Články | Recenze

Danny Brown na sinusoidě rockové hvězdy

Jakub Šíma | recenze 14.12.2016

Někdo může namítat, že Danny Brown je král ve hře, kterou hraje jen on sám, ale takto silné identitě se většina generických rapperů ani neblíží.

Prvotřídní šeptalka Marissa Nadler

Lenka Marie | recenze 08.12.2016

Nadler se ale na Strangers posunula a rozhodla opustit čistě vybrnkávané osobní písničky, rozhodla se něco přidat, posílit instrumentaci.

Crust, kterej ztratil a našel duši (Okkultokrati)

ScreamJay | recenze 07.12.2016

Norští Okkultokrati pod značkou Southern Lord překvapují i sami sebe. Kam se poděl štiplavý crust a proč je černá tak nějak barevnější?

Lepší časy Wilco

Kristýna Trochtová | recenze 07.12.2016

Pokud byly předchozí nahrávky prodchnuty idealismem a možná i naivitou, Schmilco je zhudebněním strmého pádu na zem, jakéhosi životního vystřízlivění.

Silné emoce Marissy Nadler

ScreamJay | recenze 06.12.2016

... zůstala přesně tím, co si představíte pod souslovím zasněná písničkářka. Slowcore folková akustika, nádech dream popu a křehký, přesto naléhavý zpěv.

Takaši Hiraide - Kočičí host

Jakub Peřina | recenze 04.12.2016

Skuteční buddhističtí mistři vás nakonec naučí uvědomit si, že je ve skutečnosti nepotřebujete. Mysl si užívá okamžiku, odstraňuje zbytečné.

Déjà vu podle Green Day

Shaqualyck | recenze 01.12.2016

Albu nelze upřít tah na bránu, jaký od zasloužilých čyřicátníků nečekáte, melodie mají odpich, rytmus dokáže strhnout.

We Are Like Love Songs (Kings of Leon)

Eliška Zamouřilová | recenze 29.11.2016

Kings of Leon na novém albu prokázali talent na méně vlezlé rádiové hity, které mají potenciál dostat se na vrchol hitparád.

Holka z alabastru, Brodka

Veronika Mikulová | recenze 25.11.2016

... z Varšavanky brzy udělají mezinárodní hvězdu, k čemuž by měl pomoci i label Play It Again Sam, který mimo jiné vydává Róisín Murphy nebo Mogwai.

RecFrag a elektronický underground

Richard Kutěj | recenze 25.11.2016

Průkopník běloruského ambientu a IDM nenabízí žádnou revoluci žánrů. Nejde ale ani o kopírku žánrových veličin, ačkoli je jimi poučen a proškolen.

Kde jste mý přátelé dneska v noci? (Houpací koně)

Jakub Šilhavík | recenze 18.11.2016

Napjatě očekávaná novinka Houpacích koní roste do nebeských výšek a opět ukazuje sílu nedoceněných hrdinů tuzemské alternativní scény.

Všemocná Noisia diktuje

Vadim Petrov | recenze 16.11.2016

Zapomeňte na UHO dědků z The Prodigy, takhle se dělá dnešní elektronické album.

Shut Up Kiss Me! Komu asi? (Angel Olsen)

Ladislav Tajovský | recenze 15.11.2016

Angel Olsen je výborná zpěvačka s osobitým hlasem, která čerpá z tradice amerických písničkářek, ale zároveň je svá a nikoho nekopíruje.

Hluboko, nikoliv depresivně – Leonard Cohen

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 14.11.2016

Vyrovnávání se s minulostí, vzpomínání na staré lásky, rozlučka se světem? Leonard Cohen je někde jinde, možná už příliš daleko.

Guilty pleasures, sračky a NOFX

Peter Forgáč | recenze 14.11.2016

Každý z nás má v muzike nejaké tie "guilty pleasures". Niektoré kapely sa nikdy nezmenia a "vyhoria", niektoré sa zmenia a stane sa z nich sračka.

Virtuální šum Death Grips

prof. Neutrino | recenze 13.11.2016

Kontroverzní rozvědka alternativně hiphopových buřičů z kalifornského Sacramenta předvedla před nedávnem vyprodané MeetFactory...

Svatý výjev Vosy Petra Nikla

maxim | recenze 11.11.2016

Rychle překročme můstek o jeho účasti na albu Rostiny! Rostliny! nezařaditelné formace Sledě, živé sledě, stejně jako jeho četné výstavní aktivity...

Nedělejte zmatek: Allah-Las

Veronika Miksová | recenze 09.11.2016

Obrazy plující hlavou při poslechu dvanácti písní zhuštěných do půlhodiny lehce rozmazal horký vzduch a barvy tlumené palety neuchopitelně podtrhují nostalgii...

To, co nás ruinuje (Just for Being)

WAGHiSS666 | recenze 04.11.2016

Pohodička skoro táboráková? Vegetariáni s úsměvem na tváři, co jim nášivky na merch šije máma. Zkuste je nemít rádi.

Give a Masterpiece Chance! Midi Lidi!!

Jakub Lobl | recenze 03.11.2016

Skupina se posunula dále, a to nejen z hlediska textů, ale také co se týče barvitějších instrumentálních podkladů, díky nímž působí živěji, než kdy předtím, přičemž stále znějí jako Midi…