of Steel O.S.T.)

3DDI3 | recenze 18.08.2013

Pana „červené slipy na kalhotách“ dostal do rukou Snyder s Nolanem a co udělali? Sundali mu je. Hned.

Recept na Blue Hawaii a dream pop

Zelenej | recenze 14.08.2013

Místo toho si drží svou vážnou, osamělou a melancholickou tvář, jakkoliv by se „grimesociace“ dala krájet.

SteakHouse Orchestra proti světu

Vojta Chmelík | recenze 13.08.2013

SteakHouse Orchestra vydala loni EP s názvem SHO vs THE WORLD. Doves, Elbow a Arcade Fire počesku?

Ani fena neo(d)pouští (Jakuba Katalpa a její Němci)

Petr Janiš | recenze 11.08.2013

Knihu lze chápat jako obhajobu osob, které poznamenaly dějiny a dobové zvraty 20. století. Jak posuzovat vinu?

Fuck Buttons a soundtrack velkoměsta budoucnosti

Anna Libánská | recenze 05.08.2013

Slow Focus je zhudebněným Návratem do budoucnosti, z něhož se vám bude do přítomnosti vracet jen stěží.

Tera Melos X’ed Out aneb nová cesta matematiky

gaga | recenze 02.08.2013

Někdo tu cestu nazývá „craft-pop“, ale já bych tam rozhodně nezapomněla přidat ještě to „math“.

Hudba pro náročné posluchače (These New Puritans)

Tomáš Tkáč | recenze 01.08.2013

... avšak radikálněji než kdykoliv předtím; žádné reminiscence na Wu-Tang Clan či Aphexe T. se nekonají.

Dvojitý start kníračů Local Natives

David Loch | recenze 27.07.2013

Debut Local Natives nazvaný Gorilla Manor z roku 2009 byl tak prosluněný, že jsem se jím dlouho zdráhal proposlouchat.

Speedo je king of garage rock: Night Marchers

FFF | recenze 25.07.2013

John „Speedo“ Reis je chlápek, který zakládal kultovní kapely Rocket from the Crypt, Sultans či Hot Snakes.

Polní práce kolem San Francisca a Lux Interna

Tereza Posturová | recenze 24.07.2013

Sem tam se ozve banjo a v člověku hned zabliká domestikované divnocountry z Denveru. OM, kabaret a apokalyptický folk.