Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minimalistické krimidrama sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody. Ten v roce 2005 zavraždil v lese tři náhodné kolemjdoucí. Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě? Film vychází ze skutečných událostí. (Vernes)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (10)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film jak  po filmové  tak po scénáristické stránce  . Kalivoda se chce několikrát zabít pak jde o Milionáře vyhraje 320 000 chce se zase zabít  koupí si 2 revolvery jezdí s nima autobusem, tramvají a pak zastřelí 3 lidi a máme konec. Je to zvláštně uspořádané , scény na sebe těžko navazují nic to nevysvětlí moc se tam nemluví  a na konci je to rychle utnuté. Nedozvíme se , že ho inspirovala Hepnarová  ani to, že dostal doživotí a tady ty vraždy jsou ukázané v jednom dni ve skutečnosti je zabil ve 4.  60 procent https://cs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Kalivoda ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Skoro jako hraný dokument, rekonstrukce posledního období před činem (podtrženo i zvukovou stránkou - téměř výhradně z ruchů a bez hudby). Soustředěné na jednoho jediného osamoceného člověka a tudíž i skoro beze slov (trpěl možná různými obsesemi, ale samomluva mezi ně nepatřila). Ve výsledku ale všechno to mlčení zůstává prázdné. Autoři se bohužel nepokusili žádný motiv ani naznačit, a vypadá to, že ani hledat. Jakoby jen bezradně přešlapovali a všechno nechali na divákovi... ()

Reklama

malle_babbe 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nebylo jasné, v čem přesně spočívá ono riziko nápodoby, o němž se často mluví u zoufalců tohoto typu. Po tomto filmu a hlavně po debatě po něm už mi to jasné je. Rozjuchané moderátorky v žoviálním duchu chrlí nesmyslné detailní informace a považují to zřejmě za nějaký typ vzdělání nebo žurnalistiky. Publikum se zajímá o co nejvíce detailů ze života pachatele-celebrity. Na facebooku má paní divačka problém s tím, že vraždy jsou ve filmu nudné. Schopnost rozlišit mezi tím, jestli se díváme na fiktivní detektivku nebo reálný případ, je nulová, stejně tak schopnost empatie k obětem. Nejméně děsivě nakonec působí profesionální cynismus přítomného detektiva, kterému jedinému aspoň věříte, že ani na chvíli nepomyslí na to, že kdyby vrah dál zabíjel náhodné něčí blízké, byl by z toho zajímavější film nebo lépe lajkovaný podcast. Tvůrcům jedna hvězdička za motiv pozůstalého pejska a za to, že občas místo zmrda sledujeme ty, kterým je ukraden (s výjimkou obětí), a mínus zbytek hvězdiček za to, že nedomysleli, co s jejich filmem bude dělat publikum. ()

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Lesní krach. Prázdné, asi jako byl sám Kalivoda a zbytečné v každém ohledu. Mozaika z 99% naprosto nesmyslných a nezáživných momentů z jeho soukromí. Takže teď například víme, jak se asi tvářil, když projížděl autem z Arbesu na Anděl. Víme také, že si rád kupoval ve večerce vajíčka a pozor, teď se chytněte, tvůrci nám i poodhalili, jak vyprázdněně se ksichtil, když si z nich potom udělal na pánvi míchanici! Jediná scéna, která má aspoň trochu hloubku, je ta na střelnici. Co se týče toho nejzásadnějšího dění, nemá to v sobě žádné extra informace. Nic, co by ve své době neprosvištělo všemi Blesky. S českými serial killer záležitostmi se teď roztrhl pytel. Tahle je zatím nejkratší a bezkonkurenčně nejhorší. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Skôr Lesný sebevrah. Nerozumiem nielen motívu páchateľa, ale ani motívu a potrebe režiséra toto natočiť. Nevadia dlhé zábery, ani minimum dialógov, ale nezmyslenosť a zbytočnosť scén. Milionár, hokej, cesta autom, cesta vlakom... záverečný výsluch bol utrpenie. Bez zbytočného mentorovania, na čo je toto dobré? Áno,  film je prázdny ako ten vrah, ale na to nemusím zabit 78 minut. Španielske Hodiny dňa v českom vydaní opozdené o 20 rokov. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si „lesní vrah“ označuje jízdenku v metru přesně ve stejný čas, kdy v minulosti spáchala svůj hrůzný čin Olga Hepnarová. (ČSFD.cz)
  • Jednou z komparzistek ve filmu byla známá třetí oběti „lesního vraha“. (ČSFD.cz)
  • Moderátor oblíbeného pořadu Chcete být milionářem? (od r. 2000) Martin Preiss při úvodu soutěžícího Kalivody uvedl mimo jiné, že mezi jeho koníčky patří četba detektivek. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama