Články | Recenze

Drásavě ožívají sny

Jakub Koumar | recenze 22.11.2012

Po rozhovoru s Martinem Kyšperským tu máme recenzi poslední desky Květů nazvané Bílé včely? Bodají? Velmi.

Zorya aka I believe in a deeply ordered chaos

loomerar | recenze 22.11.2012

Floex & Band míří do pozoruhodného slovenského prostoru Stanica Žilina-Záriečie, tak se vracíme k jeho desce.

Muse (počtvrté): Ale že to bude takovej ekl...

sheresky | recenze 21.11.2012

Posledním textem do série Muse je břitký rozbor posledního alba, protože když se zlobí fanoušek, bolí to. A nejvíc jeho.

Muse (potřetí): Originálně neoriginální The 2nd Law

Bára Vondrášková | recenze 20.11.2012

Měkkej popík. Jů Tů. Tvrdší popík. Hromada oktáv. Red Hoti. Ještě tvrdší popík. Queeni. Koncert v Praze se blíží...

Sophie Hunger míří světlu vstříc

Michal Pařízek | recenze 19.11.2012

Sophie Hunger se vrací coby hvězda světového písničkářského formátu. Jaké světlo svítí na albu The Danger of Light?

Muse (podruhé): Trvale neudržitelný rozvoj blockbusteru

Popluh | recenze 19.11.2012

Po profilu a jízdě předchozí tvorbou Muse tu máme první recenzi na poslední album The 2nd Law. Unsustainable?

The Cribs opět v rodinném kruhu

Jakub Koumar | recenze 18.11.2012

Jaká je nová deska In the Belly of the Brazen Bull bratří Jarmanových aka The Cribs? Ve středu vystoupí v MeetFactory.

King City: Město, ve kterém se toho moc nestalo

Matouš Hrdina | recenze 18.11.2012

Konečně komiksy a začneme zostra, proč bychom se měli omezovat na to, co vychází u nás. Brandon Graham a King City.

The xx podruhé: Postkoitální smutek jako hudební nástroj

Jiří Zahradnický | recenze 16.11.2012

The xx poprvé, očima může. Coexist, vztahy, hudba, voyerismus a křišťálově čistý zvuk kytary. Delikátní deska.

The xx poprvé: Blízká setkání třetího druhu

Lidská Havěť | recenze 16.11.2012

Ne že bychom neuvažovali o formátu "kombo recenze" nebo "více hlav, více nicoty", ale. The xx poprvé, očima ženy.

Těmi smutnými a studenými zvukovými vlnami dál a dál

Dima Timofeyev | recenze 15.11.2012

Kapelu iamthemorning asi nebudete znát, natož jejich eponymní desku. Jsou to takoví Florence + The Machine z Ruska.

Krása je všetko, čo je pekné, a pekné je všetko, čo vidíte

Veronika Kubanková | recenze 14.11.2012

Flying Lotus dneska sice nevystoupí na dalším díle Radio Wave Stimulu (který se koná!), ale recenzi nové desky máme.

Troy von Balthazar experimentálním filozofem

gaga | recenze 13.11.2012

Tak nějak v tichosti vyšla nová deska ...Is with the Demon a Troy na ní rozvíjí trademark kňourání vs ohromné charisma.

Představte si, že vás někdo zavře na patnáct let do vězení

Pavel Vulterýn | recenze 12.11.2012

Soundgarden vydávají šestou řadovou desku a fanoušci si King Animal přehazují jako horký brambor. Kdo do něj kousne?

Opiovým kouřem vyloženě proslazený Ariel Pink

Lukáš Pokorný | recenze 09.11.2012

Ariel Pink se po zlomové desce Before Today vrací s albem Mature Themes. Potrhlý Američan mluví o dospělosti.

Jak nepostrádat gradaci a mít koule jako Caspian

woko | recenze 06.11.2012

Kluci mesečusecký Caspian jsou u nás už taky jako doma, tenhle čtvrtek tu budou počtvrté. Co nová deska Waking Season?

Příběhy beze slov vypráví Godspeed You! Black Emperor

Ondra Mikula | recenze 06.11.2012

Na outfit sere pes

Adam Hencze | recenze 04.11.2012

Pro rozrůstající se fanouškovskou základnu skupiny Zrní je letošní podzim vlhkou houbařskou sezonou. Konečně.

Mohli byste mi nastřelit ksicht Bruce Willise?

Davo Krstič | recenze 04.11.2012

Inteligentní sci-fi o cestování v čase a typ filmu, u kterého nástin obsahu více než dvěma větami hrozí spoilerováním.

Maserati VII - schizofrenní návrat ke kořenům

gaga | recenze 31.10.2012

Minulou, elektronikou zahlcenou desku jsem jen těžko přenášela přes srdce. Římská sedmička, je o něco... stravitelnější?