17 LET FESTIVALU GROOVE BRNO!

17. ročník mezinárodního hudebního festivalu Groove Brno opět představuje exkluzivní premiéry jedinečných světových umělců i návraty oblíbených zahraničních stálic!

Groove Brno přiváží ikony funku a soulu, ale zároveň představuje nové trendy bandy, současné interprety, které možná neznáte a čerstvé novinky světové scény. A přesně to je poslání festivalu, dát publiku možnost objevovat nové věci. 

Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty probíhá na prodejní síti GoOut . Projekt se koná za finanční podpory Jihomoravského kraje a statutárního města Brna. 

Program

  • M Metro Music Bar Poštovská 6, Brno
  • S Sono Music Club Veveří 113, Brno
  • L Lucerna Music Bar Vodičkova 36, Praha
Giacomo Turra Giacomo Turra & The Funky Minutes (IT)
M Metro Music Bar

15/2/24
20:00
15/2/24
20:00
M Metro Music Bar

Giacomo Turra Giacomo Turra & The Funky Minutes IT

Kytarová naděje z Itálie, kterou ke slávě vynesl Instagram, ale jasně dokazuje, že není jen hvězdičkou sociálních sítí, míří do Brna.

„Říci, že Giacomo Turra ví, co znamená “groove”, by bylo slabé slovo. On toto slovo spíše ztělesňuje. Ať už jde o hraní Stevieho Wondera, George Bensona, Prince, nebo jeho vlastní improvizované kousky, tenhle italský kytarista má svůj vlastní způsob, jak hrát muziku,” napsala v Guitar Magazine hudební publicistka Sophie McVinnie a v podstatě tak shrnula to, co se pravidelně honí hlavou těm více než 592 tisícům followerů na Instagramu pokaždé, když Turra vyšle do světa nové video.

Fun Lovin’ Criminals
S Sono Music Club

10/10/24
20:00
10/10/24
20:00
S Sono Music Club

Fun Lovin’ Criminals

Tavicí kotlík plný místních chutí: hip-hop, funk, blues a rock propojený zhulenými groovy.

„Tavicí kotlík plný místních chutí: hip-hop, funk, blues a rock propojený zhulenými groovy.“ Tak před lety charakterizoval hudbu Fun Lovin’ Criminals časopis Rolling Stone. Městu pod Špilberkem trojice Brian Leiser (baskytara, klávesy, trumpeta, harmonika, vokály), Frank Benbini (bicí, vokály) a Naim Cortazzi (kytara, vokály) slibuje dravou show, která za sebe hladce naskládá rapové bangery i písně o lásce.

Electro Deluxe Big Band (FR/USA) feat. B-Side Band (CZ)
S Sono Music Club

23/10/24
20:00
23/10/24
20:00
S Sono Music Club

Electro Deluxe Big Band FR/USA feat. B-Side Band CZ

Elektrizující show, která vás rozhodně v klidu nenechá.

Francouzský fenomén, který v domovině vyprodává mnohatisícové haly, míří do Česka na dva exkluzivní koncerty. Sedmičlennou funk soulovou formaci a její vokalisty totiž na dvou koncertech – 23. října v Brně a o den později, 24. října, v Praze – posílí celá dechová sekce v tuzemsku dobře známého B-Side Bandu. Bude to naprosto jedinečná příležitost si Electro Deluxe vychutnat v rozšířené bigbandové sestavě tak, jak to mají možnost zažít pouze posluchači ve Francii.

Mezzoforte (IS)
M Metro Music Bar

8/11/24
20:00
8/11/24
20:00
M Metro Music Bar

Mezzoforte IS

Islandská formace Mezzoforte, patrně nejvýraznější jazz-funková formace, která kdy z této severské země vzešla.

Island je místem, kde snad každý z jeho necelých 400 tisíc obyvatel hraje v nějaké kapele. Na první dobrou se vybaví Björk, Sigur Rós, Gus Gus, pár metalových kapel i jazzmanů. A mezi přední z posledně jmenované skupiny bezpochyby patří Mezzoforte, patrně nejvýraznější jazz-funková formace, která kdy z této severské země vzešla. Na festivalu Groove Brno zahraje 8. listopadu v Metro Music Baru v Brně.

Z minulých ročníků