Akce

BOO natočili první videoklip

Květy hrají Psí vojáky + BOO
28. 05. 2022 20:00
Kabinet múz, Brno

BOO vydávají po více než 25 letech od založení kapely svůj první videoklip k singlu Things, a to se vskutku hvězdným obsazením. Křest klipu proběhne na prvním letošním koncertu kapely 28. května v Kabinetu múz v Brně.

Čerstvý audiovizuální počin kapely BOO dává tušit, že loni ohlášený comeback této legendární formace byl míněn navýsost vážně. Tématem písně Things je absurdita lidské touhy po nových, často nepotřebných věcech, která ještě nabyla na intenzitě v uplynulých dvou letech pandemické krize. Scénář videoklipu spisovatelky a muzikantky Hany Stinky Lundiakové dovozuje důsledky našeho chování ještě o něco dál: díky své maniakální závislosti na věcech se člověk sám věcí stává…

Jednotlivé kontrastní póly konzumního řetězce představují Karel Dobrý v roli Člověka a Marek Daniel v roli Skladníka. Ztvárnění nevinného a rušivého elementu v podobě postavy Dítěte se s grácií ujal mladý Mikuláš Hribal. Pro režiséra klipu Radima Špačka sice formát hudebního videoklipu není úplně typický, ale zkušenosti s tímto druhem tvorby rozhodně má (režíroval např. klip Pikola od kapely WWW). Koncem 90. let navíc spolupracoval na pořadu České televize 60 věnovaný alternativní hudbě. I proto nabídku natáčení přijal a jak sám říká, v žádném případě nelituje: „Bylo mi jasné, že klipy nejsou celovečerák ani seriál, že to bude skoro zadarmo, ale občas je fajn udělat něco jen tak pro radost. A pracovalo se mi báječně. Jsem rád, že se v našem týmu objevila scenáristka Hana Lundiaková, která tomu dala hlavní nápad i nespočet bizarních detailů, a taky mladý kameraman Kryštof Kučera. Ten do klipu zase otiskl hodně originální vizuální styl. Všechno do sebe příjemně zapadlo a doufám, že si ho diváci pustí víckrát než jednou.“

Kapela BOO právě dokončuje nahrávání materiálu na novou, v pořadí třetí desku, která vyjde na podzim tohoto roku. Videoklip Things bude slavnostně pokřtěn 28. května na prvním letošním koncertě v Kabinetu Múz v Brně.

Info

BOO
Fb kapely

Živě:
Květy hrají Psí vojáky + BOO
28. 5. 2022 20:00
Kabinet múz, Brno
Fb událost

foto © se svolením BOO

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Daniel Neighbour u Krmelce

redakce 19.04.2024

Danielův track Climax v sobě spojuje prvky minimal housu a techna.

The Cult v pražském prostoru Archa+

redakce 19.04.2024

V rámci výročního turné opráší kapela The Cult všech jedenáct alb diskografie.

Program festivalu Boskovice je kompletní

redakce 19.04.2024

Nechybí na něm zaběhlá jména české a slovenské alternativní hudební scény, ani nadějní nováčci. Bohaté zastoupení mají v programu i divadla, filmy, výstavy, přednášky a workshopy.

Hudba je taky věda, říká hudební program festivalu AFO

redakce 18.04.2024

Zvuk současnosti i budoucnosti, noci na tanečním parketě a nové objevy. Jako každý rok i letos překračuje program Music is Science festivalu Academia Film Olomouc hranice žánrů.

A Day of Sound v kutnohorské GASK

redakce 18.04.2024

Na hudebním festivalu A Day of Sound vystoupí Monty Adkins, Alessandro Bosetti nebo Sisa Fehér.

The Dillinger Escape Plan na Brutal Assault

redakce 18.04.2024

TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium.

Nejlepší hudební rezidence v hlavním městě hazardu Las Vegas

komerční článek 18.04.2024

Připravte se ponořit do světa výjimečných hudebních rezidencí, které doslova ovládly srdce návštěvníků z celého světa.

Modré hory chystají novou desku

redakce 17.04.2024

Šestnásť rokov po vydaní svojho debutového albumu sa vrátili ku svojmu starému mottu, že refrény sú pre slabých.

Pop Messe sází silná jména

redakce 17.04.2024

Festival se také stěhuje do většího areálu brněnského Velodromu a jeho okolí na výstavišti BVV, který nabídne sedm nejen hudebních scén.

Bratři Orffové vyráží na turné

redakce 17.04.2024

Pro fanoušky přichystali Orffové i malé překvapení - vydání Písně pro Stefanii Sauer na streamovacích platformách.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace