Články / Seriály

Vstupní prohlídka: I Love You Honey Bunny

Vstupní prohlídka: I Love You Honey Bunny

redakce | Články / Seriály | 22.05.2023

I Love You Honey Bunny se vrátili z evropského turné s novou deskou We Just Had a Wonderful Time, která vznikala v období posledních dvou let, kdy každý poznal, co to znamená žít sám se sebou a vést boj s vnitřními démony. Jak vypadají démoni živě? I Love You Honey Bunny můžete zastihnout v Praze, Brně a... na Rock for People, třeba.

Co vás inspirovalo k hudebnímu stylu, který hrajete?
Martin: Hudební základy máme v kapele každý trochu jinde. Já jsem to měl moc fajn díky tátovi, který vždycky poslouchal spoustu skvělých desek. Hrálo u nás všechno od Rolling Stones přes Devo až po Einstürzende Neubauten. První kapely, které jsem si našel sám, byly asi White Stripes a Linkin Park. Na střední mi pak šlo hlavně o to, aby v tom byly kytary a bylo to hodně nahlas.

Kristián: Poslouchám hodně kapel z britské hudební scény a trávím dost času na koncertech.

Čím se bavíte/živíte vedle hudby?
Sebastian: Já jsem vystudovaný herec a vedle hudby hraju ve filmech a v divadlech. Momentálně například v představení Hordubal v Národním.

Josef: Poslední roky práce hodně střídám podle projektů. Některé období se věnuji jenom hraní, někdy si odskočím do filmové produkce, ale aktuálně trávím nejvíc času v dílně, kde dělám zakázkovou výrobu. Vždycky mě bavila práce se dřevem a výroba vůbec.

Martin: Mám obrovské štěstí, že se můžu bavit/živit hudbou na 100 % z různých stran. Kromě kapely dělám hudební festivaly (Koncert pro budoucnost - 17. listopadu na Václaváku nebo festival KAMEN!CE) a zároveň pracuju pro Supraphon.

Kristián: Dělám osvětlovače, a tak můžu trávit hudbou ještě více času než jenom s kapelou.

Co je nejhoršího na hraní v kapele?
Sebastian: Na hraní v kapele asi nějaký komunikační šum, který nastává vždy, když se sejde víc jak dva lidi. Není to ale nijak fatální. Prostě to jen občas prodlouží komunikaci nebo řešení problémů, ale to rád podstoupím.

Josef: Slovo každého člena naší kapely má stejnou váhu. Shodnout se je tím pádem trochu těžší, pokud se to nestane instatně.

Kristián: Dlouhé přejezdy v dodávce.

Martin: Je to stejné jako vztah, jen jsme na to čtyři.


Co bezpečně rozhodí vaši pozornost?
Sebastian: Ledasco. Vždy jsem měl problémy se soustředěním, ale zároveň se dokážu do něčeho, co mě baví, ponořit natolik, že ztrácím pojem o čase. Proto když skládáme novou hudbu nebo nahráváme, nejradši odjedeme s celou kapelou někam na chalupu. Čím míň rušivých elementů, tím víc dokážeme být efektivní.

Josef: Moje pozornost je bohužel hodně rozlítaná. Když se potřebuju soustředit, tak mě dokáže rozhodit jakýkoliv zvuk v okolí.

Martin: Takové ty sýrové nachos, které mají v Burrito Loco.

Kristian: Když je někde zapnutá televize, ať už se zvukem nebo bez zvuku. Proto bych ji nikdy nemohl mít doma.

Bez jakého jídla a pití by se neměla obejít žádná koncertní backstage?
Sebastian: U nás je to bezpochyby Capri-Sonne. Začalo to trochu jako vtípek, ale nějak se to chytlo a bereme si je na koncerty dost pravidelně. Jinak je to asi celkem jedno, nemáme žádné speciální požadavky a snažíme se nebýt moc nároční. Stačí nám něco málo k snědku a voda.

Josef: V našem rideru bývalo dlouhou dobu napsané Capri-Sonne.. Pokaždé, kdy jsme ho opravdu dostali, tak jsme byli hodně šťastní. Každopádně za mě je nejdůležitější voda.

Martin: Mě vždycky hrozně mrzí to obrovské množství jídla, které se na festivalech vyhodí. Minule jsem se musel na jedné akci zbavovat surovin za desetitisíce, které by stačily pro stovky lidí… V cateringu by toho především mělo být tak akorát.

Kristian: Dost často jsou v backstagi šunkovo-sýrové mísy. Časem si na to člověk zvykne a je mu líto, když tam pak nejsou.

Za co utrácíte peníze/čas, co se týče hudby?
Sebastian: U nás v kapele jsem asi největší sběratel cetek a přístrojů. Rád objevuju nové nástroje, přístroje, mikrofony a jiné hudební příslušenství. Mám sbírku syntezátorů, do kterých jsem se zamiloval a se kterými pracuju při každé příležitosti. Něco ve mě plesá pokaždé, když můžu točit nějakým poťákem a různě blbnout se zvukem.

Josef: Peníze utrácím především za gear. Vždycky se najde něco, co naprosto nutně potřebuju. Zároveň si k nástrojům velmi snadno vytvořím vztah a potom se jich už těžko zbavuju. Co se týče času, tak v oboru hudby ho nejvíc trávím asi cvičením. Bohužel se mi ale stále děje, že v moment, kdy bych měl cvičit na soupravu, tak bych si zrovna třeba radši zahrál na marimbu nebo na piano.

Martin: Kluci to popsali dost přesně: kytary a efekty. U mě jsou to navíc ještě LP desky.

Kristián: Jednoznačně gear. I co se týče času, kdy si poslouchám různá reviews a hledám nabídky na bazarech.

Jak bys charakterizoval/a současný svět ve třech větách?
Sebastian: V kontextu celého světa o něm nic nevím. A proto je neskutečně zajímavé ho objevovat a cestovat. Například s kapelou na tour.

Info

I Love You Honey Bunny
Fb kapely

živě:
I Love You Honey Bunny
30. 5. 2023 20:00
Kabinet Múz, Brno
Web událost

I Love You Honey Bunny | The Microwaves | 4Bards
31. 5. 2023 19:00
A38, Budapešť
Fb událost

I Love You Honey Bunny
31. 5. 2023
Búgócsiga Akusztik Garden, Sopron

Rock for People
8.–11. 6. 2023
Hradec Králové
Fb událost

foto © se souhlasem I Love You Honey Bunny

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Preview: Rewire 2024

Zuzana Malá 24.03.2024

Holandský festival experimentální hudby a umění má pro letošek tučnou soupisku v kategorii legend i ikon součásné avantgardy.

Pořadatelská: Dominik Prok (Nová Cvernovka)

redakce 21.03.2024

"Podlaha bude ružovo-glittrová zaliatá epoxidom, jeden zo stejdžov bude práve na wc v štýle boiler room a zahrá napríklad DJ Záchod (Matwe), I Hate Berlin Manson DJs alebo..." Pár tipů.

Pořadatelská: Matěj Samec (MeetFactory)

redakce 10.03.2024

„Obzvlášť zvu na Dech - ten zvolte v případě, že máte chuť se s námi ponořit do naprosté tmy a naladit se na vnitřní drama jednoho člověka," říká dívadelní dramaturg…

10 + 1 = Nikolaj Svaneborg

redakce 07.03.2024

Jejich hudba je radostným spojením krásných melodií, jemného minimalismu, chytlavých groovů, jemných vibrací elektroniky a severské atmosféry, to vše podepřené čirou radostí ze společného hraní.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace