Články | Recenze

Mono jako mořská bríza kolem hlavní plachty

Tereza Tůmová | recenze 10.12.2012

Mono nám přijedou ukázat novou, v pořadí šestou studiovou desku a taky, jak to uměj s publikem, ač beze slova.

WTF efekt (Sedm psychopatů)

Davo Krstič | recenze 09.12.2012

Cítil jsem se podvedený. Jsou jména, která by automaticky měla evokovat kvalitu, a Martin McDonagh takové nosí.

18ročný Ben Frost po slovensky? Ink Midget!?!

mexhouse | recenze 07.12.2012

Pokud někdo z těchto končin má na to, aby se o něj zajímaly labely jako Warp nebo Ninja Tune, je to Ink Midget.

Bol veľký, majestátny a nepolapiteľný. A čo ako? Hidden Orchestra.

Veronika Kubanková | recenze 06.12.2012

Jsou takoví, co tvrdí, že nové album Hidden Orchestra je ještě lepší než jejich protežovaný debut Night Walks.

Dum Dum Girls - zdánlivě křehké woodoo kouzelnice

mArcElkrIz | recenze 06.12.2012

Třaskavá směs vábivého ženského hlasu z lůna garáže s vrnící mašinou kdesi pod sebou aka nové album End of Daze.

The Evens – zásadovost není sprosté slovo

trent | recenze 05.12.2012

Ian MacKaye (ex-Minor Threat, Fugazi) a jeho družka Amy Farina zní na nové desce vyrovnaněji než kdykoliv předtím.

Aesop Rock aneb Jak správně provést mumifikaci kočky

Jakub Šíma | recenze 04.12.2012

Ian Bavitz vydal po pěti letech nové album. A těch pět let je na nahrávce znát. Smrt nejlepšího kamaráda Camu Taa...

Je vám smutno po Boards of Canada?

Aitcher Clark | recenze 03.12.2012

Pokud se vám stýská po Boards of Canada, zkuste album skotského elektronka s neskromným jménem Christ.

Medvědí síla je i v náladové manipulaci (Grizzly Bear)

Adam Hencze | recenze 03.12.2012

Na novince indierockových Grizzly Bear jsme svědky náladového a významového přerodu, recenze alba Shields.

E. D. Sedgwick: who's that knocking at my door?

mexhouse | recenze 01.12.2012

Justin Moyer a jeho dreamteam zasáhne v rámci své tour i nás, pročež jsme koukli na novou desku We Wear White.

Sentiment si môžete nechať

Veronika Kubanková | recenze 30.11.2012

How to Destroy Angels vyvolávají postupem času čím dál rozporuplnější ohlasy. Nová deska An Omen není výjimkou.

Netopýři ve vlasech

Lukáš Pokorný | recenze 30.11.2012

Sleep of Reason je Goyův obraz, ale taky druhé album znamenitě přijímaných Bats z Irska. Crossover o dost jinak.

Necro Deathmort ako doomovica s jednoduchými, ale ťažkými riffmi

Roaming Shape | recenze 29.11.2012

Od kapely, čo si dá názov znamenajúci „smrť smrť smrť“, sa nedá čakať iné, ako hudba s veľmi pochmúrnym nábojom.

Isis – ambice vychladlého magmatu?

Jakub Gruss | recenze 28.11.2012

Staré přísloví říká, že o „mrtvých jen dobře“. Tantrik by mohl polemizovat. Co zbylo po Isis trvalého? Temporal.

Lana Del Rey v modrom zamate (s príchuťou coly)

dana nadsena.m | recenze 28.11.2012

Další z řady femme fatale, nebo něco víc? Holka z Lake Placid a kult hvězd. Barokní pop. Nová nahrávka Paradise.

DVA a binární soustava přírody

mexhouse | recenze 28.11.2012

Po americkém a balkánském turné, společné tour s Bauchklang se DVA vracejí. A my se vracíme k desce Botanicula.

A najednou šmik a ticho

Bára Vondrášková | recenze 27.11.2012

ZZ Top a jejich nová deska La Futura. Jaká je budoucnost staříků, kteří si už dvě stě let šlapou na vousy? Pořád žijou.

Staré dobré časy Krise Kristoffersona

Michal Pařízek | recenze 26.11.2012

Vzpomínka na Divoký západ se rozplývá, Skalisté hory se třesou v základech a Kris míří do Prahy. Pár slov o nové desce.

Zornova sezóna v pekle

mArcElkrIz | recenze 25.11.2012

Na konci léta vydal zdaleka nejen saxofonista John Zorn masterpiece Rimbaud. Génius ke géniovi. Tzadik Records.

Drásavě ožívají sny

Jakub Koumar | recenze 22.11.2012

Po rozhovoru s Martinem Kyšperským tu máme recenzi poslední desky Květů nazvané Bílé včely? Bodají? Velmi.