Akce

Groove Brno přiveze Coryho Wonga nebo Judith Hill

Groove Brno: Fred Wesley & The New JB's (us)
18. 05. 2023 20:00
Metro Music Bar, Brno

Americký hudebník Cory Wong 20. července vystoupí na brněnském Mendlově náměstí. Několikanásobný nominant ceny Grammy, multiinstrumentalista, skladatel, producent a člen světového fenoménu Vulfpeck představí na své první české návštěvě na festivalu Groove Brno svou poslední desku Power Station. Před Wongem vystoupí mezinárodní spojení držitelky Grammy, losangelské skladatelky a zpěvačky Judith Hill s domácím B-Side Bandem. Do jihomoravské metropole míří také švédská trojice Dirty Loops. V Metro Music Baru vystoupí 15. dubna.

Cory Wong je známý svou precizní hrou, energickým vystupováním i bezprostředním humorem, přistupuje k hudbě s pokorou. Skromnost je přitom zrovna to poslední, co by se u rodáka z Minneapolis s pestrou kariérou očekávalo. Od začátků v televizních programech přes jammování s rytmickou sekcí Prince, kde se seznámil s členy Vulfpeck, až po spolupráce se světovými umělci postupně získávalo jméno mladého všestranného umělce na síle. Loňské sólové album amerického kytaristy s názvem Power Station upoutá nejen nezastavitelnými rytmy a výraznou dynamikou, ale i hvězdnými hosty. Švédská trojice virtuózních hudebníků Dirty Loops navštíví Brno již potřetí. Právě festival Groove Brno byl jejich první zkušeností s českou scénou už v roce 2018. Světového ohlasu se hudebníci dočkali napřed omylem, když pro radost nahráli několik předělávek hitů od Lady Gaga nebo Justina Biebera na Youtube a virální cestou se o nich dozvěděl celý svět.


V minulém roce se B-Side Band spojil s bývalou vokalistkou Michaela Jacksona Judith Hill. Její sólová dráha od doprodu k hlavní roli je inspirativní. Z loňského ročníku festivalu byly z technických důvodů přesunuty dva koncerty - američtí Tower of Power vystoupí 16. července v Sono Centru a vystoupení trombonisty Jamese Browna Freda Wesleyho a jeho The New JBs je skoro vyprodané. Wesley přijede do Metro Music Baru 18. května tohoto roku.

Info

Groove Brno
web festivalu

foto © Galen Higgins

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

A Day of Sound v kutnohorské GASK

redakce 18.04.2024

Na hudebním festivalu A Day of Sound vystoupí Monty Adkins, Alessandro Bosetti nebo Sisa Fehér.

The Dillinger Escape Plan na Brutal Assault

redakce 18.04.2024

TDEP, kteří posunuli hranice extrémního metalu, mají miliony příznivců a ovlivnili tisíce hudebníků se k této speciální příležitosti vrátí po sedmi letech na pódium.

Pop Messe sází silná jména

redakce 17.04.2024

Festival se také stěhuje do většího areálu brněnského Velodromu a jeho okolí na výstavišti BVV, který nabídne sedm nejen hudebních scén.

Koncert Symphony for Humanity upozorní na xenofobii

redakce 16.04.2024

Pražské ostrovy budou patřit žánrově pestré náloži neoposlouchaných hudebních tónů ze všech zemí evropské sedmadvacítky.

Kompletní lineup Meltu

redakce 15.04.2024

Z novější vlny domácích interpretů a interpretek zahrají např. Souly nebo Domiziana, která ve své tvorbě šikovně kombinuje hyperpop a eurodance.

Ji.hlava se letos prodlužuje na deset dní

redakce 13.04.2024

Návštěvníci a návštěvnice si nově budou moci vybrat, zda přijedou na první polovinu festivalu či na druhou. Je možné si koupit i akreditaci na celých deset dní.

Metronome Prague přiveze Raye

redakce 12.04.2024

V letošním roce se zapsala do historie Brit Awards, když sedm nominací proměnila v hned šest cen.

Nia Archives na Pohode 2024

redakce 10.04.2024

Jej tvorba nadväzuje na intepretov ako Roni Size, Shy FX alebo DJ Die, ale prináša absolútne čerstvý prístup.

Festival Spontana 3

redakce 09.04.2024

Myšlenka festivalu zůstává stále stejná - probudit neobyčejný místo životem a spoustou kvalitní hudby na dvou stagích.

Obrfest nabíjí line-up k oslavě desátého ročníku

redakce 09.04.2024

Tradiční oslava příchodu léta v brněnských Obřanech, tentokrát s Ryder the Eagle, Ghost of you, Arletou nebo Obligatne.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace