Články / Offtopic / / Z nádraží

Opuštěné nádraží: strojvedoucím v obýváku

Opuštěné nádraží: strojvedoucím v obýváku

Zdeněk Malinský | Články / Offtopic / / Z nádraží | 23.05.2016

V rámci akce netestováno na zvířatech, jsem se vydal minulý víkend do Tančícího domu otestovat výstavu Vladimír Jiránek: Včera a dnes. Bude tam až do 5. června a stojí rozhodně za vidění. Vtipy (znáte z MF Dnes a iDnes), Bob a Bobek (vč. MS hokej Praha 2015) a Pat a Mat ve třech podlažích. Při zakoupení vstupenky dostanete slevu na mistrovu knížku a v kavárně v nejvyšším patře zdarma drink a krásný výhled z terasy (která je jinak za 100 Kč.). Byl by hřích to nevyužít.

Do 30. června v Letňanech výstava Titanic, každý květnový čtvrtek od 12 do 18 hodin v budově Českého rozhlasu (Galerie Vinohradská 12) k vidění pár vzácných kousků houslí z dílny Stradivariho.

Příběhy 20. století se jmenuje výstava 10 fenoménů našich moderních dějin v příbězích 10 lidí. Do 9. června si ji můžete prohlédnout v těchto lokalitách: náměstí Václavské, Republiky, Palackého, Tylovo a Míru, ulice 28.října a Jindřišská, Quadrio, Spálená 22, Praha 1, Futurama business park, Sokolovská 136a, Praha 8 a Enterprise office centre, Pikrtova 1, Praha 4. Po té ještě od 10. do 12. června v oboře Hvězda v Praze 6, kde bude umístěna podél trasy Běhu pro Paměť národa.

Na brněnském hradu Špilberk (po loňské pražské Staroměstské radnici) vystavuje do konce června své fotografie známý americký fotograf Steve McCurry.

Víte, že….? Národní galerie v Praze společně s Komerční bankou už před rokem spustili projekt volného vstupu do stálých expozic pro děti, mládež do 18 a studenty do 26 let. A pro všechny to bude třeba letos ještě o tradiční Pražské muzejní noci 11. června.

Kam v létě (o prázdninách, s malým přesahem do června i září) v Praze, Brně, Ostravě i zbytku republiky za divadlem? Poradí přehled serveru i-divadlo.cz. Protože jde většinou o open air akce, možná přijde vhod (kvůli počasí) Rozmarné léto v Celetné. Mám ho v plánu. Zvažuji ještě 4 sestry nebo Hovory o štěstí mezi čtyřma očima z nabídky letní scény Studio DVA divadla na Vyšehradě. Tady pozor! od 3. řady jsou lavice bez opěradel, takže za ty peníze dost woser (pardon tohle se slušně nedá).

Do Kalichu vlakem zdarma? Jasně, od května do září ke vstupence na víkendová muzikálová představení jízdenka na vlak ČD zdarma. A to není ještě vše. Festival Struny podzimu si po 20 letech dává letos pauzu a tudíž nebude.

V Ostravě se natáčí film na motivy knihy a blogu Denik Ostravaka v hl. roli Igor Chmela. Že kulturní revoluce nemusí být vůbec kulturní a ani se kultury moc týkat nemusí se začali před 50 roky přesvědčovat v Číně.

Strojvedoucím v obýváku? Jde to!

Komiks Zátopek...když nemůžeš tak přidej! z dílny spisovatele Jana Nováka a kreslíře Jaromíra99 se dostává na české pulty. A na konec asi to nejdůležitější: přesně v polovině je výstava českých korunovačních klenotů na Hradě.

Dnes bez pravidelných písničkových rubrik (zazpívejte si sami). Budou příště.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Opuštěné nádraží: karafiáty a samet

Zdeněk Malinský 24.08.2019

Geometrie posvátného prostoru, umění a revoluce v Portugalsku a Československu i výstava pro metalisty Art-Brut-All.

Opuštěné nádraží: pozdrav z chátrajícího hotelu

Zdeněk Malinský 21.07.2019

Nejen kulturou živ je člověk. Potravu pro chuťové pohárky, žaludek, oči, uši i duši najdete na 11. ročníku Čajomírfestu.

Opuštěné nádraží: únorově v březnu

Zdeněk Malinský 16.03.2019

Pozdně únorové vydání věnuje přednosta divadlu. Všechna představení viděl, vše se dá doporučit nebo alespoň vzít do úvahy.

Opuštěné nádraží: fotky, mráz a slevy

Zdeněk Malinský 26.01.2019

Gisèle Freund a Timm Rautert v pražském Domě fotografie v Revoluční ulici, novoroční slevvy na kulturu a další doporučení.

Opuštěné nádraží: svátky, uhlí a pára

Zdeněk Malinský 23.12.2018

Jeden rychlý pozdrav z momentálně zachumeleného nádraží. V rozhlasu praská, výstavy, divadlo, občas knihy, film, architektura.

Opuštěné nádraží: novoroční výhledy

Zdeněk Malinský 14.01.2018

Přednosta nerekapituluje, rozhlíží se do budoucna. Výstavy, galerie, Vladimír Renčín, Sedmičky Josefa Lady v Tenčícím domě a spoustu dalších...

Opuštěné nádraží: podzimní last minute

Zdeněk Malinský 21.10.2017

Vydejte se ještě asi 150 m opačným směrem na Betlémské náměstí do Galerie Jaroslava Fragnera na výstavu Zaha Hadid Architects: Unbuilt...

Opuštěné nádraží: srpnové toulky

Zdeněk Malinský 19.08.2017

Na Kampě se určitě zajděte podívat na výstavu dámských bot Manolo Blahnika (znáte ze seriálu Sex ve městě) a na Werichovu vilu v sousedství.

Opuštěné nádraží: březnové a divadelní

Zdeněk Malinský 12.03.2017

Počátek veškeré lásky, Karel Kryl a jeho příběh a písničky zpívané v němčině. Tlustý přednosta testuje divadelní tipy na vlastním těle.

Opuštěné nádraží: veskrze novoroční

Zdeněk Malinský 15.01.2017

Po Novém roce se vždy zvýší frekvence reklam na prostředky na hubnutí, proti kouření a vše kolem sport a fitness. Opuštěné nádraží novoročně.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace