Akce

Mosty motivem letošního FAMUFESTU

Famufest 2018
06. 11. 2018 18:00 - 10. 11.
Bio Oko, Praha

Letošní 35. ročník festivalu studentských filmů FAMUFEST se bude konat začátkem listopadu od 6. do 10. 11. 2018. Ústředním motivem festivalu bude pro tento rok most, symbol, který vyjadřuje hlavní myšlenku FAMUFESTU - spojování, jak fyzické, tak umělecké.

Primární cíl festivalu je přiblížit studentskou filmovou tvorbu posledního roku široké veřejnosti. Na letošní FAMUFEST se přihlásilo 77 snímků. V tuto chvíli předporota vybírá nejlepší z nich, jenž se budou v soutěžní sekci ucházet o ceny v celkem 15 kategoriích (letos poprvé i cena za nejlepší scénografii). Jednotlivé vítěze vybere porota, v jejímž čele zasedne režisér Hynek Bočan (S čerty nejsou žerty, Přítelkyně z domu smutku, Zdivočelá země), dále dramaturgyně festivalu Anifilm Malvína Balvínová, producentka Pavla Janoušková Kubečková (Hořící keř), střihač Šimon Hájek (Domestik, King Skate) a filmový teoretik Petr Bilík.


Soutěžit se bude také v kategorii pro nerealizovaný scénář, fotografii a intermediální a konceptuální tvorbu. V rámci festivalu se proto v prostorách kulturního centra Letohradská 10 uskuteční i výstava a scénické čtení nerealizovaných scénářů. Celým FAMUFESTEM se od doprovodného programu po dramaturgii jednotlivých filmových bloků prolne téma spojování rozmanitých prvků. Pětatřicátý ročník pojali organizátoři jako oslavu různorodosti a možnosti neškatulkovat. Vyhlášení výsledků proběhne na slavnostním zakončení 9. 11. od 19. hod. v Bio Oku. Dějištěm FAMUFESTU se pro tento rok stane Praha 7.

Info

FAMUFEST 2018
6. - 10. 11. 2018
Bio Oko, Praha
fb událost

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Groove Brno přidává Fun Lovin’ Criminals a Mezzoforte

redakce 26.03.2024

Instrumentální jazz-funková formace Mezzoforte patří k tomu nejzajímavějšímu, co dal Island hudebnímu světu.

Kompletní program Full Moon Stage 2024

redakce 25.03.2024

Žánrově je program scény rozpřažen od euforického popu přes psychedelii, rap, africkou elektroniku až k razantnímu postpunku. Devatenáct jmen, devatenáct svébytných přístupů.

Respect Festival oznamuje program

redakce 25.03.2024

Pestrá směs, kterou jinde neuslyšíte, od mizejících tradic po současné globální fúze, od veteránů žánru po horké novinky.

Rock for People přidává Brutalismus 3000, Kerryho Kinga nebo The Darkness

redakce 24.03.2024

Kerry King loni oficiálně založil svou sólovou superskupinu složenou ze známých thrashmetalových hudebníků.

Partiboi69 (Live) a ďalšie mená Pohody

redakce 23.03.2024

Luxemburský raper Maz Univerze organizátori očaril na nemeckom festivale Reeperbahn. Originálny flow a texty, ktoré sa dotýkajú rôznych tém.

Finále Blues Aperitiv

redakce 22.03.2024

Pořadatelé garantují třem kapelám, které vybere mezinárodní porota nebo diváci ze sedmi finalistů postup na letošní ročník festivalu.

Sharpe vylaďuje široký line-up

redakce 18.03.2024

Festival prezradil ďalších hudobných interpretov, medzi nimi umelcov pôvodom z Islandu, Bangladéša, Chorvátska, Rakúska, USA, Austrálie, Španielska.

Letní filmová škola nabídne větší komfort

redakce 18.03.2024

Diváci při stejném počtu akreditací v prodeji jako loni mohou očekávat nový sál, více repríz atraktivních titulů a více projekcí denně.

Respect Festival zahájí v Paláci Akropolis

redakce 17.03.2024

Sérii doprovodných festivalových koncertů odstartuje projekt Erwana Keravece, který představí rané skladby Philipa Glasse z roku 1969.

Festival Mladá kamera: filmy, soutěž, trojkoncert

redakce 14.03.2024

Padesátka snímků filmařů do třiceti let v hlavní soutěži, pamětnické ohlédnutí a trojice koncertů.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace