Články | Recenze

Murder by Death, folkem a smrtí načichlá parta

mArcElkrIz | recenze 20.02.2013

Temní jezdci kolem zaklínače Scotta Bracketta mají další nezapomenutelný zářez, Bitter Drink, Bitter Moon.

Strhující vlna geniální jednoduchosti Alt-J

gaga | recenze 19.02.2013

Kolikrát jsem poslechla tohle album? Nespočetněkrát. A stejně se prakticky marně... Klenot An Awesome Wave. Alt-J.

Dinosaur Jr. a chocomelové nebe

Cvalda | recenze 18.02.2013

Dinosauři by se dali zařadit do zaprášených devadesátek, na něž se vzpomíná jako na „dávnou historii“. A nová deska?

NapalBlob uvádí: Cumbal

RADEK.K. | recenze 17.02.2013

Pisatelský originál RadeK.K. se už dlouhá léta věnuje hudbě, která se z různých úhlů pohledu jeví jako obskurní. Vítej!

O scientologii Mistr nekáže

Shaqualyck | recenze 17.02.2013

O díle P. T. Andersona si totiž můžete myslet, co chcete, ale jen těžko vůči němu zůstanete lhostejní.

Za predpokladu, že Igorrr je človek

Roaming Shape | recenze 15.02.2013

Igorrr kombinuje breakcore s black metalom, grindcorom a glitchom, ale miestami aj jazzom alebo trip-hopom.

Heart a taky soul Clintona Fearona

dana nadsena.m | recenze 15.02.2013

Skoro po 20-ročnom spoločnom jamovaní a húlení jointov sa vydal na sólo cestu, ale gladiátorské srdce mu ostalo.

Zatažené záclony a ďábel (Nick Cave)

mArcElkrIz | recenze 14.02.2013

K Push the Sky Away vedla řada indicií - na jednom konci kazatel Nick rozhazující mlžné vzkazy a na té druhé... ?

Cult of Luna, Metropolis, Blade Runner a Vertikal

woko | recenze 14.02.2013

Post-metal už pomalu začal vycházet z módy. Ale kampak na Švédsko, tam se bude kovat vždycky.... Lunaticky. A temně.

Ty Segall má rád svoji tremolo páku

Jakub Hudák | recenze 13.02.2013

V brožurce k loňskému Off Festivalu stálo něco v tom smyslu, že Ty Segall se pokouší o novodobé Beatles. Album Twins.

B4 a peřeje zvuků a melodií

Jakub Koumar | recenze 12.02.2013

B4 vznikli, snad poněkud absurdně, coby záskok v průběhu trutnovského festivalu. Tuzemský krautrockový fenomén.

My Bloody Valentine za hranicí fyzikálních zákonů

Jakub Šilhavík | recenze 12.02.2013

Po dlouhých 22 letech neutěšeného čekání věřili v následovníka legendární desky Loveless pouze nejzarytější fanoušci.

Asap Rocky: Už je pryč éra laciného mainstreamového pozlátka?

Jakub Šíma | recenze 11.02.2013

Asap Rocky, vlastním jménem Rakim (Rakim!) Mayers, je první velkou vlaštovkou cloudrapové vlny.

My Bloody Valentine a hlučné vzpomínky na budoucnost

Tereza Posturová | recenze 11.02.2013

První únorový večer. Noví My Bloody Valentine na netu. Ježišitonenímožnýhonemtostáhni!

Hon: člověk člověku lovcem

Shaqualyck | recenze 10.02.2013

Představte si, že jste rozvedený chlap, učíte v mateřince, venčíte psa a - pak plaché dítě utrousí pár divných vět.

A pak že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš (s Esben and the Witch)

Tereza Posturová | recenze 08.02.2013

Brightonská kapela Esben and the Witch vydala druhou desku s ultimativním názvem Wash the Sins Not Only the Face.

Jak nahrávají desky bastardi

Bára Vondrášková | recenze 08.02.2013

Řeč je o albu remixů bastards (s malým bé, prosím) islandské zpěvačky Björk, jehož vznik mohl probíhat nějak takhle.

Špinavý dny i čistá něha, to jsou Kieslowski

Barka Fabiánová | recenze 06.02.2013

Duo Kieslowski, které loni vydalo pozoruhodnou „folkovou“ desku u Indies, přešlo od tiché lásky k nožům.

Asi milionkrát násilnější, zběsilejší a nasranější – Death Grips

Jakub Šíma | recenze 05.02.2013

Jedna z nejdiskutovanějších desek minulého roku. No Love Deep Web s krvavě naběhlým ocasem na obale.

Děti se kloužou, bába táhne otep

peoplelikehim | recenze 05.02.2013

Poslední album Mikoláše Chadimy vyšlo pod hlavičkou MCH Trio a můžete být překvapeni leda tím, jak je stále nadčasový.