Články | Recenze

The National – starý přítel nerezaví

Jakub Koumar | recenze 17.06.2013

Tahle banda pozvolna stárne s námi a každá jejich deska je milníkem na naší společné cestě. Trouble Will Find Me.

Posmrtná cesta Haxan Cloak

Zelenej | recenze 14.06.2013

Bobby Krlic alias The Haxan Cloak je po dvou letech zpět s albem Excavation a rozhodně jde o očekávanou událost roku.

Ghostface Killah, zabiják mafiánské rodiny DeLucas

Jakub Šíma | recenze 13.06.2013

Projekt Twelve Reasons to Die zaštítil společně s multinstrumentalistou Adrianem Youngem a jeho bandem.

MacGyver – inženýr samouk

Tereza Posturová | recenze 12.06.2013

Punk servírovaný na zrezivělém tácu verbální stručnosti. Jak říkávala babička: do svatby se ti to zahojí. Panthalassa.

Sam Lee chtěl porozumět duši travellera...

Barka Fabiánová | recenze 11.06.2013

... a strčil svým prvním albem do kapsy i provařené veterány anglického folku. Kočovníci a tuláci. Colours 2013.

Milovat, nebo nenávidět Dillinger Escape Plan? Obojí!

WAGHiSS666 | recenze 10.06.2013

Nové album s dlouhým názvem od kapely s dlouhým názvem je vynikající od začátku do konce. A jeden z nás je vrah.

Rybí krev a těžební limity člověka

Petr Janiš | recenze 08.06.2013

Kniha Jiřího Hájíčka Rybí krev letos získala Magnesii literu za Knihu roku. A není to poprvé, co se mu to stalo.

Artefakty ztracených dětí a závody lodiček ze skořápky

David Čajčík | recenze 07.06.2013

Post-hudba bez textů by byla jenom hudba. A i to by stačilo. Post-hudba má polovinu vinylu, na křest stačí.

Daft Punk náhodně a po svém

Veronika Mikulová | recenze 04.06.2013

Dvojka, která už během studijních let postulovala ráz osvíceného diska pro další sezóny, oprášila synťáky. Memories.

Extremis (Iron Man 3)

3DDI3 | recenze 02.06.2013

Machr na hrdinskou akční hudbu Brian Tyler (The Expendables 1, 2) konečně přišel s muzikou, co je radost poslouchat.

Redefining Heavy: The Psyke Project

WAGHiSS666 | recenze 29.05.2013

Obalu by logo Deathwish Inc. slušelo, třeba příště. Žánrově to odpovídá: post-metal, sludge, black metal, noise...

Někdo to rád malé

Jakub Šilhavík | recenze 28.05.2013

Mudhoney nikdy nedosáhli úspěchů svých slavnějších souputníků ze Seattlu, na druhou stranu dodnes zůstali naživu…

Steve Mason a opičí myšlenky v době smyšlenky

Zelenej | recenze 23.05.2013

Když se řekne Steve Mason, asi vám naskočí jen The Beta Band. Ale to by bylo trošku málo. Minds in the Devil’s Time.

Tady bydlí Beata Bocek. A vy?

Barka Fabiánová | recenze 18.05.2013

Beata Bocek je na hudební scéně poměrně dlouho, už ve dvanácti letech se rozhodla, že bude hrát a zpívat vlastní věci.

Svobodu krevetám (i Spitfire Company)

Barka Fabiánová | recenze 16.05.2013

I Krevety à la indigo spojují originalitu s mystičností, taneční kroky se symboly schovanými v podvědomí a bandoneonem.

Deerhunter se vrací zpátky do garáže

Vojta Chmelík | recenze 13.05.2013

Nové album Monomania spojuje v sobě to nejlepší ze všech období, kterými kapela prošla, včetně hitů.

Kde má svého messengera Johnny Marr?

Michal Pařízek | recenze 11.05.2013

Johnny Marr není zpěvák – to je fakt, který s každým dalším poslechem narůstá. Ale má vynikající písničky.

Xavier Baumaxa nenabízí tác kremrolí, ani pytel rokenrolí

RADEK.K. | recenze 09.05.2013

Čtyřicetiminutová sólovka neztrácí nic z dříve slyšeného, ale stejně si uvědomuju, že tenhle chameleón mě baví.

Townes Van Zandt napojený na delaye aka Kurt Vile

Jakub Hudák | recenze 08.05.2013

Nové album Kurta Vilea je slovní hříčkou: deska se skutečně nejlépe poslouchá jako pozadí k lehce omámené procházce...

Když opadá javor, zůstanou Metz II.

David Loch | recenze 04.05.2013

Stojí za připomenutí, že rok 2012 přinesl i něco jiného než Franka Oceana a sólového Jacka Whitea. Eponymní Metz.