Články | Recenze

Jazzová modlitba i tepající zaříkávání (Michael Krásný)

Milan Bátor | recenze 14.04.2017

Šaman baskytary. Uhrančivý rozněcovač pulzujících emocí. Michael Krásný.

Vyhaslé Volcano Temples

Jakub Lobl | recenze 09.04.2017

Britští Temples byli už od vydání prvního singlu Shelter Song v roce 2012 pasováni mezi nejžhavější kapely současnosti. A jako takoví dnes vystoupí v Praze.

Proč Why?

Miroslav Ondřejíček | recenze 07.04.2017

Skladby sa zlievajú jedna do druhej a je prakticky nemožné menovať lepšie, alebo horšie z nich, nie to ešte rozlišovať medzi nimi.

Barevný svět The xx

Jakub Lobl | recenze 03.04.2017

I See You je dobré album, jakkoliv nedosahuje kvalit toho prvního, minimálně co se autentičnosti týče.

Temní, mystikou sycení Root

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 31.03.2017

Root v desítce nových skladeb jedou to, co mají dokonale zažité. Temný, mystikou sycený metal.

Experimentální patálie Shobaleader One

prof. Neutrino | recenze 28.03.2017

Světélkující diody v základních geometrických tvarech na přilbách hudebníků dokreslují robotické vyznění celého, na živé koncerty orientovaného spektáklu.

Why Love Now, neptají se Pissed Jeans

Andrej Pavlovič | recenze 23.03.2017

V singlu The Bar is Low frontman Matt Korvette prohlašuje, že od politiky po zábavní průmysl neexistuje chlap, který by nebyl totální úchyl. Pissed Jeans, dámy a pánové. A dámy.

Kolaps supertěžké hvězdy - Shobaleader One

Milan Bátor | recenze 20.03.2017

Každá skladba z nové desky sahá někam jinam, všechny tmelí podobný princip – nezájem o šablony, snaha dopídit se i v sysifovském, sebemrskačském opakování něčeho nového.

Pain of Salvation z ocele a smíření

Pavol Gajdoš | recenze 17.03.2017

Album tvorí desať presvedčivých piesní postavených na progresívnom metale s alternatívnymi ambíciami.

Dystopická Sepultura boduje

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 15.03.2017

Přímočarý metal drtí, bourá a trhá, i tak ale zůstává dost prostoru pro melodie a s nimi i drobný posun ve zvuku směrem k čistotě výrazu.

Iron Reagan s humorem

Adam Zámečník | recenze 14.03.2017

Iron Reagan na Crossover Ministry opět ukázali, jak některé vedlejší projekty dokáží téměř přerůst hlavní tvorbu svých členů.

Je Jakub Adamec člověk?

Lukáš Grygar | recenze 10.03.2017

Adamcova vesmírná diskotéka duní neotřele i v tom smyslu, že by si její autor občas mohl otřít prach z knobů na syntezátorech.

Norma Jean zpřeráží kosti

WAGHiSS666 | recenze 09.03.2017

Z původní kapely dneska nezbyl nikdo, možná i proto si prošla zajímavým vývojem, od neurvalosti k učesanosti, koketací s alternativním rockem až sem.

Makabrózní atmosféra Cancer na Totem

Jiří Mališ | recenze 08.03.2017

První singl z nové desky Die One More Time ztělesnil vše, co kapela nabídla na Ragazzi a ještě něco navíc.

Mlčící zvíře čeká (Lázně Kobalt)

Jiří Akka Emaq | recenze 03.03.2017

Děvka nakažená syflem, která jde s každým a jež z každého vážně míněného verše udělá jen laciný popěvek a jeho význam spláchne do kanálů morálního bahna.

You Break, You Buy splétají kytary do lyrických copů

Vadim Petrov | recenze 28.02.2017

„Sme dva kytaristi, Matěj a Matěj, a nemáme s kym hrát...“ - „Tak to mi řikej Libuše, poněvadž vidim vaši budoucnost..."

Automatisme, Momentform, Accumulations

Ichor | recenze 24.02.2017

První plnohodnotný debut Williama Jourdaina je zajímavou směsicí elektronických žánrů, se kterou se očekávaný, pro jiné nahrávky labelu typický pocit zemitosti...

The Flaming Lips a sny o jednorožcích

Adam Zámečník | recenze 16.02.2017

Jedna věc se musí The Flaming Lips nechat, a to sice jejich nepředvídatelnost. Po dvou velmi experimentálních deskách a kolaboraci s Miley Cyrus (?!?)...

Obnaženou hudbu HLASkontraBAS zahaluje tajemství

Milan Bátor | recenze 15.02.2017

V hudbě Ahmedové a Tichého působí ještě velmi důležitý faktor: transcendence, mystika a původní magická funkce, která se v průběhu staletí vytratila.

Valentýnský knižní speciál: Mladá nevěsta Alessandra Baricca

Jakub Peřina | recenze 13.02.2017

Možná je to tím, že jsem v sobě tu chuť po středoškolských romancích, jakkoliv směšně mohou o deset let později působit, pořád ještě neukojil...