Death From Above (CA)

Zařazeno v Rock, Punk, Post-punk

FB událost
Pondělí Srpen
20
2018
  • start: 20:00
  • cena předprodej: 380 Kč
  • cena na místě: 450 Kč

Dvojce hudebníků s nezaměnitelným charismatem. Úderné bicí a tepající basa jako kostra, na nichž je vystavěný výbušný hudební útvar. To vše v české premiéře.

Přidejte se k události na facebooku.

Kanadské duo Death from Above je přízrakem noise-kytarové scény. Rodáci z Toronta Sebastien Grainger (bicí a zpěv) a Jesse F. Keeler (basa) jsou důkazem, že méně může být nakonec nejvíc. Svou energií a citem pro roztančeně-chytlavé melodie strčí ve dvou do kapsy mnohem větší kapely. Do Brna přivezou své aktuální album Outrage! Is Now, jehož vydání bylo tak trochu překvapením. Jako ostatně mnohé další kolem kapely vystupující na pódiích festivalů jako Coachella nebo Glastobury.

SUPPORT: Baro Chandel

English below

PŘEDPRODEJ: 380 Kč (+ poplatky sítě) / 450 Kč

> Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
> INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET.cz
> GOOUT.cz

LINE-UP
20:00 the doors
21:00 Baro Chandel
22:00 Death From Above
afterparty DJ Cliché

 

Nové album Outrage! Is Now glosuje současné společensko-politické dění na západě. Zpívající bubeník Sebastien Grainger ho pro britský Independent popsal jako snahu udržet mladistvou energii a přitom reflektovat, že jako kapela dospěli. ,,Současný mainstream je rozhořčený," vysvětlil hlavní téma kritické nahrávky. ,,Není to jen otázka okrajové části společnosti, je to mnohem obecnější. Existuje spousta opravdu podstatných důvodů, proč byste měli být podráždění, pak jsou tu ale i ty hloupé, které bohužel často převažují.“


Death from Above se pyšní oblibou fanoušků i hudební kritiky. Průlom pro ně znamenalo druhé album The Physical World (2014), které se na kanadském žebříčku dostalo do TOP 3. Kapelu tehdy katapultovalo do hledáčku věhlasných médií jako Pitchfork, NME, Rolling Stone, Stereogum nebo The Guardian. U většiny médií pak boduje také aktuální album Outrage! Is Now. „Death from Above se (s novou deskou) stávají jedním z mála umělců, který dokáže vydělávat na své zralosti bez toho, aby zradil ducha svého mládí,“ zhodnotil Pitchfork. Duo postupně zahrálo na prakticky všech velkých festivalech včetně Glastobury, Primavera, Coachella a Lollapalooza.

 


Skupina vznikla v roce 2001 v Torontu, když se oba členové potkali na koncertu Sonic Youth. Po prvotním singlu Heads Up (2002) vydala kapela debutové album You're a Woman, I'm a Machine (2004). Po vzájemných neshodách na dalším směřování kapely se však dvojce hned o dva roky později rozešla.


Po pěti letech však přišel další zlom, Grainger s Keelerem si uvědomí, že právě rozdílný přístup k hudbě je jejich společným motorem a tak se dali znovu dohromady. Postupně připravili nový materiál, vrátili se na pódia a hned první koncert vyvrcholil nepokoji mezi fanoušky a tvrdým policejním zásahem. V roce 2014 duo nahrálo očekávané a pro další vývoj zásadní album The Physical World. To z nich společně s novou deskou, která loni přišla jako blesk z čistého nebe, dělá jeden z nejzajímavějších kytarových projektů současnosti. Jejich pozice na scéně byla vždy těžko definovatelná. Dance-punková/noise-rocková dvojce vždy fungovala tak nějak bez ohledu na žánry, když vystupuje s kapelami jako Eagles of Death Metal, stejně tak ale Yeah Yeah Yeahs nebo AWOLNATION.

Studiová alba:
You're a Woman, I'm a Machine (2004)
The Physical World (2014)
Outrage! Is Now (2017)

 

 

The duo Death From Above has an unmistakable charisma. Striking drums and throbbing bass are the skeleton on which an explosive musical formation is built and which can be experienced in the duo’s Czech debut. Death From Above is a spectre of the the noise-guitar scene. Toronto natives Sebastien Grainger (drums and vocals) and Jesse F. Keeler (bass) are proof that less can ultimately mean more. Their energy and sense for danceable catchy melodies put much bigger bands in their pockets. They are bringing their current album Outrage! Is Now to Brno, whose release was a bit of a surprise, likewise their appearances on festival stages such Coachella and Glastonbury.