Polish Jazzbit

Polish Jazzbit

středa 12/09/2018 od 20:00

Zahájení nové Jazzbit sezony nás zavede k sousedům do Polska. Uvidíme polské hudebníky mladé generace. Setkáme se s moderními interpretacemi populárních šlágrů ze 30. let v podání Młynarski Masecki Jazz Bandu, v trans nás uvede svými písničkami IRCHA Clarinet Trio a úplně poprvé spolu vystoupí Mikołaj Trzaska & Petr Vrba.

Jazz Band Młynarski-Masecki (PL) – Projekt významného polského klavíristy Marcina Maseckiého a perkusionisty a zpěváka Jana Emila Młynarskiého. Vrací ke staré tradici polských meziválečných jazzových orchestrů, zároveň si ale hrají s konvencemi a nebojí se free-jazzových improvizací.

IRCHA Clarinet Trio (PL) – Do transu nás uvede také klarinetové trio Mikołaje Trzasky se svými kouzelnými autorskými kompozicemi. Ty vychází ze středoevropských i blízkovýchodních hudebních tradic a vyvolávají tak vzpomínky na malebnou atmosféru rozmanitého meziválečného Polska.

Mikołaj Trzaska (PL) & Petr Vrba – Setkání dvou výrazných hudebních osobností. Mikołaj Trzaska je ikona polské improvizované scény, vynikající skladatel, saxofonista a basklarinetista. Petr Vrba je zase známý svými experimenty v oblasti volné improvizace, ve kterých nejčastěji využívá trubku, klarinet, vibrující reproduktory a rozmanité nalezené předměty. V Jazz Dcoku spolu zahrají úplně poprvé!

Vstupné do 26 let 150 Kč, nad 26 let 250 Kč. Jednotné vstupné na sezení 350 Kč.

Předprodej na webu a pokladně Jazz Docku nebo na GoOut.cz.

FB událost: Polish Jazzbit: Polský jazz 1918—2018

Web kapely: www.mladiladijazz.cz

jazz
On-line vstupenka