Články | Recenze

Iamme / Cermaque v naprosté rovnováze

mArcElkrIz | recenze 27.07.2016

Písničkářky, písničkáři, dvojice. Tyto dravé prameny, zdravé zdroje sil, poznamenaly letošní rok zatraceně znatelně. Iamme Candlewick a Cermaque.

Má být Netsky zatracen?

Vadim Petrov | recenze 25.07.2016

Půjde o solidní dnb, nebo o popové blitky, jaké na nás poslední dobou chrlí Sigma? Budou muset liquidoví tanečníci nad svou láskou zlomit hůl?

A Moon Shaped Pool – Album světlých chvil

Adam Zámečník | recenze 25.07.2016

Úspěch a reputace Radiohead pochází z jejich neoblomnosti experimentovat.

Pavlíček? Hudba se vysvětlit nedá, ale co se za ní skrývá?

Jiří Zahradnický | recenze 24.07.2016

Výpravná autobiografická kniha Michala Pavlíčka Země vzdálené je pro recenzenta skvělou nahrávkou na smeč. A to i přesto, že si Pavlíčka váží.

Anohni plná (bez)naděje

Jakub Koumar | recenze 06.07.2016

Po rozdrbané hudbě plné omračujících melodií se hlas Anohni veze jak po rozbouřeném, bezbřehém moři.

Calyx & Tebee přináší subbasový fatalismus

Vadim Petrov | recenze 30.06.2016

Co to vlastně Calyx & Tebee dělají? Když stojí za mixákem, je to jasné: drtí parket surovými beaty a čistými přechody, basy dominují lidským duším a mažou individuální egoismus.

Intenzívne, agresívne, urgentne - Poliça

Adam Badi Donoval | recenze 29.06.2016

Jej tretí album prichádza po trojročnej odmlke a je inšpirovaný policajnou brutalitou, nespravodlivosťou v spoločnosti a chaosom v medziľudských vzťahoch. Poliça.

Saul Williams jako Martyr Loser King

prof. Neutrino | recenze 28.06.2016

Dá se říci, že v uměleckém ranku odkazuje až k věhlasným afroamerickým hlasatelům rasové rovnoprávnosti, jakými byli Martin Luther King nebo Malcolm X.

Ilse Huizinga ví, jak ptáček zpívá

Barka Fabiánová | recenze 17.06.2016

Desek inspirovaných poezií je poměrně dost, v případě Ilse Huizingy se však podařilo propojit sílu slov Mayi Angelou s příjemnou hudbou.

Rychle rozjetá rolba Kovadliny

Ichor | recenze 14.06.2016

Nejen v době, kdy se mluví o nárůstu xenofobie, ale i v době plné individuálních úzkostí a strachu z budoucnosti funguje Kovadlina napříč nimi jako rychle rozjetá rolba.

The Upbeats pod struskou komerčního drum & bass

Vadim Petrov | recenze 09.06.2016

... a hned v prvním okamžiku nastaly dva momenty prostupující celou deskou: zmatení a následné nadšení. Nejnovější EP The Upbeats. Klub Storm.

Zachraň se, kdo můžeš (Walls of Jericho)

Tony | recenze 06.06.2016

Čekat na opraváře a opravářku motorů z Detroitu se ale vyplatilo a vše je odpuštěno. Nebo ne?

I am not this (Michael Gira)

Jakub Koumar | recenze 01.06.2016

Micheal Gira je z těch hudebníků, kteří nespoléhají na tuny různorodých placek, triček, krabiček na fet a kdovíčeho ještě. Jak ulehčit šrajtoflím?

Starý rock'n'roll v novém kabátě

Vojtěch Mixan | recenze 31.05.2016

A není třeba spekulovat, kolik osobních zkušeností Jagger se Scorsesem do scénáře dali. Zaměřme se na hudbu...

The Corona Lantern (bez)nadějí v oprátce

ScreamJay | recenze 30.05.2016

Svým debutem The Corona Lantern příběh nekompletuje jako spíš otvírá. Břitký protipól moderního doomu oprátkou nedusí zatracení, ale svazuje naději.

Deftones, zachránci mrtvého žánru?

3DDI3 | recenze 30.05.2016

Chino Moreno si prošel rozvodem i závislostí na drogách. K tomu tři členové kapely těsně unikli smrti během teroristického útoku v pařížském Le Bataclan...

Jak být dojatý (Ennio Morricone)

Davo Krstič | recenze 28.05.2016

Kvůli povyku kolem spolupráce Quentina Tarantina s Enniem Morriconem na Osmi hrozných bohužel zapadlo, že legendární skladatel stihl v loňském roce...

Hédonismus jako univerzální řešení? The Last Shadow Puppets

Andrea Bodnárová | recenze 26.05.2016

„Alex Turner and Miles Kane are sexy men with sexy lives having lots of sexy sex with their sexy girlfriends," říká Pitchfork. Co říkáme my?

Black Music? Black Queen!

WAGHiSS666 | recenze 22.05.2016

Indie-noise No Machine, nevyhraněný kolektiv srdcařů Party Smasher, metalová all-star hydra Killer Be Killed… letos tanečky. Greg Puciato měl vždycky hlas jako zvon.

Holobyt klame názvem

Vašek Müller | recenze 20.05.2016

Kdyby byla tuzemská rádia co k čemu, byla by z této písničkářky česká Alanis Morissette. V hudebně normální zemi by tedy Martina Trchová patřila spíš do popu...