Články / Seriály

Kam na rajz s Elou Tolstovou

Kam na rajz s Elou Tolstovou

redakce | Články / Seriály | 28.06.2020

Zpěvačka Ela Tolstová dává tipy na to, kam vyrazit po delší koncertní odmlce. Za debutové album Botanika získala s kapelou Tolstoys prestižní cenu Debut roku od Radio_Head Awards, ke kterému před nedávnem přibyl klip Tempo. Karanténa překazila Tolstoys plánované turné s Viah, Ela už se ale těší na další štace. Raději než koncerty vybírá akce s vybranou dramaturgií, dobrým jídlem a otevřenou náručí. Kam by vyrazila jako návštěvník? Do Prahy, Lublaně nebo do Trenčína.

Antivirus Ankali 3.–5. 7. 2020, Ankali, Praha
Jedna z prvých párty po corone a rovno dvojdňová. Weekender je každoročná oslava super pražského klubu Ankali s line-upom plným lokálnych interprétov a otvorenou záhradkou. Čo viac ako techno pomôže na usedené, nevytancované a karanténou znudené telá? Nezabudnite po tejto ťažkej situácií, že klubová scéna nás naozaj potrebuje, aby to vôbec rozdýchala. Samozrejme, stále ohladuplne a bezpečne, našťastie už však do rytmu.

Ment 3.–5. 2. 2021 Ljubljana, Slovinsko
Ljubljanský festival Ment je srdcovka. Ljubljana je čarovné a veľmi špeciálne mesto plné tajných rozprávkových lokácií. Napriek tomu, že je pomerne malé, je veľmi jednoduché stratiť sa v ňom, čo však väčšinou prinesie tie najlepšie zážitky. V každej reštaurácií alebo len tak na trhu vám naservírujú čerstvú rybyčku, hory vidno z ulíc historického centra a bureky, ktorých sa nikdy neviem dojesť, sú na každom rohu. Toto mesto je proste raj na zemi! Festival Ment tento pocit raja len znásobuje. Koná sa v Metelkovej, meke klubov, z ktorých každý má vlastnú, jedinečnú identitu. Dramaturgia je dobre premyslená, väčšinou ponúka zostavu presne toho, čo mám rada, takže ako divák odchádzam spokojná. Z pohľadu delegáta je to taký Eurosonic Noorderslag v malom. Stretnete tam často aj tých najvýznamnejších hudobných profesionálov, s tým rozdielom, že vďaka komornejšej dramaturgii majú zrazu aj čas porozprávať sa. Nakoniec ako artist, keďže sme na Mente s Tolstoys aj vystupovali, vždy spomínam na úžasnú a do posledného sedadla naplňenú budovu starej elektrárne, v ktorej sme si zahrali. Bola to úprimne jedna z najkrajších lokácií, v ktorej sme mali tú česť hrať, s perfektnou atmosférou a akustikou. Ment odporúčam každému hudobnému profesionálovi alebo milovníkovi dobrej hudby všetkými desiatimi. Šikovný tím, ktorý ho tvorí, vie presne, čo robí, a robí to dobre.
P.S.: Okrem všetkých superlatívov majú aj najlepší merch! Farebné šály som si doobjednávala poštou ešte po skončení festivalu.

Pohoda 8.–11. 7. 2021 letiště, Trenčín
Blíži sa Pohoda, dokelu vlastne nie. Tento rok je zrušená a je to naozaj zvláštny pocit. Ako keby zrušili Vianoce, a to myslím smrteľne vážne. Pohoda je rodina. Je to veľké stretnutie všetkých generácií a všetkých hudobných žánrov. Každoročná oslava priateľstva, na ktorej stretnete úplne každého. Prvýkrát som na Pohodu bola z domu slávnostne pustená ako pätnásťročná a ako sedemnásťročná som tam už hrala, takže festival mám preskúmaný zo všetkých uhlov pohľadu. Úprimne, je to najlepší festival v hre. Okrem toho, že je line-up je rok od roku premakanejší, Pohoda nedávno vyhrala aj cenu za najviac EKO festival v Európe. Multižánrový line-up, vymakaný sprievodný program plný čítačiek a divadiel, milión stánkov s dobrým jedlom a vínom a každoranné vítanie slnka. Ach, až som sa rozcítila. No fakt nepoznám lepšie strávený čas. A cena sto eur za štyri dni je tiež bezkonkurenčná. Tento ročník mal byť naozaj too good to be true, mali hrať môjmu srdiečku blízki FKA Twigs, Thom Yorke, Metronomy, Floating Points, Black Midi, Lykke Li, Parcels, Yves Tumor a mnohí ďalší, nakoniec sa neuskutoční. Musím si to stále pripomínať, lebo môj mozog túto informáciu nechce spracovať. Nie je to však dôvod na smútok, Pohoda plánuje presúť všetko na rok 2021 a doplniť to ešte ďalšími krásami. To, či sa im to podarí, budem v napätí sledovať a tiež dúfať, že sa v novom lineupe objavíme aj my s novým albumom.
P.S.: S tým, že je tento festival pre všetky generácie, som nesrandovala. Pred dvoma rokmi som na Pohodu zobrala moju mamu a starú mamu! Takto spoločne, trojgeneračne, sme si tam každá našli to svoje. Najprv si to vôbec nevedeli predstaviť, ale nakoniec odchádzali nadšené a na tento zážitok do dnes spomínajú s iskričkou v očiach.

Info

Tolstoys
fb interpreta

živě:
Festival Kukoli 2020
24. 7. 2020
Kostel Navštívení Panny Marie (Horní Vítkov), Chrastava
fb událost

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

10 + 1 = Nikolaj Svaneborg

redakce 07.03.2024

Jejich hudba je radostným spojením krásných melodií, jemného minimalismu, chytlavých groovů, jemných vibrací elektroniky a severské atmosféry, to vše podepřené čirou radostí ze společného hraní.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace