Články | Recenze

Asap Rocky: Už je pryč éra laciného mainstreamového pozlátka?

Jakub Šíma | recenze 11.02.2013

Asap Rocky, vlastním jménem Rakim (Rakim!) Mayers, je první velkou vlaštovkou cloudrapové vlny.

My Bloody Valentine a hlučné vzpomínky na budoucnost

Tereza Posturová | recenze 11.02.2013

První únorový večer. Noví My Bloody Valentine na netu. Ježišitonenímožnýhonemtostáhni!

Hon: člověk člověku lovcem

Shaqualyck | recenze 10.02.2013

Představte si, že jste rozvedený chlap, učíte v mateřince, venčíte psa a - pak plaché dítě utrousí pár divných vět.

A pak že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš (s Esben and the Witch)

Tereza Posturová | recenze 08.02.2013

Brightonská kapela Esben and the Witch vydala druhou desku s ultimativním názvem Wash the Sins Not Only the Face.

Jak nahrávají desky bastardi

Bára Vondrášková | recenze 08.02.2013

Řeč je o albu remixů bastards (s malým bé, prosím) islandské zpěvačky Björk, jehož vznik mohl probíhat nějak takhle.

Špinavý dny i čistá něha, to jsou Kieslowski

Barka Fabiánová | recenze 06.02.2013

Duo Kieslowski, které loni vydalo pozoruhodnou „folkovou“ desku u Indies, přešlo od tiché lásky k nožům.

Asi milionkrát násilnější, zběsilejší a nasranější – Death Grips

Jakub Šíma | recenze 05.02.2013

Jedna z nejdiskutovanějších desek minulého roku. No Love Deep Web s krvavě naběhlým ocasem na obale.

Děti se kloužou, bába táhne otep

peoplelikehim | recenze 05.02.2013

Poslední album Mikoláše Chadimy vyšlo pod hlavičkou MCH Trio a můžete být překvapeni leda tím, jak je stále nadčasový.

Umění dospět - Vaccines vrací úder

Veronika Miksová | recenze 04.02.2013

Uznávám, že druhá řadovka britské indie kytarovky The Vaccines vyšla už loni v září a nejde zrovna o novinku.

Nespoutaný Django – Prověřená kvalita. Bohužel.

Matouš Hrdina | recenze 03.02.2013

Jsou jídla, která vám nejdřív nechutnají a zvyknete si na ně až časem. A podobně je to i s filmy Quentina Tarantina.

Quentine, došlápni si na toho Tarantina!

Davo Krstič | recenze 03.02.2013

Quentin Tarantino má jeden zásadní problém, který je, zdá se, neřešitelný. Je zkrátka příliš benevolentní ke svému...

Když tě cítím, zvedá se mi žalud (I Love 69 Popgeju)

mexhouse | recenze 01.02.2013

Jsou to dva roky, co skupina výtvarníků a jurodivých onanistů vydala album Let´s Gold Corridor. Slavíme.

Láska Bystrouška a čárový kód boha

Jakub Koumar | recenze 31.01.2013

Lukáš Grygar, jméno známé v herní scéně, vydává čtvrtou nahrávku a možná je načase. Motherboard lásky.

Paul Banks, Banks 2012

Anna Nahálková | recenze 31.01.2013

Paul Banks vydal druhou sólovou desku, s níž se ukáže příští týden v Praze, ale jaká ta deska vůbec je? Nazvaná Banks?

Jeden z nejsilnějších hudebních příběhů: Chris Owens

Lukáš Pokorný | recenze 30.01.2013

Růžová košile, duhová sedmdesátková kravata a jeden z nejlepších hudebních zážitků. Jenže kde budou Girls za půl roku?

Co to znamená, když se řekne „alternativní punk“? (Worldhood)

Jarmo Diehl | recenze 29.01.2013

Pražská kapela Worldhood funguje jen pár let, ale šlape do toho jako farář do putyky. Tentokrát sedmipalec.

Spiace lomo a vytie vlčka The Maccabees

dana nadsena.m | recenze 28.01.2013

Táto pätičlenná indie partička s britským srdcom ako britva navonok pôsobí tak, ako sa vyjadrujú aj v hudbe.

Hořící keř - konečně trocha světla

Michal Pařízek | recenze 27.01.2013

Agnieszka Hollandová dokázala ve filmu Hořící keř neuvěřitelnou věc - přenést na vás tíhu a náladu doby. Jan Palach.

Nahá pravda Bat for Lashes

Michal Pařízek | recenze 25.01.2013

Dvě nominace na Mercury Prize, dvakrát neúspěch. Natasha Khan si na nepozornost kritiky nemůže stěžovat...

Zatraceně sexy dokonalý Jack White

Tereza Tůmová | recenze 24.01.2013

Jack jede. Kromě všech svejch kapel, rozpadlejch i nerozpadlejch, loni v dubnu švihl do obchodů i první sólo desku.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace