Hurraaah: TOY (UK)

Zařazeno v Rock, Pop, Alternativa

FB událost
Středa Květen
02
2018
  • start: 20:00
  • cena předprodej: 200 Kč

Londýnská pětice TOY přiveze na Flédu typicky ostrovní mix psychedelie, postpunku a shoegaze a obnoví festival postrockové alternativy HURRAAAH. Support: The Drain
Akce se koná díky finanční podpoře městské části Brno-střed.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ: 200 Kč (+ poplatky sítě)
► GOOUT.cz
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz

:: LINE-UP ::
19:30 otvíráme
20:30 The Drain
21:30 TOY

 

Na britské scéně se kapela prosadila střídáním syrového houpavého tempa psych-rockového shoegaze a přímočarého rocku s krautrockovými prvky. Výsledkem byl mix syntezátorů a kytar zabalených do osobitého retro popu, jenž v písních gradoval zesilováním sónických vrstev přerývaných šumy.

Na posledním albu Clear Shot (2016), se kapela výrazně posunula od krautrocku k současné elektronické hudbě, která jí posloužila jako skvělá inspirace a obohatila její nástrojový rejstřík. Pětice při nahrávání poprvé použila sekvencery a další věci typické pro produkci edm. Když k tomu připočteme spolupráci s producentem Davidem Wrenchem, nikoho nepřekvapí, že výsledek je plný syntetických zvuků, aniž by došlo ke ztrátě postpunkového feelingu.

 


Toy vznikli v roce 2010 na troskách londýnské skupiny Joe Lean & The Jing Jang Jong. Po neshodách s vydavatelem se od ní odtrhla trojice brightonských muzikantů Tom Dougal (zpěv), Dominic O’Dair (kytara) a Maxim „Panda“ Barron (baskytara), která se spojila v novém projektu s Charliem Salvigem (bicí) a Alejandrou Diez (klávesy).

Šest měsíců na to podepsali smlouvu s Heavenly Records na debutový singl Left Myself Behind (2011), jenž je katapultoval do přední linie britské alternativní hudby. Bleskurychle následovala první dlouhohrající nahrávka Toy (2012) hudebně rozkročená mezi rockovou vágností a popovou euforií. Kapela se účastnila mnoha velkých evropských festivalů a vystupovala jako oficiální support The Horrors a The Vaccines. Turné k další studiové desce Join the Dots (2013) už absolvovala bez klávesistky Alejandry Diez, kterou nahradil Max Oscarnold.

 

Přestávku mezi Join the Dots a Clear Shot vyplnila spoluprací s britskou zpěvačkou a multiinstrumentalistkou Natashou Khan, s níž v roce 2015 nahráli album Sexwitch s hity Helelyos a Bride, které jsou psych-folkovými variacemi na iránské předrevoluční písně.

 


Diskografie
Toy (2012)
Join the Dots (2013)
Clear Shot (2016)

facebook.com/toy.band
www.thebandtoy.com

Akce se koná za finanční podpory městské části Brno-střed. Děkujeme.