Články | Recenze

Světlo nevidět (Dead Letters)

Honza Štelcík | recenze 24.08.2017

Album See the Light je optimální soundtrack ke zbytku vína, rozlitýho na konferenčním stolku.

Zpátečka: V.A.R – Závislost

Jindřich Šimon Brundibär | recenze 01.08.2017

Něžná bolest? Věrná černá? Thrash? Ale běž! Běž a utíkej, sic živý nevyjdeš. V.A.R. a jejich Závislost.

Richter & syn vzpomínají

Richard Kutěj | recenze 26.07.2017

V kontextu výše psaného působí vtipně až dojemně samply Spejbla a Hurvínka v úvodní Hey You (Remixed), kde taťulda a syn rozprávějí nad albem dávných fotografií.

The Bug vs. Earth - betonová poušť, asfaltový očistec

prof. Neutrino | recenze 19.07.2017

Subverzivní dvojice The Bug vs. Earth vydala velké album, a to jak významem, tak rozlohou.

Senzitivní Caipi Kurta Rosenwinkela

Milan Bátor | recenze 13.07.2017

Jazzový kytarista Kurt Rosenwinkel vydal album, které v kontextu jeho předchozí tvorby překvapuje.

Jane Weaver středem našich srdcí

Jiří Akka Emaq | recenze 07.06.2017

Hypnotická atmosféra obestírá každý dokola opakovaný riff jako pohupující se had.

Přírodní elektronika, intimita, záblesk! (Päfgens)

Miroslav Ondřejíček | recenze 02.06.2017

Zmena nastala minulý rok, keď Jana Kočišová a Filip Drábek presunuli svoje aktivity do Berlína. Nové mesto, nová obývačka, nové všetko. Aj album.

Joni Void je Selfless

Ichor | recenze 31.05.2017

Důkazem je i debut francouzského rodáka, který se před několika lety přestěhoval do Montrealu, kde měl příležitost poznat bohatou a pospolitou hudební scénu.

Ron Ron Ron, Doodee... (Kill the Dandies!)

cyril kosak | recenze 18.05.2017

Kill the Dandies! jsou částí tuzemské scény velebeni od samého začátku, ale jsou taky ignorováni coby epigoni a zpátečníci. Ne že by na tom záleželo...

Na lásku tupej nůž nestačí (Wild Tides)

Michal Pařízek | recenze 15.05.2017

Nijak zásadní historka vystihuje obecné vnímání Wild Tides i dalšího Kaifoszova projektu Lazer Viking, kapel, které domácí hudební scénu takovým způsobem polarizují, není mnoho.

InsideInfo se šťourá v gangliích

Vadim Petrov | recenze 09.05.2017

Jedná se o všehochuť, která baletními krůčky i polkovým dupákem obtančí neurofunkové stereotypy a... Vydávat dramenbejzová alba je blbost.

Balení šesti piv - Dune Rats

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 03.05.2017

Pro Dune Rats je sterilní přeprodukovanost (téměř) sprosté slovo, zato kytara předmětem nábožného vytržení.

Hebký Zajac

Richard Kutěj | recenze 28.04.2017

Nic nezní prvoplánovaně a beze smyslu, a ačkoli se pohybujeme v hudebních abstrakcích, jednotlivé tracky i celkový zvuk má tvůrce pevně pod kontrolou.

Grandaddy plní smútku

Miroslav Ondřejíček | recenze 27.04.2017

Last Place je skvelý album plný smútku a pocitov straty.

Gonjasufiho Mandela Effect

prof. Neutrino | recenze 26.04.2017

Hudebně se sblížení jamajského fundamentu s mystikou tancujících dervišů vydařilo na výbornou.

Zjevení aka Lavra

Jakub Koumar | recenze 25.04.2017

Zjevení. Asi tak by se dalo popsat pražské duo Lavra, upozorňující na svou existenci prvním mixtapem EVE. Projekt zpěvačky Barbory Zelníčkové a Tomáše Vondry...

Quelle est la baguette? (Deafheaven)

redakce | recenze 24.04.2017

Třicet osm a půl minuty zoufalství – tak by mohl znít název debutu dvojice Deafheaven. Ale jmenoval se Road to Judah a rozdělil fanoušky black metalu na dva tábory. Co…

Dot Hacker číslo tři

Vojta Chmelík | recenze 20.04.2017

Celá nahrávka má díky zmíněné kombinaci instrumentace a vokálu neuvěřitelnou atmosféru, stavba melodií a gradací albu dodává na síle.

MUNA o tobě

Adam Zámečník | recenze 19.04.2017

Funkci debutu About U splňuje na jedničku, představuje sehrané trio s výrazným rukopisem a hity v rukávu.

Starý houně Alaric

Banán | recenze 18.04.2017

Těžko byste v současnosti hledali autentičtější kapelu, která přes jasnou a přiznanou inspiraci hluboko v minulosti kráčí nekompromisně za svým vlastním zvukem.