Echoes: Extrawelt live (DE)

Zařazeno v Elektronika, Party, House

FB událost
Pátek Únor
22
2019
  • otevíráme: 21:00
  • start: 21:00
  • cena předprodej: 290 Kč
  • cena na místě: 350 Kč

Elektronické ikony s nezaměnitelným rukopisem. Hudební minimal jako záruka maximálního koncertního prožitku. Pověstná německá preciznost zhmotněná v atmosférické taneční tvorbě.

Přidejte se k události na facebooku.

LINE UP:
21:00 Doors
21:00 Kosmic Skaut (bar stage)
23:30 GlitchGoose (main stage)
01:00 Extrawelt live (main stage)
02:30 hnát the dj (bar stage)

Hvězdy německé elektronické scény Extrawelt míří do Brna. Zkušení tvůrci originálních minimal-electro tracků představí v rámci festivalu Echoes materiál z nového alba Unknown (2018). To ještě rozšiřuje pestrost originální tvorby hamburského dua, která je nasáklá devadesátkovým undergroundem. Tracky Extrawelt prověřené milióny poslechů se pohybují na pomezí electra, housu a techna. Za jejich strhující koncertní provedení jsou autoři vyhledávaní na pódiích po celém světě. Naživo totiž spojují digitální a analogovou produkci v jeden taneční organizmus. Přesvědčit se o tom mohli také návštěvníci Colours of Ostrava 2017.

PŘEDPRODEJ: 290 Kč (+ poplatky sítě / + fees) / na místě 350 Kč
► GOOUT.cz: 

► smsticket
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2

 

Elektronické duo Extrawelt zraje s léty. Přes dvě dekády kariéry znamenají pro umělce s tisícovkami fanoušků především stejně dlouhý čas na vlastní progres a vývoj. Nejlepším dokladem toho je nová deska Unknown (2018). Ta na půdorysu 12 skladeb propojuje pro Extrawelt typické prvky minimalu s netradičními aspekty. Jde zejména o acid-electro, ale také post-klubovou či deep-housovou estetiku. Základy pestré hudební mozaiky přitom vznikly už před 10 lety. Až koncem roku 2018 se ale duo spontánně rozhodlo písně dokončit: „Když jsme se k nim vrátili, prostě jsme se do nich zamilovali. Vlastně jsme si ani nikdy nelámali hlavu s tím, co na to kdo řekne.

 

Arne Schaffhausen a Wayan Raabe se potkali v 90. letech v Hamburku. Tehdy zde stáli u zrodu místní oceňované undergroundové taneční scény. Za dobu spolupráce si dvojice získala renomé absolutních stálic německé scény. Minimal-electro je v podání Extrawelt synonymem neustálé změny. „Většinou se moc neohlížíme dozadu ani dopředu, alespoň pokud jde o kariéru nebo věk. Zdá se mi, že máme vlastně dost soutěživý přístup k práci. Pro nás je zásadní hlavně další koncert, no a ta aktuální skladba je vždy tou nejdůležitější,“ vysvětluje duo pro IDMmag.
Oba členové projektu nejprve začínali jako konkurenti na rodící se hamburské DJ scéně. Společná vášeň pro neotřelé taneční subžánry a derivace je však nakonec v roce 1997 svedla dohromady. Od té chvíle spolu dvojce vystřídala několik projektů jako Midimilliz nebo Spirallianz. Ty reflektovaly charakter jejich tehdejší tvorby. První milník jako Extrawelt nastal v roce 2005, kdy tvorba dvojice zaujala věhlasného Jamese Holdena. Ten jim na svém labelu Border Community vydal první a dnes již legendární singl Soopertrack. Skladba s milióny poslechů tehdy duo katapultovala do hledáčku elektronických fanoušků i relevantních hudebních publicistů.


Debutová deska Schöne Neue Extrawelt (2008) vyšla záhy na Cocoon Recordings a potvrdila drtivý nástup Extrawelt na taneční scénu. Od uznávaných německých magazínů Raveline a Groove si duo vysloužilo cenu album roku. Od druhého jmenovaného média dokonce přišla cena pro nejlepšího interpreta. Zároveň se dvojici otevřely dveře klubů i festivalů po celém světě od Berlína přes Sydney až po Tokyo. Druhé dlouhohrající album In Aufruhr (2011) sklidilo podobné ovace napříč odbornou i laickou veřejností. To následně dovršila i v pořadí třetí deska Fear Of An Extra Planet (2017). Kromě toho Extrawelt vydali řadu singlů a EP. Přitom jde o vzácnou koncertní kapelu, která si každoročně pečlivě volí destinace svých vystoupení.

Vydaná LP:
Schöne Neue Extrawelt (2008)
In Aufruhr (2011)
Fear Of An Extra Planet (2017)
Unknown (2018)

 

 

PROJEKT SE USKUTEČŇUJE ZA FINANČNÍ PODPORY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE A MINISTERSTVA KULTURY ČR.