Akce

King Gizzard & The Lizard Wizard, Little Big přidávají

King Gizzard & The Lizard Wizard (aus)
12. 03. 2023 19:00
Velký sál Lucerna, Praha

První koncert vyprodali za několik dní, teď přidávají druhý. SaSaZu čeká 4. a 5. listopadu jedinečný večírek s Little Big. Pokud jste si vstupenku koupit nestihli, máme dobrou zprávu, vstupenky na druhý koncert jsou právě v prodeji. Tuhle skvělou show si tak klidně můžete dát dvakrát. A australský unikát King Gizzard & The Lizard Wizard vydá v říjnu tři desky – a vrátí se s nimi do Prahy.


Little Big si nikdy nedávali malé cíle. Přes první virální rave-punková videa se dostali ke kolaboracím s Tommym Cashem, Ghostemanem i Sachou Baronem Cohenem a dnes je z nich bez nadsázky globální fenomén. Jejich aktivismus a protiválečná rétorika jsou navíc aktuálně silnější než kdy dříve. Duo hudebníků Ilja Prusikin a Sofja Tajurskaja pochází z ruského Petrohradu, v reakci na ruskou válečnou invazi se letos na jaře usadilo v Los Angeles. Aktuální skladba Generation Cancellation otevřeně odmítá ruskou válku na Ukrajině.

Na jejich první český koncert museli zdejší fanoušci čekat roky, na ten druhý o poznání méně – australští psychrockeři King Gizzard & The Lizard Wizard se totiž vrací nedlouho poté, co vyprodali pražské Divadlo Archa. A v kapse budou mít hodiny a hodiny nové hudby. Co od nich taky čekat jiného. King Gizzard & The Lizard Wizard jsou naprostý unikát, nejen díky tempu, v jakém chrlí další a další nahrávky. Jsou mistry hypnotických kytarových a synťákových ploch, jejich hudba dokáže uhranout a povznést; k čemu jsou psychedelické drogy, když máme King Gizzard & The Lizard Wizard? Na začátku října vydali album s názvem Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava a až jim 28. října vyjde deska Changes, završí tím kapela pětici letošních releasů. King Gizzard jsou hlídači nekonečné studnice riffů a jiných nápadů, kapelou, se kterou čas plyne docela jinak. Nikdy není tak docela jasné, s čím se vytasí – ale pokaždé to je zábava.

fotogalerie z minulého koncertu zde

Info

Little Big (ru)
4. + 5. 11. 2022
SaSaZu, Praha
Fb událost

King Gizzard & The Lizard Wizard (aus)
12. 3. 2023 19:00
Velký sál Lucerna, Praha
Fb událost

foto © se svolením Fource

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Tramhaus představí debutové album v Bike_Jesus

redakce 23.04.2024

Jediný český koncert Tramhaus v letošním roce proběhne ve středu 30. října v pražském klubu Bike_Jesus, kde vystoupí také místní Vellocet Roll. Celý večer orámuje svým DJ setem jedinečný Kabal.

Reinkarnace Justina Pearsona se superbandem Deaf Club

redakce 23.04.2024

Na turné doplněni kapelou Fuck Money (Three OneG) nenechají jedno triko suché.

Kuntari a Julek Ploski v Divadle 29

redakce 21.04.2024

Místy až filmově znějící skladby z alba balancují mezi hardcoreovou naléhavostí a delikátností pohádek, působí vyšperkovaně i dysforicky.

Sonitus: Kuntari a Do Shaska! v Punctu

redakce 20.04.2024

Kuntari je pozoruhodný nový přírůstek do svěží indonéské scény, který podobně jako jejich slavnější souputníci staví na spojení tradiční a moderní hudby.

Max Cooper přiveze na Flédu 3D/AV show

redakce 20.04.2024

Cooperova tvorba je intenzivním audiovizuálním zážitkem, jelikož běžně propojuje hudbu s výtvarným uměním, kde je patrný i jeho zájem o vědu.

The Cult v pražském prostoru Archa+

redakce 19.04.2024

V rámci výročního turné opráší kapela The Cult všech jedenáct alb diskografie.

Bratři Orffové vyráží na turné

redakce 17.04.2024

Pro fanoušky přichystali Orffové i malé překvapení - vydání Písně pro Stefanii Sauer na streamovacích platformách.

Bára Zmeková pokřtí novou desku

redakce 16.04.2024

O tom, že živá vystoupení Báry Zmekové jsou unikátní zážitek, svědčí i její předchozí Live at Gong.

Cari Cari a Nauzea Orchestra v Kasárnách

redakce 16.04.2024

Jak se často zmiňuje v recenzích, hudba Cari Cari je jako soundtrack nekonečných letních roadtripů a oslava osobní svobody.

Nový singl a album Role

redakce 11.04.2024

Zůstávají věrní kytarám, přesto posouvají svůj zvukový a muzikantský rejstřík o kus dál.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace