Echoes: Djedjotronic Live (FR)

Zařazeno v Elektronika, Techno, Party

FB událost
Pátek Říjen
26
2018
  • otevíráme: 20:00
  • start: 21:00
  • cena předprodej: 300 Kč

Hvězda nastupující generace francouzského techna usazená v Berlíně. Producent, který pod značkou Boys Noize ohýbá zažité hranice tanečního žánru. Na Flédu přijede s čerstvým debutem inspirovaným tvorbou Karla Čapka. SUPPORT: Její Vály, Plast

Přidejte se k události na facebooku.

PROJEKT SE USKUTEČŇUJE ZA PODPORY MINISTERSTVA KULTURY ČR.

Talentovaný DJ a producent Djedjotronic je jedním z nejvýraznějších interpretů nové generace francouzského elektra. Je také členem věhlasného německého labelu Boys Noize. I díky němu aktuálně tvoří v Berlíně. Okolní vlivy se odráží v Djedjotronicově dystropické někdy až industriální muzice. Jeho tracky cíleně narušují zajeté mantinely tanečního žánru. Přitom však autor reflektuje bohaté kořeny svého francouzského hudebního domova. „Je to jako velká rodina se společnou vášní a vlastními duchy z minulosti,“ popsal Djedjotronic. Do Česka přiveze svou dlouhohrající prvotinu R.U.R. Předlohou jí byla stejnojmenná hra Karla Čapka, která rozvíjí futuristický příběh o vztahu lidí a strojů.

LINE UP
21:00 doors
21:00 Plast (bar stage)
23:00 Její Vály (main stage)
24:00 Djedjotronic live
01:00 Plast (bar stage)

PŘEDPRODEJ: 300 Kč (+ poplatky sítě) / studentská cena 150 Kč (je třeba se přihlásit a akreditovat za Friend cenu)
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz:
► GOOUT.cz:

 

Na premiérovém albu R.U.R. pracuje francouzský producent s futuristickou vizí budoucnosti, která trochu paradoxně vychází z velkého díla české minulosti. Djedjotronickovi byla inspirací hra Karla Čapka nesoucí totožný název. Dílo z 20. let minulého století reflektující podstatu lidské humanity představilo světu mimo jiné slovo „robot“. Dystropická nahrávka, na níž Djedjotronic sestavil svou dosud zvukově nejvyspělejší kolekci, zahrnuje jedenáct skladeb. Album vyšlo 14. září na labelu Boys Noize. Objeví se na něm také dva hosté, vokalisti Douglas McCarthy a Nitzer Ebb.

http://boysnoizerecords.com/artists/djedjotronic
https://www.facebook.com/DJEDJOTRONIC/
https://www.youtube.com/user/djedjotronic
https://open.spotify.com/artist/5c8Rd2gCeW7KAdTnwWIZKL

Jeremey Cottereau začínal s hudbou v prostředí kytarovek nultých let. Pseudonym Djedjotronic a s ním i celá elektronická kapitola Cottereauova života se píše zhruba od roku 2007, kdy vyšlo jeho debutové EP Turn Off. S rozšiřováním internetu a platforem typu Myspace se tehdy zvedá silná vlna elektronického revivalu. Nastalá situace hudebníkům umožnila postupně rozmazávat hranice mezi mainstreamem a undergroundem. „Lidé dneska přijímají elektro stejně, jako to dělaji s popem,“ vysvětlil Cottereau. Na tento fakt zareagovalo i vydavatelství Boys Noize, které vzniklo kolem stejnojmenné elektro hvězdy z Německa.

 

Label tehdy započal právě přes internet spojovat netradiční elektronické producenty, jako je Djedjotronic, a otevřel tak nový posluchačský prostor. „Byl jsem fascinován možností, dělat si všechno podle svého,“ popsal Cottereau své tvůrčí začátky. První nahrávkou pod hlavičkou Boys Noize pro něj bylo EP Dirty & Hard (2009). Následovaly nahrávky Bit This Thin (2010) nebo Kaiko (2013). Kromě toho vydal francouzský hudebník řadu singlů a kolaborací (třeba s Miss Kittin nebo Cardopusher). Remixoval pro Depeche Mode, Tigu, Boys Noize, UNKLE a další. Působil také u dalších vydavatelství jako je Zone, Level75 nebo Ed Banger. V Česku vystoupí Djedjotronic poprvé od roku 2016, kdy hrál v pražském klubu Storm. Kromě řady klubů v Paříží, Berlíně a Londýně se představil třeba na španělském Sónar festivalu nebo Red Bull Music Academy.

 

Vydaná EP a LP:
Turn Off EP (2007)
Dirty & Hard EP ‎(2009)
Bit This Thin EP (2010)
Walk With Me EP (2012)
Abyssal Zone EP (2013)
Kaiko EP (2013)
Drum Program EP (2014)
Strapon EP (2016)
LP R.U.R. (2018)

PROJEKT SE USKUTEČŇUJE ZA PODPORY MINISTERSTVA KULTURY ČR.