Zprávy / Úplňkové

Full Moon Coffee: Květinové tóny z Peru

Full Moon Coffee: Květinové tóny z Peru

redakce | Zprávy / Úplňkové | 15.07.2021

Je libo kávu? Spolu s čerstvou várkou Full Moon Coffee se tentokrát posouváme na jihoamerickém kontinentu z Kolumbie o trochu níže, do říše prastarých kultur a vysoké biologické diverzity. Kávu z Peru máme v nabídce edice Full Moon Coffee úplně poprvé a zdá se, že rozhodně ne naposledy. Rodinná farma vedená Davidem Garciou Diazem leží v těžko dostupné oblasti San Jose del Alto, možná i díky izolaci ale tamní kávy prosluly specifickým chuťovým profilem, plným květinových tónů.

Farma Diazových je situovaná u vesnice San Francisco v oblasti San Jose del Alto, David a jeho rodina se starají o kávu sami bez další pomoci. Kávu na této farmě zpracovávají za pomoci tzv. pre-fermentace, což znamená, že káva zůstává v kávových třešních čtyřiadvacet hodin a poté se suší a dále fermentuje. Po fermentaci je rozložena na vyvýšené postele, aby dva dny schla. San Jose del Alto je vzhledem ke špatné kvalitě tamních komunikací a větší vzdálenosti od civilizace velmi izolovanou oblastí, na tamní farmáře se poněkud zapomnělo i v rámci státních dotací. Možná i proto je území sídlem solitérů, farmáři nemají tendenci se sdružovat a kávu zpracovávat společně. Výsledkem je vysoce specifická chuť každé odrůdy, všechny spojují květinové tóny, přičemž chuťový profil každé z nich je unikátní. Caturra z farmy Davida Garcii Diaze se vyznačuje krémovým tělem a intenzivní chutí s výraznými tóny kokosu, banánu a bílé čokolády.

Edice Full Moon Coffee vznikla ve spolupráci s Jiřím Gieslem (dříve Dead Popes Company nebo The Finally), který stojí za populární šumperskou kavárnou a pražírnou Pikola. Výběr kávy pro značku magazínu je v jeho rukou, selekce závisí nejen na nesporné kvalitě, ale také podléhá sezóně, ve které se káva nabízí. V zimních měsících to budou plnější, lehce zemitější odrůdy, které pak na jaře a v létě vystřídají ovocnější s lehčím tělem. „Pití kávy má ve Full Moonu dlouholetou tradici, zakladatelka magazínu byla obrovskou milovnicí tohoto nápoje a je zcela jisté, že bez jeho blahodárných účinků by mnoho čísel nikdy nevzniklo,“ říká Michal Pařízek, šéfredaktor Full Moonu.

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Full Moon Forum konečně křtí

redakce 14.09.2021

Po delší koncertní odmlce můžeme konečně pokřtít desky, které jsme pod hlavičkou Full Moon Forum vydali.

Full Moon #125 na Spotify

redakce 12.09.2021

Zářijový Full Moon věnovaný nejen ruské hudební scéně představujeme v playlistu, jak jinak.

Mooncloud #61: Dead Janitor

redakce 31.08.2021

Kde bere inspiraci slovenský producent Dead Janitor pro svou polyrytmickou elektroniku?

Full Moon #125: Pod ruskou vlajkou

redakce 25.08.2021

Aktuální ruská hudební scéna je mimořádně pestrá, rozsáhlá a autentická. Zářijový Full Moon pod ruskou vlajkou.

Mooncloud #62: Rest in Haste

redakce 01.08.2021

O životě a díle jsme si povídali ve Vstupní prohlídce, je čas se podívat i na jejich hudební radosti.

Letní kolekce Full Moonu

redakce 22.07.2021

Doplňujeme měsíční nabídku. Sekta dokonalé hudby? Obviously we're not golfers!

Full Moon #123-124 na Spotify

redakce 05.07.2021

Jsou The Doors půl století po odchodu svého frontmana ještě relevantní? A na co dalšího se těšit v letním čísle?

Mooncloud #59: Aiko

redakce 28.06.2021

Co poslouchá Aiko? Klidné a soustředěné věci i hudbu k dobývání světa.

Hradby Samoty Moon 2021 na Spotify

Lucia Banáková 25.06.2021

Po vynútenej ročnej prestávke sa Hradby Samoty začiatkom júla vrátia do kaštieľa v Moravanoch nad Váhom a opäť ponúknu rozmanitý hudobný i sprievodný program.

Full Moon #123-124: Dveře dokořán

redakce 24.06.2021

Jsou The Doors půl století po odchodu svého frontmana ještě relevantní? Hledáme odpověď v letním dvojčísle.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace