Články / Reporty

Střelba do vlastních řad (Linkin Park na Aerodrome)

Střelba do vlastních řad (Linkin Park na Aerodrome)

3DDI3 | Články / Reporty | 14.06.2017

Když Linkin Park ohlásili účast na letošním Aerodrome festivalu, zvedla se mezi fanoušky obrovská vlna nadšení, po téměř deseti letech se legenda nu-metalu měla vrátit do České republiky. Pak vyšel singl Heavy a některé nadšené úsměvy zamrzly… Nádherné slunečné počasí a přestěhování do vhodnějšího prostředí Letňan dodalo festivalu na mohutnosti. Jägerovky byly opálenější, fronty snesitelnější, jídlo a pití tvořilo stylové účko. Sympaťáci ze Simple Plan plnili svou práci na jedničku a rozehřívali už takhle pěkně přismahlé publikum pro hlavní hvězdu.

Hudební styl Linkin Park vždy spočíval v promyšleném, technickém hraní, kde kromě melodie záleželo na invenci a především experimentování. Pravý opak toho, co předvádí na poslední desce. Unylý styl novinky One More Light, která je bez nejmenších pochyb jednou z nejslabších placek kapely, nemá krom tradičně vydařených textů čím překvapit. Linkin Park definitivně opustili metal a vrhli se plně do světa čistokrevného popu. Bohužel poměrně bezpáteřního popu, zcela nehodného schopností kapely.

fotogalerie z festivalu Aerodrome tuto

A s novým albem přišel i rozporuplný setlist připomínající atleta, který vždy po fantastickém rozběhu zakopne a spadne. Zatopit pod kotlem vypalovačkou Lost in the Echo a vzápětí trapně postávat během Battle Symfony, aby pánové davu vzápětí střelili do žil adrenalinovou hitovku New Divide, kterou uhasili nudnou Invisible? Parní saunu střídala ledová sprcha, ale tady nejsme na wellness. Zamrzel i fakt, že z předposlední, výborné řadovky The Hunting Party, zahráli Linkin Park pouze jednu skladbu - Wastelands. Show tak rozhodně nepůsobila uceleným dojmem. Úvodní disko se překlopilo k rap-metalu a v druhé části Castle of Glass do nechutně ducavého techna. Druhá polovina vystoupení ovšem sešlápla pedál až k podlaze, kde v různých obměnách zazněly nejznámější singly. Všechno do sebe zapadlo jako kostky Lega. Leave Out All the Rest dostalo rockovou fazónu, Crawling doprovázelo jen piano. Benningtonův hlas bez nejmenších problémů zvládal přechody od metalového ryku k jemnějším polohám. Bezvadná intra, outra a manipulace s davem na jedničku. Závěrečná Bleed It Out opět jako zážitek roku.

Linkin Park teď sabotují sami sebe, a tak když frontman Chester Bennington začal do prdele posílat fanoušky, kterým se nelíbí nové album (usměrnit ho musel až Corey Taylor), mělo to na komunitu velmi zvláštní účinek. Střelba do vlastních řad je vždycky nepříjemná.

Info

Aerodrome Festival 2017
11. 6. 2017 Letiště Letňany, Praha

foto © Romana Kovácsová

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Dvě světla na konci deště (Kaleida + Viah)

Tomáš Jančík 28.03.2024

I tak, nebo právě proto vyzařuje Kaleida stále přitažlivější hřejivý komfort, ze kterého se těžko odchází.

Swag a dechberoucí sexappeal (Annet X & NobodyListen)

waghiss666 24.03.2024

Moc krásnějších ženských jsem na pódiu neviděl, a to opakovaně. A Annet X to o sobě ví, nestydí se za svůdnost a ladně tančí na hraně s podbízivostí.

Mezi chaosem a soustředěním (The Ex)

Akana 24.03.2024

Pří ohlušujících noiseových náletech se především Hessels s Moorem svíjeli se svými nástroji s takovou bezuzdností, až to bylo o strach.

Róisín Murphy: elegancia a veľa vtipu

Michal Mikuláš 20.03.2024

Vstupenky na nenapodobiteľnú írsku disco queen boli v nedeľu popoludní už nedostupné. No wonder...

7 okamžiků South by Southwest 2024

David Čajčík 20.03.2024

Unikátní zážitek, kdy je možné vidět jedny z největších jmen amerického kreativního či tech průmyslu, hollywoodské hvězdy vedle stovek a stovek zcela neznámých hudebních projektů.

Někdy to vazbí, někdy vázne (Idles)

Michal Smrčina 17.03.2024

Nadšení bylo všudypřítomné, k hale přijelo pár autobusů zapálených výprav. Možná nevěděli, co SaSaZu znamená, možná jim to bylo jedno.

Ze dna spirály (hackedepicciotto)

Kryštof Kočtář 15.03.2024

Po zvukové stránce v něm – obdobně jako rovněž dvojice Dead Can Dance – namíchalo koktejl ze surovin z celého světa, avšak rozhodli se jej vypít v berlínském techno klubu.

Zapleteni v sítích filmu (FAMUFEST)

Tomáš Jančík 13.03.2024

Zpoza rohu ulice slyším šum, z dálky vidím ve tmě modře svítící neon a pod ním nespočet hloučků převážně studentů. Co bylo dál?

Harfa, která si vše pamatuje (Mary Lattimore)

Julia Pátá 12.03.2024

Každá další píseň se vznáší mezi klidně usazeným publikem, proplouvá kolejemi a mizí společně s vlaky jednou za čas projíždějícími kolem pražské MeetFactory.

Extatická geometrie s Meshuggah

Jan Starý 11.03.2024

Někdo poslouchal v nábožném vytržení, někdo mával vlasy do – některého – rytmu, nadšení ale působilo celkem univerzálně.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace