Články / Sloupky/Blogy

Kam na rajz s Ricardem Delfinem

Kam na rajz s Ricardem Delfinem

redakce | Články / Sloupky/Blogy | 05.12.2019

Ricardo Delfino působí povětšinou v Karlovarském kraji jako dramaturg komunitního festivalu Top RoofTop. Nicméně jako band manager tria The Wild Roots a booking agent dalších několika kapel se pohybuje napříč kluby a festivaly po republice. Původně zpěvák kapel regionálního dosahu zjistil před třicítkou, že ho mnohem více baví a naplňuje produkce, dramaturgie a management. The RoofTop fest má díky němu šťastnou ruku na kapely ještě před jejich průlomem do povědomí širší veřejnosti. V Karlových Varech zažili svou premiéru I Love You Honey Bunny nebo Pokáč.

Larkin Poe (us) 25. 5. 2020, Lucerna Music Bar, Praha
Pro bluesmana tělem i duší je tahle formace jako dar z nebes. Bohužel jsem je vždycky prošvihl, když jely tyhle dvě talentované slečny kolem a příští rok si to hodlám vynahradit.

Top RoofTop festival 4.7.2020, Karlovy Vary
Před šesti lety jsem tenhle festival v centru Karlových Varů založil a vše, co umím, jsem se učil na něm. Vzhledem k tomu, že jsem dramaturgem a fundraiserem, tak mě tam na stopro potkáte. Hlavní podium se vždy tyčilo na střeše budovy galerie, kolem ní stánky s lokálními dobrotami a místními firmami. Line-up napěchovaný objevy a vždy alespoň jedním zahraničním hostem. Vzhledem k tomu, že festival situujeme do období konání Mezinárodního filmového festivalu, máme neuvěřitelnou směs místních obyvatel, cizinců, teenagerů, důchodců, rodin, samotářů, no prostě všech. Dali jsme si za cíl spojovat nespojitelné a zatím se nám to daří, tak se přijďte zapojit.

Rock iN Roll fest 25. 7. 2020, Nová Role
Tady na Západě máme několik festivalů, ale tenhle je pro mě srdcový. Když jsme si ještě mysleli, že s naším rock‘n‘rollem dobijeme svět, tak RIR fest se nás ujímal. Dnes je to jedna z největších akcí v kraji, která si troufla na takové výzvy jako Davida Kollera nebo Tata Bojs. Dvě pódia, příjemné prostředí na pláži rybníka a neuvěřitelný team srdcařů. Na příští sezonu se tam už prý vaří nějaké speciality, take je to jedna z akcí, kde mě vždycky uvidíte. A to nejsem moc koupákovej typ.

The Wild Roots & Seventh Passion Winter tour 2019 28.12.2019, Divadlo Pod Lampou
Tohle už je taková skoro tradiční akce kapel, které zastupuju, tu první jako band manager, tu druhou jako booking agent. Tahle párty bude závěrem zimní klubové tour. Prostředí Divadla Pod Lampou je mi z českých klubů jedno z nejmilejších. Zažil jsem tu x ročníků kapelní soutěže Múza, koncertů a hlavně afterparty. Silvestra neslavím, tohle mi to vynahradí.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #128: Hlavně aby to nebylo naposledy

Michal Pařízek 19.04.2024

Tohle je Šejkr Sharpe edition, ne snad tedy úplně komplet, ale vlastně nakonec ano. V pořadu zazní hned několik ukázek z programu plus jedna motivační na závěr směřuje taky na…

Šejkr #127: Jak je důležité nevyhrát

Michal Pařízek 05.04.2024

O Liv.e více v dubnovém Full Moonu, ten text vůbec nebyl v plánu, ale prostě musel ven. Ona sama říká, že když nahrávala loňské album Girl in the Half Pearl,…

Hudba pre každého a každý pre hudbu (Žižkovská noc 2024)

Zuzana Valešová 30.03.2024

Zatiaľčo minulý rok pôsobila Žižkovská noc ako taký “kočkopes”, tento rok nastúpila v plnej sile s jasnou správou, myšlienkou a víziou mne viac než sympatickou.

Šejkr #126: „Ono se to k tobě blíží“

Michal Pařízek 22.03.2024

„Světová zpráva o štěstí zařadila Česko na 18. místo.“ No to se mi ulevilo, pak že jsme na tom špatně.

Preview: Jeden svět 2024

Ondra Helar 19.03.2024

Šest festivalových tipů, a to napříč tématy, protože i to je letošní novinkou – schází jednotné téma, zato je spoustu různých kategorií.

Šejkr #125: Jako v křesle

Michal Pařízek 08.03.2024

Dělo se toho spoustu, možná nejsilnějším zážitkem ale byla návštěva Kunstmuzea v Haagu. V hlavní roli Max Beckmann, Piet Mondrian, De Stijl. A Can.

Šejkr #124: „praise your cringe“

Michal Pařízek 23.02.2024

„Praise your cringe,“ hřímá Joshua Idehen z pódia lublaňského klubu Channel Zero. Motivuje, káže a směje se u toho. Emoce na praporu a dojetí.

To nejlepší z první dekády festivalu Ment (Andraž Kajzer)

Andraž Kajzer 13.02.2024

Dekáda je výročí, které je potřeba pořádně oslavit. Jako první nabízíme pamětihodné momenty přehlídky uměleckého ředitele festivalu Andraže Kajzera.

Šejkr #123: To podstatné již…

Michal Pařízek 09.02.2024

Pohledy se mohou různit, naštěstí. „Můj je ten správný.“ Ano, takhle by to mělo, mohlo být. Právě Kafka je jednou z těch osobností...

Šejkr #122: „El color de los días“

Michal Pařízek 26.01.2024

„Tohle je konec internetu. Měli bysme si zase posílat dopisy, to bude mnohem užitečnější než tenhle shit.“ Ano, na letošním Eurosonicu padaly i takovéto věty.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace