Články / Seriály

10 + 1 = Sean Nicholas Savage

10 + 1 = Sean Nicholas Savage

redakce | Články / Seriály | 30.05.2022

"Nadčasový, ale stále svěží zvuk? Srdceryvné synťákové balady ve stylu 80. let plné pestrobarevné škály emocí? Naprosto strhující živá one-man show? Check!" láká MeetFactory na koncert Seana Nicholase Savage, který se uskuteční 3. června. Pozoruhodná osobnost kanadské alt-popové scény, vydávající u Arbutus Records, boduje hořkosladkými baladami i syrovými koncerty. A jeho výběr oblíbených písniček je neméně pestrý a působivý, stejně jako komentáře k nim. Dobrý poslech, uvidíme se na Smíchově!

Bullion - Blue Pedro
Tohle je jeden z dokonalých jamů, křičel jsem, když jsem to slyšel prvně. Je to zábavné, směju se, šílím a cítím se emotivně a smutně.


Fishbach - Dans Un Fou Rire
Fishbach je naprostý génius. Díky tomuhle neuvěřitelnému mistrovskému dílu se cítím jako dítě, co užasle poslouchá nějaký román.


Alpen Glow - Summer House Hudba, díky které se cítím tak dobře, se neobjevuje každý den. Songwriting Amery Sandford je šílený, srší citem, hlubokými texty a dokonalými vokály.


Marci - Immaterial Girl
Nemůžu uvěřit, jaký má tahle melodie hype. A takových šleh má Marci na celé album, vyjde v létě. Skvělé vokální provedení, brilantní text, refrén poskakuje mezi uvolněním a nakažlivým melodickým cinknutím.


Tops - Perfected Steps
Bláznivá písnička, je mi, jako když jsem byl na střední poprvé „dazed and confused“. Když ji poslouchám, chci být prostě v ní, víš, jak to myslím? A když budu poslouchat dál, možná se do té jiskřivé vzpomínky fakt dostanu.


A.G Cook & Cecile Believe - Show Me What
O můj bože, s první akordy letím… Cecile Believe má vždycky skvělé texty, takové psycho háčky a suprkreativní zpěv. Zpívám se to furt.


Yves Tumor - Secrecy Is Incredibly Important to Both of Them
To je tak inspirativní! Úplně ujeté tím nejlepším způsobem. Texty jako Richard Hell nebo tak něco, ta obraznost je ohromující.


FKA Twigs - Jealousy
FKA Twigs je pro mě opravdová osobnost, jsem její nový fan, má skvělý vkus, hlavně v tomhle klipu. Miluju videa, které jsou jako filmy! Tenhle song má nejkrásnější melancholickou melodii. Jsem blázen do melodií, které fungujou jako mantry.


David Numwami - Le Fisc De l'Amour
Tahle melodie je dokonalá, budu ji poslouchat roky. Je to dobrý mix věcí blízkých mému srdci. Song vyšel v době, kdy jsem na tom nebyl dobře a pomohl mi. Velmi speciální záležitost.


Alexis Ffrench - Dreamland (Solo Piano Version)
Není to pop music, ale typ melodické klavírní písně. To není partitura, to je miniatura. Mistrovská miniatura. Mohla by hrát na mém pohřbu, to je pěkné shrnutí.


guilty pleasure: Don Walser – Cowpoke
Neuznávám guilty pleasure. Ale tohle se trochu liší od ostatních z výběru. Prvně jsem tuhle písničku slyšel, když jsem na turné projížděl Texasem, jedna z nejkrásnějších jódlovaček, co jsem slyšel. Moje oblíbená část textu je: „i ain't got a cent in these old worn out jeans, i'll stop eating steak, and go back to beans'.“

Info

Sean Nicholas Savage (ca)
Bandcamp

řivě: Sean Nicholas Savage (ca)
3. 6. 2022 20:00
MeetFactory, Praha
web

foto © Marta Cikojevic

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace