Články / Offtopic

Kabaret Caligula: Dostat panzéřovou pěstí

Kabaret Caligula: Dostat panzéřovou pěstí

Dominika Prokopová | Články / Offtopic | 04.12.2013

V neděli 24. listopadu se v žižkovské Akropoli předvedl Kabaret Caligula se svým představením Panzerfaust. Amatérský divadelní soubor se zcela profesionální propagací, výpravou a tentokráte i s Klárou Issovou. Spolčení přesvědčivých neherců dominující českému divadelnímu podsvětí. Představení PanzerFaust, které mělo premiéru v září tohoto roku, je nejzásadnějším počinem ze všech dosavadních kabaretních čísel a vzniklo díky jejich věrným příznivcům a dalším nadšencům, kteří přispěli v rámci crowdfundingového projektu na jeho realizaci. A celé to, jak sami říkají, krotil režisér Jakub Sommer, kterému tímto patří čestné uznání.

Když jste vstoupili večer do sálu a usadili se na svém místě, měli jste příležitost zaposlouchat se do komerční přestávky rádia Omnifunk. Je libo ušní špionátor, robustní robotickou paži nebo snad rentgenové vidění super voyer? Stačí si vybrat z nepřeberného množství tělesných vylepšení společnosti Panzern. Společnosti, jejímž vlastníkem je Viktor Frankenstein (Štěpán Benyovský), stále doprovázený svým oso-koučem Mefistem (Ondřej Gabriel). Další hezký důkaz toho, jaké je osobní poradenství peklo. No a aby z toho Fausta nezůstal kámen na kameni, je Johannes Faust (Lukáš Rumlena) posledním na Panzernu nezávislým vynálezcem, bydlícím v garáži a milujícím Markétku (Klára Issová), marketingovou manažerku, která pracuje v Panzernu proti Panzernu. Špionek a Křivulka – jak roztomilé. Celou idylku narušuje pouze kolega a lidový mudrc Wagner (Tadeáš Petr), který ale naštěstí chodí každý čtvrtek na bingo. A tak si tato bizarní trojice žije. Wagner chce své poctivé vynálezy, Faust dokončit svůj revoluční „Kámen mudrců“, a Markétka, v latexu oblečená neoblečená, svatbu a děti. Co vyřeší tuto patovou situaci? Sebrat nezávislým jejich nezávislost a vytvořit PanzerFaust! Jít s dobou a pořídit si MyPhiStone, protože pak budete k sežrání. Nechat síly nebeské i pekelné, ať si to vyřeší samy, ostatně... co zmůžeme ve chvíli, kdy už je to i andělům u... perutí.

Kabaret Caligula se může pyšnit tím, že PanzerFaustovi opravdu nic nechybí. Sex, drogy, autokanibalismus, superhrdinové, vysoce funkční čip ani tančící medvěd. Na můj vkus bylo ale představení příliš dlouhé. Kdyby se zvlášť povedené vtipy třikrát neopakovaly, bylo by celé představení tak o půl hodiny kratší, což by bylo ku prospěchu věci. Jinak se ale jedná o představení nevídané, neslýchané, jedinečné a navíc velice poučné. Věděli jste například, že medvědi mají v penisu kost?

Info

Kabaret Caligula: PanzerFaust
24. 11. 2013, Palác Akropolis, Praha

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace