Články | Recenze

Chladivé vody elektroniky Itala Teka

Jakub Gruss | recenze 28.12.2012

Před nedávnem vydaná deska Alana Mysona, který bude příznivcům elektronické hudby znám spíše jako Ital Tek...

České post-hardcore? Tosiro a smrtitanec

gaga | recenze 25.12.2012

Vybrat si jako intro a pojivo desky Vláčilovo Údolí včel, to chce odvahu. Jihočeské Tosiro a jejich deska Černorudá.

Graffiti na oprýskané omítce s tagem Kylesa

Jakub Gruss | recenze 20.12.2012

From the Vaults Vol.1 jako sbírka b-side skladeb, raritek a dalších, na které jsme zatím nedosáhli nebo si nenašli čas.

Kendrick Lamar kreslí portrét člověka, nikoli nezničitelného poloboha

Jakub Šíma | recenze 20.12.2012

Kendrick Lamar Duckworth vydává druhé album a spolu s Black Hippy tvoří nejžádanější mladé west coast zboží.

The Seer? Úzkost a beznaděj mě provází i tak.

Tereza Tůmová | recenze 19.12.2012

Na koncert Swans v Lucerně jsem nešla. Šel přítel, dala jsem mu lístek, aby měl lepší náladu. Já si pustila The Seer.

Atlas mraků: Epické! Monumentální! A můžeme už jít domů?

Matouš Hrdina | recenze 16.12.2012

Tykwer a sourozenci Wachovští se svůj Atlas mraků pokusili umístit někam doprostřed a prohráli na obou frontách.

Collapse Under the Empire a výjimečnost atmosféry Pink Floyd

Roaming Shape | recenze 11.12.2012

Collapse Under the Empire sú dvojčlenná kapela z Hamburgu, ktorá hrá veľmi zaujímavý a chytľavý post-rock.

Lambchop hrají na cestu Vica Chesnutta

mArcElkrIz | recenze 11.12.2012

Hluboký, přesně frázující hlas Kurta Wagnera, podivínského strýčka od vedle s bejzbolkou těsně nad brýlemi. Alt-country.

Rock’n’roll? Jo, jo, jo... (Black Country Communion)

Bára Vondrášková | recenze 10.12.2012

Máte rádi rock’n’roll? Nářez? Zvuk jako od kapel sedmdesátých let tvořenej lidma, kteří ovládají svoje nástroje?

Mono jako mořská bríza kolem hlavní plachty

Tereza Tůmová | recenze 10.12.2012

Mono nám přijedou ukázat novou, v pořadí šestou studiovou desku a taky, jak to uměj s publikem, ač beze slova.

WTF efekt (Sedm psychopatů)

Davo Krstič | recenze 09.12.2012

Cítil jsem se podvedený. Jsou jména, která by automaticky měla evokovat kvalitu, a Martin McDonagh takové nosí.

18ročný Ben Frost po slovensky? Ink Midget!?!

mexhouse | recenze 07.12.2012

Pokud někdo z těchto končin má na to, aby se o něj zajímaly labely jako Warp nebo Ninja Tune, je to Ink Midget.

Bol veľký, majestátny a nepolapiteľný. A čo ako? Hidden Orchestra.

Veronika Kubanková | recenze 06.12.2012

Jsou takoví, co tvrdí, že nové album Hidden Orchestra je ještě lepší než jejich protežovaný debut Night Walks.

Dum Dum Girls - zdánlivě křehké woodoo kouzelnice

mArcElkrIz | recenze 06.12.2012

Třaskavá směs vábivého ženského hlasu z lůna garáže s vrnící mašinou kdesi pod sebou aka nové album End of Daze.

The Evens – zásadovost není sprosté slovo

trent | recenze 05.12.2012

Ian MacKaye (ex-Minor Threat, Fugazi) a jeho družka Amy Farina zní na nové desce vyrovnaněji než kdykoliv předtím.

Aesop Rock aneb Jak správně provést mumifikaci kočky

Jakub Šíma | recenze 04.12.2012

Ian Bavitz vydal po pěti letech nové album. A těch pět let je na nahrávce znát. Smrt nejlepšího kamaráda Camu Taa...

Je vám smutno po Boards of Canada?

Aitcher Clark | recenze 03.12.2012

Pokud se vám stýská po Boards of Canada, zkuste album skotského elektronka s neskromným jménem Christ.

Medvědí síla je i v náladové manipulaci (Grizzly Bear)

Adam Hencze | recenze 03.12.2012

Na novince indierockových Grizzly Bear jsme svědky náladového a významového přerodu, recenze alba Shields.

E. D. Sedgwick: who's that knocking at my door?

mexhouse | recenze 01.12.2012

Justin Moyer a jeho dreamteam zasáhne v rámci své tour i nás, pročež jsme koukli na novou desku We Wear White.

Sentiment si môžete nechať

Veronika Kubanková | recenze 30.11.2012

How to Destroy Angels vyvolávají postupem času čím dál rozporuplnější ohlasy. Nová deska An Omen není výjimkou.