Akce

Pulz se vrací do Paláce Akropolis

Midi Lidi + Koňe a Prase
13. 04. 2023 19:30
Palác Akropolis, Praha

Bourání žánrů, fenomény a nárazy beatů do syntetických stěn. Koncertní série Pulz vstupuje do druhého ročníku. Na pódiu pražského Paláce Akropolis se během první poloviny letošního programu série představí například Never Sol, Deaf Heart, Zapomělsem, Dmitrievna a mnoho dalších.

Ve čtvrtek 2. března prostory Paláce Akropolis rozezní skladby z nového alba Tunnel Vision, které loni vydal hudebník Lazer Viking a nyní má mimo jiné i nominaci na Cenu Anděl. Takzvaný trauma pop ve stejný večer přiveze v Berlíně usazený zpěvák Bob Bleedy, který v Paláci Akropolis vystoupí s německo-českou skupinou. Večer doplní i uznávaná producentka a zpěvačka Never Sol, ale také temné EBM duo Body of Pain.

Pátek 24. března bude patřit nečekaným průnikům popového soundu, rock’n’rollového přístupu a r&b estetiky. V Paláci Akropolis poprvé zahraje indierocková kapela Deaf Heart společně s hudebními soškami oceněnou zpěvačkou Annabelle. Mezi nejočekávanější večery první poloviny série Pulz patří bezpochyby 13. duben, kdy vystoupí Midi Lidi. Večer pro ně otevře trio se svébytným zvukem i názvem Koňe a Prase. I letos se bude křtít na barevnými světly ozářené Malé scéně Paláce Akropolis. Své nové album Jesnou zde pokřtí jesenický písničkář Zapomělsem. Tuto událost zahájí artpopová hudebnice Ima Teva a završí elektronická formace Himalayan Dalai Lama. Jarní program Pulzu uzavře multižánrové setkání kapely Orient a producentky Dmitrievny, která zve na svou techno-popovou show.


Na úspěch premiérového ročníku hodlá Pulz navázat s více než desítkou koncertů napříč rokem 2023. „Podzimní část programu kompletně zveřejníme až za několik měsíců. Už teď ale můžu prozradit, že komunikujeme s českými umělci jako Ventolin, Metastavy, P/\ST nebo německou kapelou YUUN,“ dodává dramaturg Vojtěch Tkáč.

Info

Lazer Viking + Never Sol + Bob Bleedy (de) + Body of Pain
2. 3. 2023 19:30
Palác Akropolis, Praha
Fb událost

Annabelle + Deaf Heart
24. 3. 2023 19:30
Palác Akropolis, Praha
Fb událost

Midi Lidi + Koňe a Prase
13. 4. 2023 19:30
Palác Akropolis, Praha
Fb událost

Zapomělsem + Ima Teva + Himalayan Dalai Lama
18. 4. 2023 21:00
Palác Akropolis, Praha
Fb událost

Dmitrievna + Orient
25. 4. 2023 22:00
Palác Akropolis, Praha
Fb událost

foto © Kubuthor

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Psychedelic Porn Crumpets přivezou nové album

redakce 28.03.2024

Jejich muzika je experimentální a podmanivá, odvádí pozornost od reality a svádí k duševnímu putování. A přitom obsahuje rockové prvky a nechybí v ní ani humor.

Picture This i Ruby Waters v Praze

redakce 26.03.2024

Picture This se nebojí být osobní a sdílet se svým fanouškovstvem vlastní přešlapy.

Patriarchy v MeetFactory

redakce 25.03.2024

Upírské trio Patriarchy se po roce vrací do Prahy spolu s novou deskou.

Highlighty jara ve smíchovské továrně

redakce 22.03.2024

Drum'n'bass meets punk meets grunge meets rap. Po koncertu s Gorillaz a setech na předních evropských festivalech se bratrské duo Deki Alem ze švédského Göteburgu vydává na turné.

Popový fenomén Troye Sivan poprvé v Česku

redakce 21.03.2024

Sivanův nedávný hit Rush si vysloužil uznání a chválu, včetně dvou nominací na cenu Grammy.

Wczasy, Josephine Foster a Chelsea Wolfe v MeetFactory

redakce 20.03.2024

Foster na bezmála dvaceti albech nahraných v průběhu uplynulých dvou dekád vystavěla osobitý oneirický hudební svět, jemuž vévodí hypnotizující mezzosoprán obestřený tóny kytar, piana, varhan i harfy.

Jana Kirschner jede s novou deskou

redakce 19.03.2024

Ve více než devadesátiminutovém programu představí mezinárodní sestava muzikantů nejen nové skladby, ale dostane se i na nejznámější písně ze zpěvaččina repertoáru.

Sen o Boženě v Ponci

Barka Fabiánová 19.03.2024

Byla jednou jedna žena, Božena, napůl bůh a napůl žena… Tanečně-divadelní představení Jany Drdácké,Sen o Boženě, opět v Divadle Ponec

Machine Head v červnu v Praze

redakce 17.03.2024

Navzdory nesmlouvavým hardcoreovým kořenům se tvorba kapely vždy vyznačovala výraznou melodikou.

Fource uvádí: girl in red, Nick Cave & the Bad Seeds a L’Impératrice

redakce 16.03.2024

Nick Cave & the Bad Seeds vydají na konci léta spletité nové album Wild God a pár týdnů poté se vrátí do Prahy.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace