Články / Sloupky/Blogy

Christmas Songs podle Full Moonu

Christmas Songs podle Full Moonu

redakce | Články / Sloupky/Blogy | 25.12.2014

Jak jen to říct kulantně... V redakci Full Moonu nejsme úplně největší fanoušci Vánoc, na druhou stranu se to nedá generalizovat, každý to má trochu jinak. Ať tak nebo tak, jak se ukázalo, každý má oblíbený "vánoční" song, takže aby se šéfredakce FMzinu nažrala a kapr zůstal celý, tady něco z naší (veganské) kuchyně.

Axe
Malcolm Middleton - We're All Going to Die
Moje nejoblíbenější koleda, která s Vánoci, kromě videoklipu s ožralým Santa Clausem, nemá nic společného. Tak, jak mám tyhle svátky v posledních letech nejradši. You’ve got to laugh into the dark/ We’re all one in a million/ We’re alive, we existed, we took part in the game.


Michal Pařízek
Various Artists – A Christmas Gift for You from Phil Spector
Vánoce ano, vánoční songy ne. Pokud mezi tou příšernou sbírkou skutečně vybírat, tak rovnou celé album, které natočil fetem nabušený Phil Spector s vokálními soubory v roce 1963. Koledy zasazené do "zdi zvuku", deska, na které uslyšíte i soby. Zasněžené kalifornské Vánoce měly pověstnou spectorovskou smůlu - album vyšlo ve stejný den, kdy zabili Johna F. Kennedyho, a krutě neuspělo. Závěrečná Silent Noght obsahuje vzkaz mistra producenta příštím generacím, strašidelné.


bro
DG 307 - Nebuď opatrnej (live Vlněna)
Na světě je miliarda zajímavějších a lidem prospěšnějších věcí než jakýkoliv svátky, který si stejně každej bere jenom jako rukojmí. To je jak s tím feminismem. Jako by nestačilo bejt prostě k sobě vzájemně hodní a empatičtí. Ne, musí to dostat nálepku, aby bylo čím mávat před ksichtem ostatním. Páč kdo je větší člověk, že.


David Vo Tien
Christopher Lee - A Heavy Metal Christmas Too
Musel jsem si najít ve slovníku, co to jsou Vánoce. Každopádně shout out posílám siru Christopheru Lee, který ve svých 92 letech přišel i letos s další náloží vánočních koled v metalovém kabátku. Udělat to kdokoliv jiný, tak posílám diss. Hypoteticky vzato, kdybych podlehl situaci a chtěl si pustit něco vánočního, zavdal bych pAper chAse, I Can't Make It Home for Christmas od mladýho Cessny a Maxime La. Nicméně Dark Funeral a Marduk chystají nové desky, takže o playlistu následujících dní mám jasno.


Martin Kozumplík
Bing Crosby a David Bowie - The Little Drummer Boy
Tahle písnička se mi líbí už od dětství, dokonce si myslím, že je to úplně první případ, kdy jsem registroval, že nějakej Bowie existuje. A ten klip je takovej uctivej.


Wham - Last Christmas
Žádný Vánoce nemůžou být bez George Michaela. Nejlepší vánoční song všech dob, samozřejmě že je to zdevastovaný každoročním omíláním v rádiu. No a klip je prostě fantastickej. Natupírovaný Vánoce, takový normální děcka na chajdě...


Screamjay
Pentatonix - Little Drummer Boy
Snad první letošní vánoční song, co není nostalgickej ani patetickej.


maxim
Poteče krev - Nezapomeň, že když prořízneš žlučník, tak se to pak nedá žrát
Mám nejlepší kamarádku, která mě naučila poslouchat Franka Sinatru. Ten sice s Vánocema nemá nic společného (samozřejmě že ne), ale je sváteční sám o sobě. Nicméně volím song z desky Vykuchám všechny kapry světa projektu Poteče krev, která vyšla právě včera. Ano, je to churavé, zlostné a ne každý s tím bude souhlasit. Pro rovnováhu těchto dní je to ovšem ideální volba.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #126: „Ono se to k tobě blíží“

Michal Pařízek 22.03.2024

„Světová zpráva o štěstí zařadila Česko na 18. místo.“ No to se mi ulevilo, pak že jsme na tom špatně.

Preview: Jeden svět 2024

Ondra Helar 19.03.2024

Šest festivalových tipů, a to napříč tématy, protože i to je letošní novinkou – schází jednotné téma, zato je spoustu různých kategorií.

Šejkr #125: Jako v křesle

Michal Pařízek 08.03.2024

Dělo se toho spoustu, možná nejsilnějším zážitkem ale byla návštěva Kunstmuzea v Haagu. V hlavní roli Max Beckmann, Piet Mondrian, De Stijl. A Can.

Šejkr #124: „praise your cringe“

Michal Pařízek 23.02.2024

„Praise your cringe,“ hřímá Joshua Idehen z pódia lublaňského klubu Channel Zero. Motivuje, káže a směje se u toho. Emoce na praporu a dojetí.

To nejlepší z první dekády festivalu Ment (Andraž Kajzer)

Andraž Kajzer 13.02.2024

Dekáda je výročí, které je potřeba pořádně oslavit. Jako první nabízíme pamětihodné momenty přehlídky uměleckého ředitele festivalu Andraže Kajzera.

Šejkr #123: To podstatné již…

Michal Pařízek 09.02.2024

Pohledy se mohou různit, naštěstí. „Můj je ten správný.“ Ano, takhle by to mělo, mohlo být. Právě Kafka je jednou z těch osobností...

Šejkr #122: „El color de los días“

Michal Pařízek 26.01.2024

„Tohle je konec internetu. Měli bysme si zase posílat dopisy, to bude mnohem užitečnější než tenhle shit.“ Ano, na letošním Eurosonicu padaly i takovéto věty.

Šejkr #121: Nanovo

Michal Pařízek 12.01.2024

Přelom roku je mimo jiné ve znamení koncertní pauzy. Pokaždé si to užívám víc, je třeba vypnout a povolit... Na jak dlouho?

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 1. místo

redakce 04.01.2024

Výsledky nejsou nic menšího než vzrušující. Redakční hlasování o nejlepší nahrávku roku 2023 ovládli...

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 2. místo

redakce 03.01.2024

Jedno údolí je magické i skličující, to druhé syrové a vznětlivé jako troudná sojka, neukojitelný hněv.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace