Články / Recenze

Miláčkové Kamp!

Miláčkové Kamp!

Veronika Mrázková | Články / Recenze | 13.09.2013

Kamp! jsou opravdoví miláčkové. Hrdinové tanečních parketů, kteří vzkřísili kotoučové disko a vrátili mu lesk. A učinili tak poměrně rychle.

Jako trojice kamarádů si zaregistrovali svůj profil 2008. Pak následovalo pomalé plnění MySpace profilu a v roce 2011 dva oficiální singly. Druhý z nich, Cairo, vyšel mezinárodně u labelu Discotexas a od té chvíle se o nich nepřestalo mluvit. Když v roce 2012 představili debut Kamp!, měli už nálepku celebrit. Kluby plní po okraj, nikdo z kritiků si nedovolí křivého slova a těší se i zahraničním remixům. Jejich kopírování synth popu nové vlny osmdesátek se opravdu nedá nic moc vyčíst. Sami narození v „magičové“ době mají tleskavé tancovačky v krvi, nadto nezůstávají u pózování. Rádi kolaborují. Remix singlu Dancing Shoes pro skvostnou Brodku kompletně zastínil originál a na YouTubu sbírá milióny zhlédnutí. Taky založili vlastní label Brennessel, který už slouží další čtyřem artistům, mj. slibné Rebece (i jí si vzali do péče Discotexas, taky je to hotová Oh Land či Tune Yards).

Především je ale muzika Kamp! dotažená, proto hýbe Polskem. Neoddávají se exhibicím a disko nezjednodušují na komerční doprovod. Jejich největší devíza? Baví, i když dojdou síly. Odmítli aktuální plochost zvuku a potrpí si na neustálý děj. Bezmála 50 minut osvícené zábavy začíná zpěvem ptáků a líbezným chill outem, končí našlapanou peckou Heats, která roztančí i sousedy. Tempo se zvyšuje pomalu, ale jistě, a přináší kompletní nabídku: fanfáry, spoustu georgeovsky přiteplených vokálů, závdavkem i odpočinkové zóny. Dá práci usedět poslech alba, nedej Bože koncert! Vzpomínáte na Hugh Granta v Lásce nebeské? Na podobné domací trénování sexy figur a otoček jsou Kamp! ideální. Mají nápad, zvedají náladu a zatím nevíme o nikom, s kým by Cairo, Can You Wait? nebo Melt nehnulo.

Chcete to zkusit? Na turné s Death jsme už zvali>, takže navi!

Info

Kamp! - Kamp! (Brennessel, 2012)
www.soundcloud.com/kampmusik

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Prosvítající naděje ve světě izolující samoty (Malcuth & Facutum)

Viktor Hanačík 17.04.2024

Je to deska designovaná spíš pro klubové soundsystémy a podzemní parkety, ale obstojí i pro introspektivní poslech.

Historky otců zakladatelů budou těžko hledat čtenáře (Neviditelné řemeslo)

Martin Šinkovský 14.04.2024

I když autoři textu opakovaně tvrdí, jak složitě se jejich práce vysvětluje a obhajuje, skutečností je, že základní pravidla a kompetence jsou jednoduché a logicky vyvoditelné.

Marko Damian a úpadok menom Skeeter

Matej Žofčín 09.04.2024

Od konceptu zdanlivo upustil, upustil aj od unikátného frázovania, ostali len spievavé refrény a téma lásky, ktorá je však omnoho plytkejšia ako na debute.

Kolekce rozmanitých emocí (Page Turners)

Tereza Bartusková 01.04.2024

Deska vypráví nejen o lásce, ale i o smutku nebo touze po nedosažitelném, vděčnosti, a především o minulosti, nad kterou čas od času lpíme všichni.

Dva svety (Eva Sajanová & Dominik Suchý)

Veronika Vagačová 29.03.2024

Dvaja interpreti známi zo svojich vlastných projektov v rámci alternatívnej scény sa nedávno spojili pri albume Decision Paralysis.

Hudba ze zapomenutých míst minulosti (Garlands)

Filip Peloušek 25.03.2024

Jejich pojetí rocku s prvky gothic punku nedává moc prostoru pro jednoduchou zaměnitelnost.

Esence The Beatles (Milan Bátor)

Jiří V. Matýsek 10.03.2024

Hudba tu plyne s fantastickou lehkostí, při pozornějším poslechu ale jasně vyplývá komplexnost, s níž se musel opavský kytarista vyrovnat.

Dobro došli u bad trip (Nemeček)

Dan Sywala 19.02.2024

Ke slunné Makarské se blíží nevyzpytatelná tma. To je výjev, který bych přál cestovatelům, kteří se spokojí s prvoplánovým strávením letní dovolené.

Aye, captain! (The Longest Johns)

Jiří V. Matýsek 16.02.2024

Leaving of Liverpool nebo na Dylanovu Maggie’s Farm odkazující skladba Maggie’s Ship jsou příjemným oťukáváním nových teritorií.

Zápas agresívnej klubovej estetiky s distingvovanosťou orchestrálneho zvuku (julek ploski)

Dušan Šuster 12.02.2024

Left field je defenzívna bejzbalová pozícia a hráč, ktorý ju zastáva, býva vraj najosamelejším na ihrisku.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace