Články / Sloupky/Blogy

Me, the third half #2

Me, the third half #2

Tereza Tůmová | Články / Sloupky/Blogy | 03.11.2014

„Karle, kurva!“ Trenér Beránek řve. Slavie (zatím) hraje děsný čutání sem tam, budějovický taky. V druhý půli naskakuje Piták. Že ho baví hrát každej zápas sotva třetinu, když byl ještě loni kapitánem. Jenže loni to taky za moc nestálo. Pamatuju před deseti lety, jak jsme pořád hráli na druhým místě, brali to těžce, nečekali, co přijde. V tý době Piták, nadějnej mlaďoch z úspěšný jedenadvacítky, a že jich ve Slavii bylo víc, hrál pěkně, tleskala jsem. Chodila na Strahov a byla zamilovaná do Rudy Skácela, to byly roky... Vraťme se ale do Budějovic.

Konečně! Po třech letech kopeme desítku. Piták jde na věc a pěkně po zemi to zprudka vpasíruje do sítě. Už to vypadá na tři body, nebejt Hrubeše. „Karle, kurva, neboxuj to od tý brány porád!“ Rovnou budějovickýmu na kopačku a remíza se veze domů.

Spekulovala jsem nedávno, kterej song označit za nejvíc sexy. Ne sexy, jako když Beyoncé vrtí zadkem, ale plnej napětí provázející pozdržovanej dech, pot sekundu po doteku a erosu. Hodně dlouho to u mě měl jistý Jack White s Ball and Biscuit, ale všichni víme, kde se Jack učil. Pusťte si Crawlin' King Snake Johna Lee Hookera. Tenhle starej bluesman to tam napálí, až vás zabrní nucleus accumbens. Ptala jsem se spousty muzikantů, ať mi popíšou ten moment, kdy vloží do muziky sex, touhu do strun a tak dále. Zatím neznám kloudnou odpověď.


K tomuto cituju Berridge & Kringelbacha: Some stimuli are more likely to elicit pleasure than others – to be painted with hedonic gloss. Since pleasure must ultimately serve a central role in fulfilling Darwinian imperatives of survival and procreation, the sensory pleasures linked to food intake as well as sex are likely to be fundamentaly basic.

Z jiných koutů. Nejsem si jistá, jestli mezi „Darwinian imperatives of survival and procreation“ patří 3 body do tabulky Synot 1. ligy, ale momentálně bych jim „gloss“ přisoudila, možná i „heroic gloss“.

P.S.: Píše mi táta z Madridu: „Ještě pořád máš ten sloupek?“ (Jo, tati, ještě pořád. Zatím jsem napsala jeden.) „Tak tam napiš, ať lidi v Madridu nechoděj do Cafeteria Nebraska.“ Vás by napadlo ve Španělsku chodit na kafe do podniku s americkým názvem a divit se, že není dobrý?

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Šejkr #126: „Ono se to k tobě blíží“

Michal Pařízek 22.03.2024

„Světová zpráva o štěstí zařadila Česko na 18. místo.“ No to se mi ulevilo, pak že jsme na tom špatně.

Preview: Jeden svět 2024

Ondra Helar 19.03.2024

Šest festivalových tipů, a to napříč tématy, protože i to je letošní novinkou – schází jednotné téma, zato je spoustu různých kategorií.

Šejkr #125: Jako v křesle

Michal Pařízek 08.03.2024

Dělo se toho spoustu, možná nejsilnějším zážitkem ale byla návštěva Kunstmuzea v Haagu. V hlavní roli Max Beckmann, Piet Mondrian, De Stijl. A Can.

Šejkr #124: „praise your cringe“

Michal Pařízek 23.02.2024

„Praise your cringe,“ hřímá Joshua Idehen z pódia lublaňského klubu Channel Zero. Motivuje, káže a směje se u toho. Emoce na praporu a dojetí.

To nejlepší z první dekády festivalu Ment (Andraž Kajzer)

Andraž Kajzer 13.02.2024

Dekáda je výročí, které je potřeba pořádně oslavit. Jako první nabízíme pamětihodné momenty přehlídky uměleckého ředitele festivalu Andraže Kajzera.

Šejkr #123: To podstatné již…

Michal Pařízek 09.02.2024

Pohledy se mohou různit, naštěstí. „Můj je ten správný.“ Ano, takhle by to mělo, mohlo být. Právě Kafka je jednou z těch osobností...

Šejkr #122: „El color de los días“

Michal Pařízek 26.01.2024

„Tohle je konec internetu. Měli bysme si zase posílat dopisy, to bude mnohem užitečnější než tenhle shit.“ Ano, na letošním Eurosonicu padaly i takovéto věty.

Šejkr #121: Nanovo

Michal Pařízek 12.01.2024

Přelom roku je mimo jiné ve znamení koncertní pauzy. Pokaždé si to užívám víc, je třeba vypnout a povolit... Na jak dlouho?

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 1. místo

redakce 04.01.2024

Výsledky nejsou nic menšího než vzrušující. Redakční hlasování o nejlepší nahrávku roku 2023 ovládli...

Desky roku 2023 podle Full Moonu: 2. místo

redakce 03.01.2024

Jedno údolí je magické i skličující, to druhé syrové a vznětlivé jako troudná sojka, neukojitelný hněv.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace