Články | Recenze

Necro Deathmort ako doomovica s jednoduchými, ale ťažkými riffmi

Roaming Shape | recenze 29.11.2012

Od kapely, čo si dá názov znamenajúci „smrť smrť smrť“, sa nedá čakať iné, ako hudba s veľmi pochmúrnym nábojom.

Isis – ambice vychladlého magmatu?

Jakub Gruss | recenze 28.11.2012

Staré přísloví říká, že o „mrtvých jen dobře“. Tantrik by mohl polemizovat. Co zbylo po Isis trvalého? Temporal.

Lana Del Rey v modrom zamate (s príchuťou coly)

dana nadsena.m | recenze 28.11.2012

Další z řady femme fatale, nebo něco víc? Holka z Lake Placid a kult hvězd. Barokní pop. Nová nahrávka Paradise.

DVA a binární soustava přírody

mexhouse | recenze 28.11.2012

Po americkém a balkánském turné, společné tour s Bauchklang se DVA vracejí. A my se vracíme k desce Botanicula.

A najednou šmik a ticho

Bára Vondrášková | recenze 27.11.2012

ZZ Top a jejich nová deska La Futura. Jaká je budoucnost staříků, kteří si už dvě stě let šlapou na vousy? Pořád žijou.

Staré dobré časy Krise Kristoffersona

Michal Pařízek | recenze 26.11.2012

Vzpomínka na Divoký západ se rozplývá, Skalisté hory se třesou v základech a Kris míří do Prahy. Pár slov o nové desce.

Zornova sezóna v pekle

mArcElkrIz | recenze 25.11.2012

Na konci léta vydal zdaleka nejen saxofonista John Zorn masterpiece Rimbaud. Génius ke géniovi. Tzadik Records.

Drásavě ožívají sny

Jakub Koumar | recenze 22.11.2012

Po rozhovoru s Martinem Kyšperským tu máme recenzi poslední desky Květů nazvané Bílé včely? Bodají? Velmi.

Zorya aka I believe in a deeply ordered chaos

loomerar | recenze 22.11.2012

Floex & Band míří do pozoruhodného slovenského prostoru Stanica Žilina-Záriečie, tak se vracíme k jeho desce.

Muse (počtvrté): Ale že to bude takovej ekl...

sheresky | recenze 21.11.2012

Posledním textem do série Muse je břitký rozbor posledního alba, protože když se zlobí fanoušek, bolí to. A nejvíc jeho.

Muse (potřetí): Originálně neoriginální The 2nd Law

Bára Vondrášková | recenze 20.11.2012

Měkkej popík. Jů Tů. Tvrdší popík. Hromada oktáv. Red Hoti. Ještě tvrdší popík. Queeni. Koncert v Praze se blíží...

Sophie Hunger míří světlu vstříc

Michal Pařízek | recenze 19.11.2012

Sophie Hunger se vrací coby hvězda světového písničkářského formátu. Jaké světlo svítí na albu The Danger of Light?

Muse (podruhé): Trvale neudržitelný rozvoj blockbusteru

Popluh | recenze 19.11.2012

Po profilu a jízdě předchozí tvorbou Muse tu máme první recenzi na poslední album The 2nd Law. Unsustainable?

The Cribs opět v rodinném kruhu

Jakub Koumar | recenze 18.11.2012

Jaká je nová deska In the Belly of the Brazen Bull bratří Jarmanových aka The Cribs? Ve středu vystoupí v MeetFactory.

King City: Město, ve kterém se toho moc nestalo

Matouš Hrdina | recenze 18.11.2012

Konečně komiksy a začneme zostra, proč bychom se měli omezovat na to, co vychází u nás. Brandon Graham a King City.

The xx podruhé: Postkoitální smutek jako hudební nástroj

Jiří Zahradnický | recenze 16.11.2012

The xx poprvé, očima může. Coexist, vztahy, hudba, voyerismus a křišťálově čistý zvuk kytary. Delikátní deska.

The xx poprvé: Blízká setkání třetího druhu

Lidská Havěť | recenze 16.11.2012

Ne že bychom neuvažovali o formátu "kombo recenze" nebo "více hlav, více nicoty", ale. The xx poprvé, očima ženy.

Těmi smutnými a studenými zvukovými vlnami dál a dál

Dima Timofeyev | recenze 15.11.2012

Kapelu iamthemorning asi nebudete znát, natož jejich eponymní desku. Jsou to takoví Florence + The Machine z Ruska.

Krása je všetko, čo je pekné, a pekné je všetko, čo vidíte

Veronika Kubanková | recenze 14.11.2012

Flying Lotus dneska sice nevystoupí na dalším díle Radio Wave Stimulu (který se koná!), ale recenzi nové desky máme.

Troy von Balthazar experimentálním filozofem

gaga | recenze 13.11.2012

Tak nějak v tichosti vyšla nová deska ...Is with the Demon a Troy na ní rozvíjí trademark kňourání vs ohromné charisma.