Články | Recenze

The xx poprvé: Blízká setkání třetího druhu

Lidská Havěť | recenze 16.11.2012

Ne že bychom neuvažovali o formátu "kombo recenze" nebo "více hlav, více nicoty", ale. The xx poprvé, očima ženy.

Těmi smutnými a studenými zvukovými vlnami dál a dál

Dima Timofeyev | recenze 15.11.2012

Kapelu iamthemorning asi nebudete znát, natož jejich eponymní desku. Jsou to takoví Florence + The Machine z Ruska.

Krása je všetko, čo je pekné, a pekné je všetko, čo vidíte

Veronika Kubanková | recenze 14.11.2012

Flying Lotus dneska sice nevystoupí na dalším díle Radio Wave Stimulu (který se koná!), ale recenzi nové desky máme.

Troy von Balthazar experimentálním filozofem

gaga | recenze 13.11.2012

Tak nějak v tichosti vyšla nová deska ...Is with the Demon a Troy na ní rozvíjí trademark kňourání vs ohromné charisma.

Představte si, že vás někdo zavře na patnáct let do vězení

Pavel Vulterýn | recenze 12.11.2012

Soundgarden vydávají šestou řadovou desku a fanoušci si King Animal přehazují jako horký brambor. Kdo do něj kousne?

Opiovým kouřem vyloženě proslazený Ariel Pink

Lukáš Pokorný | recenze 09.11.2012

Ariel Pink se po zlomové desce Before Today vrací s albem Mature Themes. Potrhlý Američan mluví o dospělosti.

Jak nepostrádat gradaci a mít koule jako Caspian

woko | recenze 06.11.2012

Kluci mesečusecký Caspian jsou u nás už taky jako doma, tenhle čtvrtek tu budou počtvrté. Co nová deska Waking Season?

Příběhy beze slov vypráví Godspeed You! Black Emperor

Ondra Mikula | recenze 06.11.2012

Na outfit sere pes

Adam Hencze | recenze 04.11.2012

Pro rozrůstající se fanouškovskou základnu skupiny Zrní je letošní podzim vlhkou houbařskou sezonou. Konečně.

Mohli byste mi nastřelit ksicht Bruce Willise?

Davo Krstič | recenze 04.11.2012

Inteligentní sci-fi o cestování v čase a typ filmu, u kterého nástin obsahu více než dvěma větami hrozí spoilerováním.

Maserati VII - schizofrenní návrat ke kořenům

gaga | recenze 31.10.2012

Minulou, elektronikou zahlcenou desku jsem jen těžko přenášela přes srdce. Římská sedmička, je o něco... stravitelnější?

Zmar a utrpenie? To čakal zrejme málokto...

Filip Švantner | recenze 29.10.2012

Dneska, dneska se to stalo, dneska se to děje. Nové album Neurosis s názvem Honor Found in Decay je konečně tady.

Jakmile se téma změní na instagramy

Adam Hencze | recenze 26.10.2012

Povaha Amandy Palmer a její vystupování se dá vyložit mnoha způsoby... Recenze poslední desky Theatre Is Evil.

Rudi Zygadlo. Popri tom papal LSD.

Veronika Kubanková | recenze 23.10.2012

Rudi Zygadlo, ako novodobý škótsky elektronický skladateľ, rozumne recykluje všemožné pozostatky dubstepu a iných...

Moonrise Kingdom: Kdo si nevyčistil ešus, nesmí do kina...

Matouš Hrdina | recenze 22.10.2012

Až vyjde měsíc, ocitnete se v království Wese Andersona, tvrdí naše první filmová recenze v novým světě, a stojí za to. I film.

Skrze mlhu slyšíte plíživý děs

Jakub Koumar | recenze 20.10.2012

By the Throat je jako noc. Noc, která nikdy nezačala, říká recenze poslední desky Bena Frosta. A my čekáme na pondělí.

Please the Trees jsou o les dále

Jakub Koumar | recenze 15.10.2012

Please the Trees si jen těžko mohli vybrat lepší dobu na vydání téhle desky, na jejímž přebalu jako by se...

The Tallest Man on Earth je vyspělý vypravěč

gaga | recenze 12.10.2012

Kristian Mattson u nás nikdy nehrál, ale v neděli je ve Vídni. A co je na Vídni daleko? Recenze poslední desky.

Gallon Drunk: The Heart Gets Darker from Here #prohibice

maxim | recenze 25.09.2012

Londýnští bukanýři temného rocku v sobotu předvedou novou desku The Road Gets Darker from Here v Lucerně. Recenze.

I’m gonna show you where it’s dark/ But have no fear (Drive)

Davo Krstič | recenze 21.09.2012

Je empiricky prokázáno, že existují takzvané noční soundtracky. Jsou jako upíři. Dělá je třeba Cliff Martinez.