Akce

ZAZ přiveze do Prahy novou desku

ZAZ (fr)
17. 02. 2019 20:00
Forum Karlín, Praha

Jestli si někdo na festivalu Colours of Ostrava získal skvělé jméno u českých fanoušků, pak je to francouzská zpěvačka ZAZ, která v Ostravě před šesti lety zažila svoji domácí koncertní premiéru. Nyní tato živelná a nespoutaná umělkyně připravuje na podzim vydání nového alba, které u nás naživo představí 17. února 2019 v pražském Fóru Karlín. A pro velký zájem v předprodeji přidává ještě jeden koncert tamtéž, o dva dny později.

ZAZ okouzlila svět písničkami, ve kterých se snoubí tradice cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu, swingu, pouličního šramlu s příchutí latiny a flamenca. ZAZ – vlastním jménem Isabelle Geffroy - není rebelka, nevyšla z punku nebo rocku, má v sobě ale zdravou dávku sociálního cítění z pohledu někoho, kdo si v Paříži vydělával na ulicích a současnou popularitu si na koncertech tvrdě odpracoval. A co se skrývá pod přezdívkou ZAZ? Budete možná překvapeni, ale vůbec nic.


Zpívá odmalička, studovala na hudební škole a obdivuje Boba Marleyho, Ellu Fitzgerald, Richarda Bonu a Bobby McFerrina. "Nevyjela bych na cestu bez jeho alba Don't Worry, Be Happy," tvrdí ZAZ. Od roku 2001 prošla nejrůznějšími bluesovými a jazzovými kapelami, s nimiž vystupovala v nočním baru v marocké Casablance, Baskicku, Japonsku, Kolumbii, v mínus třiceti stupních na Sibiři a naopak ve vedrech u egyptských pyramid. Zpívala vlastní písničky, ale také to nejlepší od Edith Piaf, Serge Gainsbourga, Charlese Aznavoura, z latin jazzu nebo amerického blues.

Info

ZAZ (fr)
17. 2. 2019 20:00
19. 2. 2019 20:00
Forum Karlín, Praha
fb událost

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

New Model Army oslaví čtyřicátiny i v Lucerna Music Baru

redakce 09.03.2020

Tři slova, patnáct desek, čtyřicet let. Kapela, která nikdy nepatřila k mainstreamu, ale bez které by byla celá postpunková hudba nepoměrně chudší.

Ti, které to pořád baví. Mudhoney v Praze.

redakce 12.02.2020

Je jen málo radostnějších výjevů než pohled na rockovou kapelu, kterou to BAVÍ i po více než třiceti letech.

Neřvi mi do ucha zvou na podívanou bez konce

redakce 06.01.2020

„Ničemu nerozumím, na nic se nesoustředím a je to zvláštní,“ zpívá se v refrénu nového singlu tria Neřvi mi do ucha, který předznamenává nové Druhé album.

Singl Sebe připomenul léto

redakce 04.01.2020

I další ze série písní žánru Kára Patrasová Rap dvojice Sebe vznikl ve studiu Megahit Lair a vychází pod vlajkou multižánrového labelu Dayspeed Records.

Do nejhlubších zákoutí vlastní duše. Nick Cave se vrátí do Prahy.

redakce 18.10.2019

S nečekaným, ale o to vřeleji přijatým novým albem Ghosteen vyráží Nick Cave and The Bad Seeds do světa a oznamují evropské turné na jaro 2020, které zahrnuje i Prahu.

Russian Circles a Torche společně v Praze. Kombinace snů.

redakce 08.10.2019

Full Moon Forum a Lucerna Music Bar uvádějí v rámci oslav deseti let magazínu Full Moon dvoják Russian Circles + Torche.

Výživná výběrovka z festivalu Off je na Spotify

redakce 14.07.2019

Blíží se jeden z každoročně nejsilnějších evropských festivalů, polský Off dává už léta prostor zajímavé alternativě i těm největším jménům současného hudebního světa.

Tycho se vrací do Prahy

redakce 23.05.2019

Na Grammy nominovaná downtempová formace Tycho na letošní rok chystá změnu zvuku a desku Weather. Představí ji i v Praze.

Britské kouzlo americany: Jade Bird

redakce 17.05.2019

Jejím poznávacím znakem je výrazný vokál, silná melodie a schopnost tlumočit americký folk svým evropským vrstevníkům.

Godsmack poprvé v České republice

redakce 30.04.2019

Energické kvarteto v čele s charizmatickým zpěvákem a kytaristou Sullym Ernou vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny. O den dříve, než se původně plánovalo.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace