Články / Seriály

Preview: Teri Gender Bender

Preview: Teri Gender Bender

waghiss666 | Články / Seriály | 09.06.2023

Že nejkrásnější je pohled na ženskou s kytarou je jasné, že? Ideálně když za uslintané očumování dostanete kopačku. A věřil bych tomu, že Teri Gender Bender by se s jakýmkoliv nevhodným projevem dvakrát nemazala. Jakkoliv se její kapelní a nově i sólová tvorba příjemně poslouchá, poselství kytarových písniček z mexické garážovky nepříjemně štípe. Těžko říct, kdy vyjde slíbená deska Bosnian Rainbows, jestli se někdy probudí Crystal Fairy a jak dlouho budou spát Le Butcherettes, tahle ženská to s kytarou sakra umí a hodlá to dokázat už za pár v Café V lese. Že se tahle na první pohled obyčejná holka umí předvádět před kamerou nemusí vždycky znamenat příjemný pohled. Alespoň ne ten prvoplánový. Vybíráme z klipů.

Le Butcherettes – Henry Don’t Got Love
První a největší tutová hitovka domovské kapely Teri Gender Bender s ultimátním refrénem a kytarovou vyhrávkou, jako by ji hrálo dítě v pokojíčku, co v klipu střídá interiér podle různých fází puberty a nálady. Dobovka jako prase. Navíc natočená v době, kdy v kapele nejspíš bubnoval (a třeba i zamaskovaný za bicíma právě seděl) Gabe Serbian. RIP.


Le Butcherettes – spider/WAVES
U poslední desky Le Butcherettes bi/MENTAL z února 2019 to začala být nuda, což ale neplatí o tomhle klipu. Kapela zase v jiném složení, mexická road movie, krev, mlíko, peří a samozřejmě pověstná rudá, co kontrastuje s každým vymazleným obrazem. Okulibá filmovka.


Bosnian Rainbows – Turtle Neck
Jednu z nejkrásnějších popových desek, kde se Gender Bender potkala se svým tehdejším partnerem Omarem Rodriguézem-Lopézem (později ještě na metalové desce Crystal Fairy se zakládající půlkou Melvins) popsal na jednu čtvercovou stránku Ivan ve starším vydání Full Moonu. Povinná četba! Tenhle časosběr zákulisních fotek z nahrávání, botanických zahrad, nočních měst a turné funguje k navození patřičné nálady snad ještě líp než drahé (post)produkce sebepřednějších klipařů. Stačí lehkost.


Le Butcherettes – Tunisia
Stísněný survivor thriller o zvrácené lásce k hudbě a jak to dopadne, když se hudbou už nezvládáte živit a nezbývá než skládat hity pro někoho, kdo vám radši nohy poláme, než by přestal být hvězda. A klan Rodriguez-Lopézů (v hlavní roli basák a bráchanec nejslavnějšího Omara) pobral tolik talentu, až to vůči nám, obyčejným smrtelníkům, přestává být fér. První sloka je explicitní a chytrá, stejně jako drzá a nevkusná.


Teri Gender Bender – Like No One Else
Předzvěst chystané dvojice desetipalců zní o poznání vyklidněněji, než jsme byli zvyklí, nicméně… Kdo jste měli to štěstí vidět Le Butcherettes naživo, pamatujete si na nejeden výstřední výstup Gender Bender, co se z angažované feministky s problematickým původem plných dědičných traumat promění v diblíka ovládaného vnitřním dítětem. Tady ho máte hned třikrát! Že bychom přeci jen nikdo nebyli unikát?

Info

Teri Gender Bender (mx)
23. 6. 2023 20:00
Café V lese, Praha
Fb událost

foto © Violeta Felix

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace