Články / Seriály / / 10+1

10 + 1 = Bob (Dirty Picnic)

10 + 1 = Bob (Dirty Picnic)

redakce | Články / Seriály / / 10+1 | 19.10.2013

Bob je protřelý brněnský freak, toho času článek špinavých diskotékových hédonistů Dirty Picnic, kteří vydali desku View Through the Crystal i její remixovou variaci, mají nový materiál na EP a pomalu se chystají na další album. Indie dance?

Com Truise - Galactic Melt (2011)
Tohle je pure disco. Stačí slyšet tři tóny a bezpečně ho poznáš. Přísnej výběr zvuků, který používá pořád dokola, ho jasně definuje. Drží se na uzdě a moc neexperimentuje, protože mu to funguje.

The Presets – Apocalypso (2008)
Prostřední deska je rozhodně nejlepší a jen tak ji z hlavy nedostanete. Jeden hit vedle druhýho. Silný melodie, našlapaný sevřený rytmy a naléhavý zpěvy, nic nechybí.

Empire of the Sun - Walking on a Dream (2008)
Pop ve své nejčistší podobě. Když sem poprvé slyšel We Are the People, tak se mně to moc nelíbilo, ale pak na mně z celý desky dýchla ta drogová atmosféra a byl sem ztracenej.

John Maus - We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves (2011)
On se nedá s nikým srovnávat, teda kromě Ariela Pinka. Kombinace něco jako gotickýho zpěvu, synťákovejch vyhrávek a decentních beatů zní jak z pohádky, kde všichni frčej na tajemným elixíru.

Korallreven - An Album By Korallreven (2011)
Šplouchání móře, křičení racků a ty se válíš v písku a ta škeble šumí tak sladce...

Metronomy - Nights Out (2008)
Jo, sou kapely který sou fakt vtipný. Uslyšíte ty nejprdlejší zvuky na světě v bláznivých kolážích písniček, které se stále drží v kolonkách tanečního popu. Rozhodně za poslech stojí i poslední The English Riviera, teda pokud vás baví trochu usedlejší zvuk à la Fleetwood Mac.

Neon Indian - Era Extrana (2011)
Moc šikovně spíchlý disco s trochu špinavým soundem. Rovný beaty sou povinnost, synťáky se proplítaj v inteligentních aranžích a pan kocour všem dejchá za krk.

Toro Y Moi - Causers of This (2010)
Chilloutovej projekt zvukově dotáhnutej do absolutní brilantnosti. Nejzasněnější písničky ze všech. Škoda tý nový desky, kouzlo se vytrácí a objevuje se něco jako Jamiroquai.

The Horrors - Skying (2011)
No abych nezapomněl, že vlastně kytary taky eště furt existují. Třetí deska není žádný zklamání, písničky jsou vyklidněnější, atmosféra se buduje pozvolna a uváženě. Všechno funguje, jak má.

Hyetal - Broadcast (2011)
Nejdelší reverby na světě, tajemný synthy a superretro zvuky automatu. Ale není to temno, který tě chce zbaštit, je to tajemná kráska, s kterou chceš trsat na párty.

guilty pleasure: Kajagoogoo - Too Shy

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Lukáš Polák

redakce 11.02.2024

Lukáše můžete znát z kapel Orient nebo Ginger Wizard & Peter Jacksons. Také je součástí nahrávacího studia Tropical Cell. Lásky, nejoblíbenější kapela a guilty pleasure?

10 + 1 = Ale Hop

redakce 26.10.2023

Co všechno peruánskou rodačku Alejandra Cárdenas Pacheco inspirovalo? Můžete vidět a slyšet na Le Guess Who?, nebo taky za pár dní v Punctu.

10 + 1 = Felix Bushe (Gengahr)

redakce 13.10.2023

"Znát a milovat album Raw Power od The Stooges bylo součástí mé identity, když jsem začínal hrát ve vlastních kapelách," říká zpěvák Felix Bushe. Zítra živě.

7 + 3 + 1 = Adam Dragun

redakce 02.10.2023

Sedm divadelních vzpomínek, které jsou pro Adama zásadní, tři tipy, co v nejbližší době vidět v Praze, a jedno guilty pleasure!

10 + 1 = Martyyna

redakce 15.09.2023

"Nedávno jsem si uvědomila, že hudba kterou jsem poslouchala jako teenager hluboko uvnitř mě zakotvila a podvědomě inspiruje mou dnešní produkci," říká Martyyna. Lunchmeat volá.

10 + 1 = Freddy Ruppert

redakce 04.08.2023

Jako první pod hlavičkou nového projektu Ávéčko vystoupil americký hudebník a umělec Freddy Ruppert. Giallo, giallo a zase giallo!

10+1 = Micha Zaat (Tramhaus)

redakce 15.07.2023

Micha Zaat ze skupiny Tramhaus pootevřel dveře do světa písní, které ho formovaly. Za čtyři dny na Colours nebo den na to v pražském klubu Underdogs’!

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

redakce 25.06.2023

Na co nás pozve Čurby v rámci letošního ročníku Obscene Extreme? Jedenáct jmen přímo od srdíčka! A to bije velmi rychle.

10 + 1 = Emilija Đorđević (Koikoi)

redakce 21.05.2023

Koikoi pocházejí z různých prostředí, ale mají společný cíl, totiž dělat hudbu propojující underground a mainstream.

10 + 1 = Jason Lindner

redakce 27.04.2023

Učil se u Barryho Harrise nebo Chrise Andersona, doprovází jména Meshell Ndegeocello nebo Avishai Cohen a v Brně vystoupí s Donnym McCasslinem. Co poslouchá nejraději?

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace