Články | Recenze

Děti se kloužou, bába táhne otep

peoplelikehim | recenze 05.02.2013

Poslední album Mikoláše Chadimy vyšlo pod hlavičkou MCH Trio a můžete být překvapeni leda tím, jak je stále nadčasový.

Umění dospět - Vaccines vrací úder

Veronika Miksová | recenze 04.02.2013

Uznávám, že druhá řadovka britské indie kytarovky The Vaccines vyšla už loni v září a nejde zrovna o novinku.

Nespoutaný Django – Prověřená kvalita. Bohužel.

Matouš Hrdina | recenze 03.02.2013

Jsou jídla, která vám nejdřív nechutnají a zvyknete si na ně až časem. A podobně je to i s filmy Quentina Tarantina.

Quentine, došlápni si na toho Tarantina!

Davo Krstič | recenze 03.02.2013

Quentin Tarantino má jeden zásadní problém, který je, zdá se, neřešitelný. Je zkrátka příliš benevolentní ke svému...

Když tě cítím, zvedá se mi žalud (I Love 69 Popgeju)

mexhouse | recenze 01.02.2013

Jsou to dva roky, co skupina výtvarníků a jurodivých onanistů vydala album Let´s Gold Corridor. Slavíme.

Láska Bystrouška a čárový kód boha

Jakub Koumar | recenze 31.01.2013

Lukáš Grygar, jméno známé v herní scéně, vydává čtvrtou nahrávku a možná je načase. Motherboard lásky.

Paul Banks, Banks 2012

Anna Nahálková | recenze 31.01.2013

Paul Banks vydal druhou sólovou desku, s níž se ukáže příští týden v Praze, ale jaká ta deska vůbec je? Nazvaná Banks?

Jeden z nejsilnějších hudebních příběhů: Chris Owens

Lukáš Pokorný | recenze 30.01.2013

Růžová košile, duhová sedmdesátková kravata a jeden z nejlepších hudebních zážitků. Jenže kde budou Girls za půl roku?

Co to znamená, když se řekne „alternativní punk“? (Worldhood)

Jarmo Diehl | recenze 29.01.2013

Pražská kapela Worldhood funguje jen pár let, ale šlape do toho jako farář do putyky. Tentokrát sedmipalec.

Spiace lomo a vytie vlčka The Maccabees

dana nadsena.m | recenze 28.01.2013

Táto pätičlenná indie partička s britským srdcom ako britva navonok pôsobí tak, ako sa vyjadrujú aj v hudbe.

Hořící keř - konečně trocha světla

Michal Pařízek | recenze 27.01.2013

Agnieszka Hollandová dokázala ve filmu Hořící keř neuvěřitelnou věc - přenést na vás tíhu a náladu doby. Jan Palach.

Nahá pravda Bat for Lashes

Michal Pařízek | recenze 25.01.2013

Dvě nominace na Mercury Prize, dvakrát neúspěch. Natasha Khan si na nepozornost kritiky nemůže stěžovat...

Zatraceně sexy dokonalý Jack White

Tereza Tůmová | recenze 24.01.2013

Jack jede. Kromě všech svejch kapel, rozpadlejch i nerozpadlejch, loni v dubnu švihl do obchodů i první sólo desku.

Little Annie a Baby Dee. Možná Antony, možná David Tibet.

Jakub Gruss | recenze 24.01.2013

Neo-šansonová dáma s charismatickým hlasem, pro kterou není nic svaté, ve spolupráci s tím, co si říká Baby Dee.

Brian Eno, lux a enorgasmus

mArcElkrIz | recenze 23.01.2013

Poslední album průkopníka světového ambientu Briana Ena, to je esence klidu, čisté energie. Slyšíte to ticho?

Elektrošok a masáž srdca (Buriala)

Veronika Kubanková | recenze 21.01.2013

Nová krajina osamotenosti, monumentálna i vrelá zároveň, sa otvára na EP Kindred dubstepovej šedej eminencie Buriala.

„Chci se nechat ostříhat.“ (Cosmopolis)

3DDI3 | recenze 20.01.2013

Nad soundtrackem k filmu Cosmopolis Davida Cronenberga se spojil klasik Howard Shore a kanadská skupina Metric.

Stroon: techno a barevné skelety

mexhouse | recenze 17.01.2013

Stroon aka Dalibor Kocián. Jak se to říká? Není všechno zlato, co se třpytí? Není všechno šméčko, co se ksichtí?

The Jams of Saddest Night Are (Saade vs Night)

Jarmo Diehl | recenze 17.01.2013

Amákův Election Records a k.y.e.o. vydali před časem split Saade a táborské elektro-clashové „superskupiny“ Night.

Láva se ze mě stává

Jakub Koumar | recenze 15.01.2013

Budoár staré dámy vydal čtvrtou řadovou desku, jejíž zvuk je plný nečekaných erupcí. Návaznost nebo krok stranou?