středa 31. 10.
NEVER SOL /CZ ► KŘEST ALBA ► CHAMALEO + host ► LOR /PL
19:30, Velký sál
dočasně mimo provoz

info

Dlouho očekávaný křest nového alba Never Sol je tady!

Never Sol vydává 19.10 nové album CHAMALEO, které slavnostně pokřtí ve svém domovském Paláci Akropolis.

Její druhá dlouhotrvající nahrávka se opírá především o zvuk analogových syntezátorů promítajících se v melancholických harmoniích a Never Sol ji nahrála ve své strahovské audiobotanické svatyni. Pochmurné ale přesto vřelé a laskavé krajiny, vrstvené plochy hlasů a syntezátorů doplněné samply zvuků města i samoty. Never Sol představí také svůj zbrusu nový set, který nově doplňují dva spoluhráči na bicí a syntezátory.

Never Sol (Sára Vondrášková) je pražská producentka, písničkárka a zpěvačka a v roce 2012 se poprvé představila veřejnosti filmovou písní Lay Down, která vznikla pro film Davida Ondříčka Ve Stínu. Rok poté vydala ve spolupráci s producentem Jan P. Muchowem svou debutovou desku Under Quiet, která následně vyšla v celosvětové reedici u renomovaného německého labelu Denovali Records. V posledních letech se Never Sol zůčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokyu, působila v live bandu Floexe a věnovala se tvorbě hudby pro taneční představení s kolektivem Burki&com. Nyní vydává své druhé sólové album CHAMALEO, na kterém se tentokrát ujala i producenstké role.

Ještě před Never Sol se poprvé v Praze představí polská dívčí formace LOR, která za své první video ke skladbě Windmill, získala cenu od největší polské TV stanice TVN a polského národního rozhlasu. Vliv Agnes Obel, Fever Ray, Birdy či Sóley se v jejich tvorbě nezapře.


 
Doporučujeme