Články / Recenze

Mladší bráchové Wild Tides? The Hops Party

Mladší bráchové Wild Tides? The Hops Party

Jakub Šilhavík | Články / Recenze | 03.04.2015

S garážovými kapelami se v posledních letech roztrhl pytel, jako by tuzemská hudební scéna zaplňovala pomyslná prázdná místa, která zůstala v minulosti nepochopitelně opomenuta. Nad posměšky o objevování dávno objeveného je potřeba mávnout rukou hned ze začátku… Jak dokázali starší bráchové Wild Tides, nejdůležitější je živelná energie, i když prkno proháníte maximálně po pražských ulicích a na rozbouřené vlny Pacifiku můžete rovnou zapomenout.

Jičínští The Hops Party nejsou v branži úplnými nováčky, za sebou mají několik hudebních projektů, ale zaslouženou pozornost získávají teprve nyní, kdy všechny ambice nechali v dálce za sebou. Debutové album Bitterness Units jednoduše umístili na bandcamp a na koncertech namísto okoukaných kapelních triček začali prodávat chilli omáčku a pivo z vlastní domácí produkce – nenucená vidlácká image se snoubí s poctivým DIY přístupem, což rozhodně není samozřejmost.

Chutná omáčka okolo by byla zbytečná, kdyby hlavní chod neměl co nabídnout. Naštěstí The Hops Party od prvních vteřin servírují energický garážový rock, který místy připomene grungeovou horečku první poloviny 90. let. Jednoduchá rytmika ve složení kytara & bicí dokáže vykřesat hutný zkreslený zvuk, kdy ostré riffy příjemně řežou do uší, ale zároveň se posluchač ani na moment neztrácí. Další důkaz, že k natočení povedeného materiálu není potřeba drahé nahrávací studio. Texty v rámci konvencí žánru rezignují na závažná globální témata, oslavují drobné radosti typu hektolitry vypitého piva nebo zimní radovánky na snowboardu a nešetří humornou nadsázkou. Vše podtrhuje procítěný vokál, jemuž uvěříte každičké slovo. K pozitivnímu hodnocení nezanedbatelnou měrou přispívá i vyvážená stopáž, poslech plyne takřka světelnou rychlostí a zbytečnou vatu byste na desce Bitterness Units hledali jen těžko.

Info

The Hops Party - Bitterness Units (diy, 2014)
www.thehopsparty.bandcamp.com

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Prosvítající naděje ve světě izolující samoty (Malcuth & Facutum)

Viktor Hanačík 17.04.2024

Je to deska designovaná spíš pro klubové soundsystémy a podzemní parkety, ale obstojí i pro introspektivní poslech.

Historky otců zakladatelů budou těžko hledat čtenáře (Neviditelné řemeslo)

Martin Šinkovský 14.04.2024

I když autoři textu opakovaně tvrdí, jak složitě se jejich práce vysvětluje a obhajuje, skutečností je, že základní pravidla a kompetence jsou jednoduché a logicky vyvoditelné.

Marko Damian a úpadok menom Skeeter

Matej Žofčín 09.04.2024

Od konceptu zdanlivo upustil, upustil aj od unikátného frázovania, ostali len spievavé refrény a téma lásky, ktorá je však omnoho plytkejšia ako na debute.

Kolekce rozmanitých emocí (Page Turners)

Tereza Bartusková 01.04.2024

Deska vypráví nejen o lásce, ale i o smutku nebo touze po nedosažitelném, vděčnosti, a především o minulosti, nad kterou čas od času lpíme všichni.

Dva svety (Eva Sajanová & Dominik Suchý)

Veronika Vagačová 29.03.2024

Dvaja interpreti známi zo svojich vlastných projektov v rámci alternatívnej scény sa nedávno spojili pri albume Decision Paralysis.

Hudba ze zapomenutých míst minulosti (Garlands)

Filip Peloušek 25.03.2024

Jejich pojetí rocku s prvky gothic punku nedává moc prostoru pro jednoduchou zaměnitelnost.

Esence The Beatles (Milan Bátor)

Jiří V. Matýsek 10.03.2024

Hudba tu plyne s fantastickou lehkostí, při pozornějším poslechu ale jasně vyplývá komplexnost, s níž se musel opavský kytarista vyrovnat.

Dobro došli u bad trip (Nemeček)

Dan Sywala 19.02.2024

Ke slunné Makarské se blíží nevyzpytatelná tma. To je výjev, který bych přál cestovatelům, kteří se spokojí s prvoplánovým strávením letní dovolené.

Aye, captain! (The Longest Johns)

Jiří V. Matýsek 16.02.2024

Leaving of Liverpool nebo na Dylanovu Maggie’s Farm odkazující skladba Maggie’s Ship jsou příjemným oťukáváním nových teritorií.

Zápas agresívnej klubovej estetiky s distingvovanosťou orchestrálneho zvuku (julek ploski)

Dušan Šuster 12.02.2024

Left field je defenzívna bejzbalová pozícia a hráč, ktorý ju zastáva, býva vraj najosamelejším na ihrisku.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace