Články / Seriály / / 10+1

10 + 1 = Blondage

10 + 1 = Blondage

redakce | Články / Seriály / / 10+1 | 02.12.2016

Dánské duo Blondage (fka Rangleklods) představuje v současné době ojedinělý mix elektroniky a popu. Mají za sebou tour s WhoMadeWho a vystoupení na festivalech Sziget nebo MS Dockwille. U nás se představilo dvakrát v Brně a letošní léto na Besedě u Bigbítu. Jejich tvorba je charakteristická smyslným devadesátkovým soundem, který podtrhuje ženská polovina dua Pernille. Společně s Esbenem tvoří éterickou kombinaci a při svých live shows se snaží dělat vše od zpěvu přes tanec až po hru na několik nástrojů. Tady je jejich 10+1 hudebních záležitostí, které v současné době považují za nejvíce povedené. Naživo můžete ochutnat v brněnské Flédě nebo pražském NoDu.

Rihanna - Anti: Tohle album je jedno z nejlepších za posledních deset let. Rihanna zkouší ovládnout svět se zvláštním popovým počinem. Hallelujah za tohle setkání mainstreamového popu a experimentálních melodií - dohromady tvoří něco úžasného.


Flume - Skin: Šílený! Flume je velmi talentovaný frajer, který tvoří produkci zároveň složitou i dobře přístupnou téměř všem posluchačům. Nebojí se chytlavých popových melodií a za to ho milujeme. Poslech celého alba je inspirující. Mimochodem... způsob, jakým postavil song Say It a jeho refrén stojí za detailnější rozbor, pokud jsi hudebník. Wow.


Miquel - Wildheart: Někdy potřebuješ jen čistou energii a album od Miquela je přesně tou. Je divoké a evokuje instatní pocit svobody, hodně jsme ho poslouchali při jízdách na naší tour.


Tove Lo - Cool Girl: Tohle je masivní hit z jasného důvodu. Sebevědomí z toho songu sálá, změna mezi verši a refrénem je geniální. Skvělá věc roku 2016, která tě vezme do devadesátkového klubu.


Jai Paul - Jasmine: I přesto, že je to trochu starší věc, stále nás inspiruje. Má to vibe něčeho staršího, ale i futuristického. A navíc je to nejvíc sexy track, který jsme kdy slyšeli.


123MRK - Versitile: Milujeme hravost a bohaté detaily v tomhle songu. Je tak živý a drzý. Podobné věci nás ovlivňují a tvoří naší identitu.


NAO - Bad Blood: Wow. Tenhle song je ohromující, vážně! Byli jsme na NAO nedávno a když jsme slyšeli Bad Blood, měli jsme pocit, že je náš život kompletní. Vokály, text, produkce… Má to vše!


Kendrick Lamar - Alright: Esben zná tenhle rap od začátku do konce. Byl to náš oblíbený párty song, kdykoli jsme se cítili v “gangsta” náladě. Text je krásný a Kendrickova flow a styl vyšoupnou všechny současné rapery ven ze hry.


Pnau - With You Forever: Někdy potřebuješ track, se kterým rychle propluješ. Neřešit žádný blbosti navíc, jen beat a rychlost. Na tomhle se nám líbí hlavně ta zasněnost.


Burial - Archangel: Oba milujeme super temné věci a Burial má talent vytvořit souzvuk, který tě vezme do jiné reality, dimenze. Často taky zapojujeme do naší tvorby zvuky, které zní mimozemsky.


Guilty Pleasure:
Katy Perry - Roar: OK. Nebojíme se super popových věcí. Teď ruku na srdce - nemůžeme se úplně ztotožnit s celým vesmírem mrs. Perry a jejím stylem, ale kvůli tomu nemáme Roar rádi o nic méně. Je to skvělej song! Má ten perfektní refrén, který tě rozbrečí a donutí křičet ho nahlas (když jsi sám).


Info

www.blondagemusic.com

Live:
Blondage (dk) + Killiekrankie
13. 12. 2016 Fléda Club, Brno
www.facebook.com/events/158061347976847

Blondage (dk) + Killiekrankie
14. 12. 2016 NoD, Praha
www.facebook.com/events/606198089559265

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Lukáš Polák

redakce 11.02.2024

Lukáše můžete znát z kapel Orient nebo Ginger Wizard & Peter Jacksons. Také je součástí nahrávacího studia Tropical Cell. Lásky, nejoblíbenější kapela a guilty pleasure?

10 + 1 = Ale Hop

redakce 26.10.2023

Co všechno peruánskou rodačku Alejandra Cárdenas Pacheco inspirovalo? Můžete vidět a slyšet na Le Guess Who?, nebo taky za pár dní v Punctu.

10 + 1 = Felix Bushe (Gengahr)

redakce 13.10.2023

"Znát a milovat album Raw Power od The Stooges bylo součástí mé identity, když jsem začínal hrát ve vlastních kapelách," říká zpěvák Felix Bushe. Zítra živě.

7 + 3 + 1 = Adam Dragun

redakce 02.10.2023

Sedm divadelních vzpomínek, které jsou pro Adama zásadní, tři tipy, co v nejbližší době vidět v Praze, a jedno guilty pleasure!

10 + 1 = Martyyna

redakce 15.09.2023

"Nedávno jsem si uvědomila, že hudba kterou jsem poslouchala jako teenager hluboko uvnitř mě zakotvila a podvědomě inspiruje mou dnešní produkci," říká Martyyna. Lunchmeat volá.

10 + 1 = Freddy Ruppert

redakce 04.08.2023

Jako první pod hlavičkou nového projektu Ávéčko vystoupil americký hudebník a umělec Freddy Ruppert. Giallo, giallo a zase giallo!

10+1 = Micha Zaat (Tramhaus)

redakce 15.07.2023

Micha Zaat ze skupiny Tramhaus pootevřel dveře do světa písní, které ho formovaly. Za čtyři dny na Colours nebo den na to v pražském klubu Underdogs’!

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

redakce 25.06.2023

Na co nás pozve Čurby v rámci letošního ročníku Obscene Extreme? Jedenáct jmen přímo od srdíčka! A to bije velmi rychle.

10 + 1 = Emilija Đorđević (Koikoi)

redakce 21.05.2023

Koikoi pocházejí z různých prostředí, ale mají společný cíl, totiž dělat hudbu propojující underground a mainstream.

10 + 1 = Jason Lindner

redakce 27.04.2023

Učil se u Barryho Harrise nebo Chrise Andersona, doprovází jména Meshell Ndegeocello nebo Avishai Cohen a v Brně vystoupí s Donnym McCasslinem. Co poslouchá nejraději?

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace