Články | Recenze

Kámoši démoni a útěk s vlky (Aurora)

Lidmila Maršálková | recenze 19.09.2016

Nelze přeslechnout, že Aurora v textech často utíká do fantasy světů, dětských vzpomínek a k nutkavé potřebě upnout se na někoho a mít pro koho žít.

Dělat to, co umělci dělají (The i.l.y’s)

Míša Černá | recenze 16.09.2016

The i.l.y’s, tedy dvě třetiny Death Grips Zach Hill a Andy Morin, přichází po roce s novou deskou, která se od té první značně liší.

Teho Teardo & Blixa Bargeld a černočerná čerň

Viktor Palák | recenze 12.09.2016

Barevné odstíny za těch pár let potemněly, smích oba hudebníky a – jak často zdůrazňují – přátele přešel. Nerissimo je italským slovem pro černočernou čerň.

Funus v nedohlednu - VIYU

Adam Vrána | recenze 09.09.2016

Vůbec nejlepší na ní je Galbův hlas, který není trapnou vykrádačkou Roba Smithe z The Cure, nýbrž projevem talentu...

Cluster Ensemble hrajú Glassa, Glass vydáva Cluster Ensemble

Filip Drábek | recenze 08.09.2016

Ťažko pochybovať o tom, že Cluster Ensemble Plays Philip Glass je asi najvýraznejším tohtoročným zárezom slovenských muzikantov za hranicami.

Starý mistr DJ Shadow

prof. Neutrino | recenze 02.09.2016

Na albu The Mountain Will Fall nabízí DJ Shadow přehled svého letitého přístupu k hudbě, tedy neortodoxní eklektismus instrumentálního hip hopu a dalších elektronických směrů.

Pop už dávno není nadávka - Prodavač

Broněx | recenze 01.09.2016

Průlet diskografií vydavatelství Starcastic pokračuje stálicí indiepopového nebíčka aneb Prodavač a jejich Malý ráje. K vidění na sobotním Gram Bazaaru!

Palmistry v syrové podobě

Jakub Béreš | recenze 01.09.2016

Palmistry v dalších písních experimentuje a proniká hlouběji do žánrových obrysů, na kterých v syrové podobě představuje základní lidské emoce.

Frahmovo nové slovenské křeslo (I Am Planet)

Adam Badi Donoval | recenze 31.08.2016

Label Starcastic slaví letos deset let existence a jednou z posledních desek, kterou vydal, je album On the Way to Antarctica projektu I Am Planet.

Dokonalý svet Seward

Adam Badi Donoval | recenze 29.08.2016

Seward idú ďaleko za hranice hudby, na miesto, kde sa to, čo robia, stáva emóciami, trvalými dojmami a vnútorným naplnením. Má to význam a univerzálne čaro.

I Can Destroy, Paul Gilbert

Pavol Gajdoš | recenze 29.08.2016

Či už to bolo so šialencami Racer X, svojho názvu hodnými Mr. Big, na nespočetných hosťovačkách alebo na skvelých sólových albumoch...

Metalovým raušem - Gone Is Gone

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 26.08.2016

Superskupina, v níž se potkali Troy Sanders z Mastodon, Troy Van Leeuwen z Queens of Stone Age, bubeník At the Drive-In Tony Hajjar a Mike Zarin.

Jazda hore a dole s Biffy Clyro

Peter Forgáč | recenze 22.08.2016

Keď ste na scéne tak dlho ako táto trojka, nie je ľahké byť stále inovatívny a zároveň si udržiavať vysoký štandard, na ktorý sme si u nich zvykli.

Places: na samý okraj temnoty

Martin Řezníček | recenze 17.08.2016

Debutové album Distant Edges vyšlo u X Production, produkoval ho Tomáš Neuwerth a na master putovalo do Británie. Urazilo dlouhou vzdálenost, stejně jako kapela.

Pubescentní sny o lžičkách (Mitski)

Adam Zámečník | recenze 11.08.2016

Na své čtvrté řadovce se Mitski opět strefuje do svého vnitřního rozpolcení.

#ThatsNotMe. Skepta na vrcholu.

redakce | recenze 08.08.2016

Konnichiwa je pozdrav ze znovu dobytého vrcholu.

Sumac - klaustrofobický vál plný úzkosti

Adam Zámečník | recenze 04.08.2016

Neočekávejte hru s dynamikou hluku a ticha, Sumac jsou sludgeovým tahem na bránu od první noty.

Zelený stan Ljudmily Ulické

Petr Janiš | recenze 02.08.2016

Na svazek Zelený stan lze pohlížet také jako na památku všech lidí, kteří nepřijali oficiální establishment.

Reinkarnace Red Hot Chili Peppers

Jiří Vladimír Matýsek | recenze 01.08.2016

Red Hot Chili Peppers vždycky uměli svého posluchače téměř okamžitě zaháčkovat.

Teepee: „Into the ocean for a pure emotion“

Martin Řezníček | recenze 29.07.2016

Dvoučlenná indiefolková kapela Teepee vznikla před necelým rokem a pů a má blízko k Republic of Two, a to jak žánrově, tak osobnostně. Jen je lepší?